Copy
Luisterrijk.nl
TwitterYoutubeVimeoRSS
NIEUWSBRIEF

Beste <<Voornaam>> <<Tussenvoegsel(s)>> <<Achternaam>>,
Afgelopen week verschenen er weer veel nieuwe luisterboeken. De teller staat op ruim 30. In deze nieuwsbrief de hoogtepunten. Daarnaast geldt nog de aanbieding op het vierluik De Napolitaanse romans over de de Napolitaanse vriendinnen Lila en Lenù, geschreven door de mysterieuze schrijfster Elena Ferrante. Tijdelijk zijn deze romans extra laag geprijsd.

De nieuwe grote roman van Ilja Leonard Pfeijffer

Grand Hotel Europa is de grote roman van Ilja Leonard Pfeijffer over het oude continent, waar zoveel verleden is dat er voor toekomst geen plek meer is en waar het meest reële toekomstperspectief geboden wordt door de exploitatie van dat verleden in de vorm van toerisme. Het is een theatraal en lyrisch boek over de Europese identiteit, nostalgie en het einde van een tijdperk. Het is, hoe verontrustend het ook zijn mag, zijn beste boek tot nu toe.

In bijna 21 uur gelezen door Francis Broekhuijsen.

Beklemmend beeld van opgroeien in een communistisch gezin

Na biografieën van de verzetsheld Pim Boellaard en koningin Juliana waagt Jolande Withuis zich nu aan de biografie van haar vader. Hij was communist en redacteur van het dagblad De Waarheid. Zijn dochter groeit op met haar vaders politieke overtuiging, maar ontwikkelt zich als volwassene tot een vermaard critica van het communisme. Met behulp van onder meer zijn bvd-dossier reconstrueert ze in Raadselvader zijn levensgeschiedenis.

In 6,5 uur gelezen door de auteur zelf.

Filosoof Bas Haring geeft college over economische zaken

Wat weten we eigenlijk van economische zaken als prijzen, rente, marktwerking, groei en recessies? Filosoof Bas Haring liep rond met deze vraag en besloot zich te verdiepen in het vakgebied. In dit hoorcollege deelt hij zijn zoektocht en ontdekkingen. Hij beantwoordt vele vragen, zoals: wat is een markt? Zijn wij rijk dankzij de armoe van anderen? Is een recessie niet te voorspellen? Vanuit verschillende perspectieven en met humor maakt hij complexe materie inzichtelijk.

Hoorcollege van 3,5 uur door Bas Haring.

Superproductief door stoppen met uitstellen

In deze klassieker over productiviteit geeft Brian Tracy eenentwintig praktische en haalbare stappen die je helpen om te stoppen met uitstellen en superproductief te worden. Eat that frog laat zien hoe je die spreekwoordelijke kikker op kunt eten, oftewel hoe je moet beginnen met de taken waar je het minst zin in hebt. De taken die je voor je uitschuift blijken namelijk bijna zonder uitzondering de taken te zijn die de grootste, meest positieve impact op je leven zullen hebben.

In 3 uur gelezen door Henkjan Smits.

Spannend, humoristisch verhaal over de familie R.I.P.

De familie Rip wordt een beetje raar gevonden in de buurt. Jimi houdt van gitaargeweld bij volle maan. Lea kan dwars door muren zweven en moeder begraaft zich graag in de tuin. Toch doen ze hun best geen overlast te veroorzaken. Maar hoe ze ook hun best doen, buurman Knieper vertrouwt het niet. Hij heeft geen idee wat hem te wachten staat… Leeftijd: 9+

De familie R.I.P. van Paul van Loon wordt in bijna 2,5 uur gelezen door Frank Lammers.


Download in de Apple appstoreDownload in de Google Play appstore
Barry Smit
De eerste roman van Barry Smit is hard, humoristisch en schrijnend. Zijn taal is messcherp en helder, maar soms ook onverwacht hallucinant.
Downloadprijs: € 12,99
Samantha Stroombergen
Een ijzersterk, spannend thrillerdebuut van een nieuw Nederlands talent.
Downloadprijs: € 14,99
Bart Moeyaert
Bart Moeyaert vertelt verhalen over een kleine jongen die het geluk heeft op te groeien met zes grote broers. Die kleine jongen was hijzelf. Voorgelezen door de auteur.
Downloadprijs: € 13,99
Ilja Leonard Pfeijffer
Liefde in tijden van massatoerisme. De nieuwe grote roman van Ilja Leonard Pfeijffer.
Downloadprijs: € 19,99
Barbara Cartland
Prinses Marie-Celeste vindt het leven maar saai. Haar enige uitweg zijn de muzieklessen van professor Dumont. Als ze hoort dat ze uitgehuwelijkt wordt, vlucht ze met de professor naar Parijs.
Downloadprijs: € 4,99
Barbara Cartland
Alita woont bij haar rijke oom en tante op een groot landgoed waar ze werkt met paarden. Ze wordt verliefd op de rijke Amerikaan van het naastgelegen landgoed, maar haar oom wil zijn dochter koppelen aan de Amerikaan.
Downloadprijs: € 5,99
María Dueñas
Onvergetelijk verhaal over een vrouw die leert dat ze alleen kan vertrouwen op eigen kracht. Met op de achtergrond de even kleurrijke als aangrijpende geschiedenis van Spanje, Marokko en Portugal en de Tweede Wereldoorlog. Verslavende pageturner.
Downloadprijs: € 10,99
Brian Tracy
In deze klassieker over productiviteit geeft Brian Tracy eenentwintig praktische en haalbare stappen die je helpen om te stoppen met uitstellen en superproductief te worden.
Downloadprijs: € 14,99
Katrine Engberg
De gepensioneerde Gregers Hermansen struikelt en valt door de deur naar binnen. Als hij weer bijkomt, ontdekt hij dat hij boven op het bebloede lichaam van een jonge vrouw ligt...
Downloadprijs: € 16,99
Yuval Noah Harari
Yuval Noah Harari neemt ons mee op een fascinerende reis door de geschiedenis van de mensheid. Wie zijn we? Waar komen we vandaan? En hoe zijn we geworden wie we nu zijn?
Downloadprijs: € 14,99
Albert Sonnevelt
Kies je kompas.
Downloadprijs: € 19,95
Albert Sonnevelt
Vind je passie!
Downloadprijs: € 14,95
Jim Bakkum, Kirsten Michel
Vrolijke, eigentijdse en herkenbare verhalen voor kinderen. Leeftijd: 2+
Downloadprijs: € 8,99
Hilde Vandermeeren
Als je moet lopen voor je leven, telt elke seconde…
Downloadprijs: € 13,99
Els Beerten
Terwijl een 18-jarig meisje voor het eerst de marathon loopt, denkt ze terug aan de vriendschappen, verliefdheden en de dood van een vriendin uit haar puberteit. Leeftijd: 15+
Downloadprijs: € 11,99
Edward van de Vendel
Een spannend verhaal over het overwinnen van angst en de grens tussen fantasie en werkelijkheid. Leeftijd: 9+
Downloadprijs: € 11,99
Bas Haring
Economie is overal en beïnvloedt ons dagelijkse leven. Maar wat weten we nou eigenlijk van economische zaken als prijzen, rente, marktwerking, groei en recessies.
Downloadprijs: € 15
Marjon Sarneel
Hoe ver ga je als het om de liefde gaat?
Downloadprijs: € 19,95
Aad Vlag
De Erfzonde, een meedogenloze thriller.
Downloadprijs: € 19,95
Tjibbe Veldkamp
Een fatale nacht waarin het verlangen naar liefde leidt tot moord. Leeftijd: 15+
Downloadprijs: € 11,99
Bert Wagendorp
In het oorlogsverhaal 'Een zaterdagmiddag' de dochter van de schoolmeester haar zoon eindelijk wat er is gebeurd. Hoe een Engelse bom haar broertje doodde - en de grote droom van haar vader.
Downloadprijs: € 14,99
Sandra Rottenberg, Hella Rottenberg
<i>De sigarenfabriek van Isay Rottenberg</i> van Hella en Sandra Rottenberg is een even aangrijpend als boeiend verslag: geschiedenis en familieverhaal in één.
Downloadprijs: € 14,99
Mark Haddon
In 'Het rode huis' brengen de gezinnen van broer Richard en zus Angela een week vakantie door op het Engelse platteland. Tijdens de familievakantie komen oude gevoelens naar boven drijven en worden familievetes uitgevochten.
Downloadprijs: € 14,99
Jolande Withuis
Withuis’ scherpe en ontroerende ontleding van de verhouding tot haar vader weerspiegelt onze recente wereldgeschiedenis en biedt de lezer een blik van binnenuit op de Koude Oorlog.
Downloadprijs: € 16,99
Ken Follett
Een meesterbouwer begint aan de kathedraal die de eeuwigheid moet trotseren.
Downloadprijs: € 17,99
Lee Child
In Parijs heeft een ervaren sluipschutter geprobeerd de Franse president te vermoorden en er is slechts één mogelijke verdachte. Jack Reacher is de enige die de persoon kan vinden.
Downloadprijs: € 12,99
Jennifer L. Armentrout
'Onyx' is het tweede deel van de vijfdelige fantasyserie ‘Lux’ van Jennifer L. Armentrout. 'Onyx' gaat meteen verder waar het vorige deel 'Obsidian' ophield. Leeftijd: 15+
Downloadprijs: € 14,99
Mark Haddon
'Een akkefietje' is een roman over de wijze waarop geestelijk en lichamelijk beschadigde mensen van elkaar vervreemden - en hoe ze elkaar weer weten te vinden.
Downloadprijs: € 14,99
Thomas d'Ansembourg
Een bekende valkuil: je richt je op de verwachtingen van anderen en bent dus altijd aardig en vriendelijk. Je vergeet wat je zelf wilt; angst en negatieve gevoelens liggen op de loer. Hoe doorbreek je deze negatieve spiraal?
Downloadprijs: € 15
Edward van de Vendel
Oliver, zestien, groeit op in Noorwegen en is altijd samen met zijn neef Bendik, die ook zijn beste vriend is. Zijn leven lijkt zorgeloos, maar opeens gebeurt er van alles. Leeftijd: 15+
Downloadprijs: € 13,99
Alex Michaelides
Alicia lijkt een perfect leven te leiden tot ze haar man vijf keer in het gezicht schiet. Sindsdien zwijgt ze. Psycho-therapeut Theo Faber is vastbesloten Alicia aan het praten te krijgen en het motief voor haar daad te achterhalen.
Downloadprijs: € 14,99
Edward van de Vendel
De 18-jarige Nederlandse Tycho leidt na zijn eindexamen in Amerika een zomerkamp. Daar ontdekt hij dat hij verliefd is op de Noorse Oliver, een mede-kampleider. Leeftijd: 15+
Downloadprijs: € 11,99
Frank Westerman
Frank Westerman schreef dit winterse verhaal samen met zijn tienjarige dochter Vera na een koude kerstvakantie op Schiermonnikoog. Leeftijd 8+
Downloadprijs: € 9,99
Sylvia Witteman
Iemand moet het doen. Iemand moet op de bres springen voor de trouw roffelende rolkoffer die symbool dreigt te worden voor toeristenhaat. Gelukkig is er Sylvia Witteman.
Downloadprijs: € 11,99
Molly Bloom
Molly Bloom organiseerde exclusieve pokerwedstrijden waar torenhoge bedragen over de tafel vlogen. Zowel Hollywood als Wall Street zullen op hun grondvesten schudden als ze horen wat Molly te vertellen heeft.
Downloadprijs: € 14,99
Michel Taal
Het loslaten van angsten en beperkende gedachten die je in je comfortzone houden is belangrijker dan ooit. Het helpt je risico's aan te gaan waar je voorheen het liefst met een grote boog omheen liep. Maar hoe doe je dat? De sleutel tot meer lef is faalkracht.
Downloadprijs: € 9,99
Jennifer L. Armentrout
'Kies voor mij' van Jennifer L. Armentrout is het vijfde deel in haar waanzinnige Wacht op mij-serie. In deze New Adult-roman spelen Stephanie en Nick de hoofdrol.
Downloadprijs: € 14,99
Diney Costeloe
1939. Lisa Becker is 13 als haar moeder een van de laatste felbegeerde plekken op een Kindertransport weet te bemachtigen. In Londen, alleen, de taal niet machtig, moet ze zich in een voor haar vreemde wereld redden.
Downloadprijs: € 14,99
Erica Terpstra
Als Onno een wens uitspreekt tegen een Boeddhabeeldje, begint de lucht te rimpelen en de grond te trillen. Ineens is hij in het oude India, en zijn beste vriendin Wendy is er ook! Een avontuurlijke reis begint... Leeftijd: 10+
Downloadprijs: € 9,99