Copy
Luisterrijk.nl
TwitterYoutubeVimeoRSS
NIEUWSBRIEF

Beste <<voornaam>> <<tussenvoegsels>> <<achternaam>>,
Alhoewel de afgelopen week voor veel mensen een paar dagen korter was, mochten we bij Luisterrijk opnieuw een stevig aantal nieuwe luisterboeken aan ons assortiment toevoegen. De vijf meest opmerkelijke en belangrijke van de ruim 30 nieuwe titels lichten we hieronder apart uit. We wensen u veel luisterplezier!

PS. Een overzicht van alle nieuwe titels vindt u altijd op www.luisterrijk.nl/nieuw.

Over emoties bij dieren en wat ze ons zeggen over onszelf

Frans de Waal staat momenteel in het middelpunt van de belangstelling met zijn nieuwe boek Mama’s laatste omhelzing, dat gaat over het rijke emotionele leven van dieren. Dankzij de vele voorbeelden en de heldere taal van De Waal is Mama’s laatste omhelzing niet alleen een feest om te luisteren, maar verandert het ook voorgoed onze kijk op het gevoelsleven van dieren.

In ca. 11,5 uur gelezen door Louis van Beek.

Heftige thema’s in realistische thriller Voor de meisjes

Kim van Rijns leven stort in als blijkt dat haar grote liefde Karel van der Zee banden heeft met de Amsterdamse onderwereld. Het stel is niet veilig meer nu hij heeft besloten te getuigen tegen een van de kopstukken, en ze duiken onder via het getuigenbeschermingsprogramma.

'Voor de meisjes' wordt in 8 uur gelezen door Miryanna van Reeden.

Nicci Gerrard over dementie: een bijzonder lang afscheid

In het zeer persoonlijke Woorden schieten tekort onderzoekt Nicci Gerrard alle aspecten van dementie. Wat is het? Hoe gaat de maatschappij ermee om en wat zegt de wetenschap erover? Hoe ziet het eruit voor een buitenstaander en hoe is het om deze ziekte zelf te hebben? Sinds de dood van haar vader John Gerrard is Nicci Gerrard een inspirerend voorvechter geworden van de rechten van patiënten met dementie.

In 9,5 uur gelezen door Liselot Thomassen.

Heerlijk managementboek zoals een managementboek hoort te zijn

Wat je geeft, krijg je terug. Een principe dat ons helpt om onze omgeving op een positieve manier te beïnvloeden. Aan de hand van herkenbare praktijkvoorbeelden belicht Jos Burgers de 26 belangrijkste manieren van geven. Hij laat bovendien zien welke voorwaarden en risico’s eraan zijn verbonden, en wat het uiteindelijk oplevert. De Wet van Snuf was het best verkochte managementboek van 2014!

In 4 uur voorgelezen door de auteur.

Pepijn Lanen: Het wapen van Sjeng

Eersteklas flierefluiter Chef is op zoek naar de Blauwe Ridder, een mythisch figuur die naar eigen zeggen de wereld van hen wil vernietigen. Samen met Anton, zijn gids, volgt hij geheimzinnige kaarten die hen dwars door de trans-Atlantische vlakte voeren. Het wapen van Sjeng is een wervelend verhaal vol adrenaline in de chaos van het universum, over familierelaties, verraad, wraak en de ophanden zijnde totaalvernietiging van de wereld.

Pepijn Lanen, ook bekend als Faberyayo, is rapper en tekstschrijver van onder andere De Jeugd van Tegenwoordig. In bijna 5 uur leest hij zijn eigen roman voor.

Download in de Apple appstoreDownload in de Google Play appstore
Jelmer Mommers
Klimaatverandering. Het eerlijke verhaal is dat we ongelofelijk in de shit zitten. Zo’n warm klimaat als er nu aankomt, heeft de mens nog nooit meegemaakt. Maar hoe erg het wordt, dat bepalen we zelf.
Downloadprijs: € 12,5
Huib Maaskant
Een jongensdroom; Op de motor dwars door Amerika. Huib Maaskant deed het en maakte er een heel mooi verslag van.
Downloadprijs: € 19,95
Angelique van Dongen
Een meeslepende en boeiende feelgood liefdesroman
Downloadprijs: € 14,95
Gerard Nanne
Deel 1 van een reeks spannende misdaadromans met inspecteur Jillian Blom in de hoofdrol.
Downloadprijs: € 16,95
Olga van der Meer
Vlotte feelgood-roman met een actueel en eigentijds onderwerp.
Downloadprijs: € 17,95
Margriet Th. Burnaby Lautier-Bordes
Snoezebol denkt lekker met haar vriendinnen te kunnen gaan zwemmen..maar wat doen die blauwe ballonnen in het zwembad? Leeftijd: 6+
Downloadprijs: € 0,99
Margriet Th. Burnaby Lautier-Bordes
Nooit gedacht dat Snoezebol iets om auto’s zou geven? Luister wat ze nu meemaakt met de blauwe auto! Leeftijd: 6+
Downloadprijs: € 0,99
Thea Dubelaar
Melvin en Mara ontmoeten elkaar bij een geheimzinnig meer in een schemerwereld. Midden in het water ligt een eiland maar wie daar heen gaat, kan niet meer terugkomen. Leeftijd: 12+
Downloadprijs: € 12,95
De Kostgangers
Om een ander zonder vooroordelen te kunnen begrijpen moet je je inspannen.
Downloadprijs: € 2,99
De Kostgangers
Portret van de Nederlandse componist Joël Bons die in zijn werk is geïnspireerd door muziekculturen uit heel de wereld.
Downloadprijs: € 2,99
Peter de Ruiter
Betty van Trotsenburg is in 1941 als meisje van twintig opstandig tegen de Duitse bezetter. Dat kost haar drie maanden cel. In de gevangenis maakt ze een bijzonder kunstwerk.
Downloadprijs: € 3,99
Peter de Ruiter
Jozef Klingen organiseert in WOII een netwerk van zendamateurs voor het contact met de Nederlandse regering in Londen. Ze worden verraden.
Downloadprijs: € 3,99
Peter de Ruiter
Jan Eusman werkt tijdens WOII bij het verzet. Hij wordt gearresteerd, maar hij probeert vanuit zijn cel het contact met de maatschappij vast te houden.
Downloadprijs: € 3,99
José Vriens
Een roman in het hedendaagse genre van familie- en liefdesromans. Zeer onderhoudend en bestemd voor een breed publiek.
Downloadprijs: € 19,95
Tjibbe Veldkamp
Ate heeft maar één vriend: Baptiste, die hij online heeft ontmoet. Wanneer Baptiste laat weten dat hij geldproblemen heeft, besluit Ate hem in Brussel op te zoeken. Maar dan ontdekt Ate dat Baptiste niet alles over zichzelf heeft verteld en zich in illegale kringen bevind Leeftijd: 12+
Downloadprijs: € 13,99
Trent Dalton
Het leven van de twaalfjarige Eli Bell is ingewikkeld, met een verdwenen vader, een broertje dat weigert te praten, een junkiemoeder, een heroïne dealende stiefvader en een ex-gedetineerde en crimineel als oppas. 
Downloadprijs: € 14,99
Marlies Allewijn
Ize (16) brengt de zomer verplicht door bij haar oma in Zeeland. Ze vindt een foto van Janna, een meisje dat erg op haar oma lijkt. Ize raakt verstrikt in een zoektocht naar daden, motieven en gevoelens in de Tweede Wereldoorlog. Leeftijd: 15+
Downloadprijs: € 14,99
Mariëtte Zweers
Ze vecht om haar gezin te beschermen. Misschien is het gevaar dichterbij dan ze denkt.
Downloadprijs: € 14,99
Pepijn Lanen
'Het wapen van Sjeng' is een wervelend verhaal vol adrenaline in de chaos van het universum, over familierelaties, verraad, wraak en de ophanden zijnde totaalvernietiging van de wereld.
Downloadprijs: € 12,99
Thea Dubelaar
Jorge zit bij een bende kinderen die op straat leven. Hij is tamelijk achterdochtig als een rijke meneer in een dure auto hem vraagt om iemand voor hem uit de weg te ruimen. Leeftijd: 12+
Downloadprijs: € 12,95
Jos Burgers
Als je meer dan tevreden klanten wilt, moet je fans maken. Fans bevelen je aan, zijn trouw en minder prijsgevoelig. Maar hoe maak je fans? Door hun verwachtingen te overtreffen.
Downloadprijs: € 20
Barry Smit
Bloedwonder is een adembenemende historische roman over de zoektocht van de mens naar bevrijdende antwoorden.
Downloadprijs: € 12,99
Jos Burgers
Wat je geeft, krijg je terug. Een principe dat ons helpt om onze omgeving op een positieve manier te beïnvloeden. Zodat we succesvoller zijn, thuis en op het werk. Dit boek helpt daarbij.
Downloadprijs: € 20,95
Frans de Waal
Dankzij de vele voorbeelden en de heldere taal van Frans De Waal is ‘Mama’s laatste omhelzing’ niet alleen een feest om te beluisteren, maar verandert het ook voorgoed onze kijk op het gevoelsleven van dieren.
Downloadprijs: € 14,99
Miranda Peters
Nu Siem in handen is van een onbekende en onzichtbare vijand, zit er voor Hester maar één ding op: ze vertrekt halsoverkop naar Groningen om hem te zoeken. Haar hart wordt danig op de proef gesteld... Leeftijd: 15+
Downloadprijs: € 17,95
Heleen van der Kemp
Het verleden vergeten is niet eenvoudig. Een nieuw leven beginnen nog moeilijker.
Downloadprijs: € 14,99
Jan Vantoortelboom
In ‘Jagersmaan’ laat Jan Vantoortelboom met groot stilistisch vernuft en bravoure zien waar de grenzen van de liefde van een ouder voor een kind liggen.
Downloadprijs: € 12,99
Renate Dorrestein
Liefdesverhaal vol onverwachte wendingen. Een verhaal over dromen en over wat we onszelf wijsmaken – omdat we soms niet anders kunnen.
Downloadprijs: € 5,99
Susie Steiner
Een jongeman bloedt op straat dood, slechts enkele meters verwijderd van een politiebureau. Een toevallige passant probeert hem nog te helpen, maar net voor de man sterft noemt hij de naam van een vrouw: ‘Saskia’.
Downloadprijs: € 14,99
Kirstin Rozema
Een zeer vlotte moderne en spannende feelgoodroman. => Winnaar Valentijn publieksprijs 2018 <=
Downloadprijs: € 16,95
Ezra van Zadelhoff, Tosca Janssens
Aan de hand van de honderd meestgestelde vragen door mantelzorgers nemen we je mee in de wereld van de dementie. Een positief en praktisch boek dat focust op wat nog kan.
Downloadprijs: € 20
Kristen Callihan
Door 'Verovering' weet ik weer waarom ik van goedgeschreven New Adult-boeken hou. ***** Goodreads. Leeftijd: 15+
Downloadprijs: € 14,99
Bram de Graaf
Het oorlogsverhaal van Engelandvaarder Bram Grisnigt
Downloadprijs: € 12,99
Iris Hannema
Dit boek gaat over reizen. Écht reizen. Het zijn de rauwe, geestige en absurde avonturen van reisjournalist en wereldreizigster Iris Hannema.
Downloadprijs: € 13,99
Jennifer L. Armentrout
In het zesde en laatste deel van de Wacht op mij-serie loopt Jillian Brock weer tegen het lijf. Ze is vastberaden geen tweede keer voor hem te vallen, tot hij weer gevoelens voor hij krijgt.
Downloadprijs: € 14,99
Michel van Egmond
Bestseller-auteur Michel van Egmond schrijft precies drie decennia fulltime over voetbal: een mooi moment om het beste van zijn werk samen te brengen.
Downloadprijs: € 14,99
Esther van Lieshout
Een leesboek vol avontuur over o.a. vriendschap, gamen en zombies. Mats is gek op de game Zombie Zooi! Hij heeft maar 1 doel: level 13 bereiken, maar dan verdwijnt hij plotseling in het spel. Leeftijd: 9+
Downloadprijs: € 10,5
Margreet Schouwenaar
Gijs is blijven zitten. Hij droomt te veel, zegt Juf, hij moet gas geven. Dan ontdekt Gijs dat hij echt gas kan geven. Hij wint niet alleen de springwedstrijd van zijn school, maar hij redt ook de hollebollegijsen van Nachtgedacht. Niemand houdt hem tegen. Leeftijd: 7+
Downloadprijs: € 14,95
Martijn van Calmthout
Bestaat de wereld om ons heen uit onvoorstelbaar kleine, trillende snaartjes? Volgens de snaartheorie wel. Theoretisch natuurkundigen denken dat ze met die theorie ooit alle deeltjes en krachten in het universum zullen beschrijven.
Downloadprijs: € 9,99
Pieter Feller
Als Kolletje haar rood-witte toversokken aantrekt en haar naam 'Katharina Orselia Laetitia' zegt, gebeuren de wonderlijkste dingen. Samen met haar vriendje Dirk beleeft ze allerlei avonturen. Leeftijd: 4+
Downloadprijs: € 6,99
Hein van Dolen
In deze vier colleges zal Homerus, en vooral de Odyssee, centraal staan. Aandacht wordt besteed aan zoveel mogelijk facetten van de dichter en zijn werk. Ook komen het dagelijks leven ten tijde van Homerus en de persoon van Odysseus aan bod.
Downloadprijs: € 25