Copy
Luisterrijk.nl
TwitterYoutubeVimeoRSS
NIEUWSBRIEF

Beste <<voornaam>> <<tussenvoegsels>> <<achternaam>>,
De Universiteit van Nederland publiceerde recent weer 14 nieuwe korte hoorcolleges. Ook deze zijn weer helemaal gratis! Daarnaast verschenen er de afgelopen week maar liefst 22 nieuwe luisterboeken, zoals u onderin deze nieuwsbrief ziet. Of ga naar www.luisterrijk.nl/nieuw voor een compleet overzicht.

Onvergetelijke historische reis door Europa

Een winternacht in Venetië, 1815. Een oude hond is op zoek naar zijn verdwenen baas. Dagen wacht hij op hem, vergeefs. Dan besluit hij hem te gaan zoeken. Zijn avonturen en herinneringen brengen hem van het hof van Louis XIV in Versailles tot Amsterdam in de Gouden Eeuw, van de Frost Fair in Londen tot het slagveld van Waterloo. Een cultuurhistorische reis door Europa.

Mijn naam is Morgen wordt in 12 uur gelezen door Ad Knippels.

Paul Glaser over het oorlogsgeheim van zijn tante Roosje

Tijdens een bezoek aan Auschwitz ziet Paul Glaser in een vitrine een koffer uit Nederland staan, met daarop zijn achternaam geschreven. Het is het begin van de onthulling van een lang verborgen familiegeheim: de verzwegen lotgevallen van Pauls tante Roosje.

Dansen met de vijand wordt in 9 uur gelezen door Jan Donkers en Charlotte Lap.

Yehudi Moszkowicz laat de mensen achter de krantenkoppen zien

De moord met de koekenpan, het bejaarde trio en natuurlijk het bloedbad in Club Mon Cheri, advocaat Yehudi Moszkowicz staat verdachten en slachtoffers van de meest aansprekende rechtszaken van Nederland bij. In Moord, doodsag en andere zaken beschrijft hij in een serie opzienbarende verhalen zijn dagelijkse praktijk.

Moord, doodslag en andere zaken wordt in 2 uur gelezen door Max Moszkowicz .

De Correspondent over hoe cijfers ons leiden, verleiden en misleiden

Van gezondheidsnieuws tot je pensioenleeftijd, van het weerbericht tot de verkiezingsuitslagen: overal bepalen cijfers hoe ons leven eruitziet. Maar meten is mensenwerk, dus cijfers zijn niet waardenvrij. Dat lijken politici, bedrijven, media maar al te vaak te vergeten - of juist in te zetten voor eigen gewin. En wij, cijferconsumenten, zijn ook niet onschuldig. We laten ons maar al te graag verleiden als de cijfers zeggen wat we willen geloven.

Het best verkochte boek ooit* wordt in 4,5 uur gelezen door auteur Sanne Blauw.


Notities van een onvolprezen wonderkind

Wie is in staat om zonder gevoel van schaamte zijn puberdagboek te herlezen? De meeste dagboeken belanden in een vergeten doos, in de haard of in een papierversnipperaar. Raoul de Jong beschouwt de auteur van zijn dagboeken daarom niet als zijn jongere zelf maar als ‘een twaalfjarig monster dat met veel gevoel voor drama schittert in zijn eigen op Beverly Hills 90210 geïnspireerde soapopera’.

Dagboek van een puber wordt in ruim 1 uur gelezen door Raoul de Jong.Download in de Apple appstoreDownload in de Google Play appstore
Sylvia Witteman
Sylvia Witteman kijkt om zich heen en verwondert zich over de merkwaardigheden van het dagelijks leven.
Downloadprijs: € 9,99
Sven Hassel
In Hassels zesde boek over de Tweede Wereldoorlog verplaatsen de gebeurtenissen zich naar Warschau. In 1944 komt het Poolse leger daar in verzet tegen de Duitsers om het land te bevrijden.
Downloadprijs: € 7,99
Sven Hassel
In het ijzige Finland strijden Hassels hoofdpersonen Porta, Barcelona, de Kleine en de Legionnair niet alleen tegen de Russen maar ook tegen de meedogenloze winter.
Downloadprijs: € 7,99
Judith Visser
In een afgelegen woonhuis is een jong echtpaar op brute wijze van het leven beroofd. Veertig jaar later neemt Cassandra Wolf haar intrek in het huis. Al snel wordt ze geconfronteerd met angstaanjagende gebeurtenissen.
Downloadprijs: € 13,99
Beatrice de Graaf
Gemiddeld raast een terrorismegolf van begin tot eind 25 jaar door, geldt dat ook voor huidige terrorismestromingen? Beatrice de Graaf (Universiteit Utrecht) vertelt ons of we terrorisme uit kunnen roeien.
Downloadprijs: € 0
Cees Hamelink
In oorlogstijd doet elke partij zn uiterste best om de tegenstander in een kwaad daglicht te stellen, en daardoor is de waarheid het eerste dat sneuvelt. Hoe dat zo komt legt Cees Hamelink (Vrije Universiteit) in deze podcast uit.
Downloadprijs: € 0
Marcel Levi
Hoe stelt een arts de diagnose? En waarom is dat niet altijd even makkelijk? Marcel Levi (Universiteit van Amsterdam) legt in deze podcast uit wat voor een arts de beste methode is om vast te stellen waar iemand last van heeft.
Downloadprijs: € 0
Koen Vossen
Populisme, het is de snelstgroeiende politieke stroming van de afgelopen jaren. In deze podcast legt Koen Vossen (Radboud Universiteit) uit waarom populistische partijen zo populair zijn.
Downloadprijs: € 0
Dave Blank
Ratten kunnen ruiken dat iemand TBC heeft. Dave Blank (Twente University) legt in deze podcast uit dat we straks waarschijnlijk materialen kunnen ontwikkelen die ruiken of iemand ziek is.
Downloadprijs: € 0
Ellen Laan
Seksuologe Ellen Laan (Universiteit van Amsterdam) heeft in haar onderzoek gevonden dat gemiddeld 95% van de mannen altijd klaarkomt tegenover 40% van de vrouwen. Hoe dat komt legt ze uit in deze podcast.
Downloadprijs: € 0
Han Slootweg
Ons elektriciteitsnetwerk is gebaseerd constante energieopwekking. Maar wat er straks gebeurd met de prijs van elektriciteit als we dat uit niet-constante natuurlijke bronnen gaan halen legt Han Slootweg (TU Eindhoven) uit in deze podcast.
Downloadprijs: € 0
Gijs Custers
Het basisinkomen, iedere maand krijgt iedereen een flink bedrag op zijn of haar bankrekening. Werkt dat? Worden we daar allemaal lui van? Gijs Custers (Erasmus Universiteit) legt uit hoe dat werkt zo'n basisinkomen.
Downloadprijs: € 0
Jantine Boselie
Optimisten ervaren minder pijn dan pessimisten. In deze podcast legt Jantine Boselie (Maastricht University), die onderzoek doet naar de combinatie van chronische pijn en optimisme, uit hoe dat komt.
Downloadprijs: € 0
Edgar du Perron
Als iemand vroegtijdig overlijdt heeft dat allerlei gevolgen voor de nabestaanden. Hoe dat wettelijk allemaal geregeld is en wat de gevolgen van iemands dood precies zijn hoor je van Edgar du Perron (Universiteit van Amsterdam).
Downloadprijs: € 0
Sinan Cankaya
Officieel mag de politie geen mensen aanhouden op basis van hun uiterlijk, dat dit in de praktijk toch gebeurd bleek uit onderzoek van Sinan Cankaya (Vrije Universiteit). Van hem hoor je in deze podcast of het terecht is als dat gebeurd.
Downloadprijs: € 0
Marijke Naezer
Waarom is het hebben van veel partners voor mannen statusverhogend en voor vrouwen juist statusverlagend? Waarom dit nog altijd zo is legt Marijke Naezer (Radbou Universiteit) uit in deze podcast.
Downloadprijs: € 0
Tila Pronk
Alle mensen hebben af en toe de neiging om vreemd te gaan, alleen is de een succesvoller in het onderdrukken van deze neiging dan de ander. Hoe dat komt legt Tila Pronk (Tilburg University) uit in deze podcast.
Downloadprijs: € 0
Bernice Bovenkerk
Veel mensen eten geen vlees meer omdat ze het zielig vinden. Maar vis eten ze dan vaak nog wel! Hoe het nou komt dat jij meer medelijden hebt met een varken dan met een vis, vertelt Bernice Bovenkerk (Universiteit Wageningen).
Downloadprijs: € 0
Jaap de Groot, Dirk Kuyt
Het persoonlijke verhaal van Dirk Kuyt over zijn lange weg naar succes.
Downloadprijs: € 7,99
Yehudi Moszkowicz
Moszkowicz laat de mensen achter de krantenkoppen zien. Soms heel normale mensen die in een uitzonderlijke positie terecht zijn gekomen, maar ook beroepscriminelen die een ander moreel kompas hebben. Hoe verdedig je zo iemand?
Downloadprijs: € 9,99
Damian Dibben
Een cultuurhistorische reis door Europa en een ontroerende roman over moed en loyaliteit en de onverwoestbare band tussen mens en dier.
Downloadprijs: € 14,99
Sanne Blauw
Van je eerste rapport tot je pensioenleeftijd, van het weerbericht tot de verkiezingsuitslagen: overal bepalen cijfers hoe ons leven eruitziet. In dit boek zet Sanne Blauw cijfers weer op hun plek.
Downloadprijs: € 12,5
Roald Dahl
Oom Oswald, de grootste vrouwenverleider, schurk en bon-vivant aller tijden, heeft een briljant idee om in één klap ontstellend rijk te worden.
Downloadprijs: € 14,99
Roald Dahl
Roald Dahl heeft als schrijver van bizarre verhalen zijn reputatie gevestigd. Als geen ander weet hij zijn lezer te hypnotiseren, zodat deze de meest fantastische situaties als werkelijkheid accepteert.
Downloadprijs: € 14,99
Roald Dahl
Roald Dahl heeft als schrijver van bizarre verhalen zijn reputatie gevestigd. Als geen ander weet hij zijn lezer te hypnotiseren, zodat deze de meest fantastische situaties als werkelijkheid accepteert.
Downloadprijs: € 14,99
Willy Vlautin
‘Willy Vlautin is de literaire evenknie van Springsteen. Dit boek is alle media-aandacht meer dan waard.’ (NRC Handelsblad)
Downloadprijs: € 14,99
Luke Allnutt
Een onweerstaanbaar verhaal over liefde, verlies en hoop; voor de lezers van Nicholas Sparks en David Nicholls.
Downloadprijs: € 14,99
Raoul de Jong
De Jong geeft niet alleen een inkijkje in de tere puberziel, zijn verwijzingen naar popmuziek, tv-programma’s en nieuwsfeiten brengen je als lezer onmiddellijk terug naar de jaren negentig van de vorige eeuw.
Downloadprijs: € 12,99
Paul Glaser
Tijdens een bezoek aan Auschwitz ziet Paul Glaser in een vitrine een koffer met daarop zijn achternaam geschreven. Het is het begin van de onthulling van een lang verborgen familiegeheim.
Downloadprijs: € 12,99
Bart Van Loo
De Franse Revolutie en Napoleon: de twee het meest tot de verbeelding sprekende homerische verhalen uit de westerse geschiedenis in een bevattelijke en meeslepende vertelling.
Downloadprijs: € 14,99
Yuri van der Sluis
This book helps you to master the power of trust and value, so you will become the Top Sales Dog in your industry and beat any Sales Wolf!
Downloadprijs: € 17
Scott Galloway
Amazon, Apple, Facebook, en Google zijn 4 van de invloedrijkste bedrijven ter wereld. Bijna iedereen denkt te weten hoe ze dat geworden zijn. Bijna iedereen heeft het fout. Scott Galloway deconstrueert de strategieën die schuilgaan onder het glanzende oppervlak.
Downloadprijs: € 16,99
Ndaba Mandela
'De moed om te vergeven' bevat de lessen van Nelson Mandela over onder meer veerkracht, vrede en hoop, en laat zien dat iedereen de kracht bezit om zichzelf en de wereld te veranderen.
Downloadprijs: € 16,99
Cora Carmack
'Inking him' is een kort verhaal dat Cora Carmack schreef voor een goed doel, als vervolg op haar internationale bestseller 'Losing it'. 'Losing it' eerst lezen wordt sterk aanbevolen!
Downloadprijs: € 0,99
Pieter Waterdrinker
Een van de verhalen uit de bundel 'De dame in Kislovodsk' van Pieter Waterdrinker.
Downloadprijs: € 0,99
Pieter Waterdrinker
Een van de verhalen uit de bundel 'De dame in Kislovodsk' van Pieter Waterdrinker.
Downloadprijs: € 0,99