Copy
Luisterrijk.nl
TwitterYoutubeVimeoRSS
NIEUWSBRIEF

Beste <<voornaam>> <<tussenvoegsels>> <<achternaam>>,
Ook deze nieuwsbrief staat weer bol van de nieuwe luisterboeken. Afgelopen week verschenen er nieuwe uitgaven in onder meer de categorieën Spannende boeken, Romans en literatuur, Hoorcolleges, geschiedenis, kunst en wetenschap en Jeugd- en kinderboeken. In deze nieuwsbrief onze tips!

Altijd op de hoogte van de nieuwste luisterboeken? U vindt ze op www.luisterrijk.nl/nieuw.

Getipt door DWDD! Een indrukwekkende liefdesgeschiedenis

Normale mensen is de opvolger van de veelgeprezen debuutroman Gesprekken met vrienden. Sally Rooney vertelt de liefdesgeschiedenis van Marianne en Connell. Beiden groeien op in hetzelfde stadje in landelijk Ierland, waar hun verschillende werelden nauwelijks overlappen. Een verhaal over de diepgaande invloed die geliefden op elkaars leven hebben, en het groeiende besef daarvan naarmate de jaren verstrijken.

In 7,5 uur gelezen door Esther Floor.

Adriaan van Dis leest zijn roman Zilver

Zilver is een jongen die zijn ouders niet kent, alleen de strenge hand van de Juffrouw en later de kilte van een kostschool. Hij is nieuwsgierig, laat zich lokken en verleiden en verliest zijn onschuld. Zilver is een roman over een jongen die niet kan kiezen, tussen hoog en laag, dromen en daden, vrouw en man. Zijn lichaam ontwaakt en hij is er bang voor.

In ruim 3 uur gelezen door Adriaan van Dis.

Kortingsactie! Levenslessen van entrepreneur Dennis Heijn

In het Engelstalige luisterboek The Fearless Monkey vertelt Dennis Heijn over corporate innovaties, nagejaagde ambities en zijn leven als vader van zeven kinderen. Heijn werd geboren in een beroemd ondernemersgezin (Albert Heijn). Loslaten van oude patronen is een terugkerend thema in het werk van Heijn. Op een openhartige, humorvolle en empathische wijze verleid hij de luisteraar om na te denken en actie te ondernemen. Van 8,95, tijdelijk voor 6,95 euro.

In 7 uur gelezen door Dennis Heijn.

Joris Janssen en Govert Schilling over exoplaneten en telescopen

Twee nieuwe uitgaven in de serie Pocket Science over astronomie. In Exoplaneten neemt Joris Janssen je mee langs de bijzonderste exoplaneten in het heelal. Onderweg wordt duidelijk wat voor ingenieuze manieren onderzoekers hebben gebruikt om deze werelden te vinden en te karakteriseren. Met als heilige graal: het vinden van een tweede aarde. In Telescopen van de toekomst vertelt Govert Schilling over de werking van de telescoop die ruim 400 jaar geleden in Nederland werd uitgevonden.

Beide luisterboeken duren ruim 2 uur en worden gelezen door Jurjen van Loon.

Nieuw hoorcollege: Wittgenstein en de muziek

Ludwig Wittgenstein is één van de belangrijkste denkers uit de 20e eeuw en zijn filosofische werk omvat vrijwel het hele menselijk denken en handelen, met nadruk op de logica. Weinig mensen echter weten dat muziek een hoofdrol speelde in zijn leven. Waarom drukt Wittgenstein zich tussen zijn filosofische bespiegelingen plotseling in muziek uit?

Hoorcollege van 3 uur door Herman Philipse en Leo Samama.

Download in de Apple appstoreDownload in de Google Play appstore
John Brosens
De watersnoodramp in Zeeland op 1 februari 1953 door de ogen van kinderen. Leeftijd: 10+
Downloadprijs: € 14,95
Mechtild Borrmann
Een aangrijpende roman van een verloren Duitse jeugd. Gebaseerd op een duister hoofdstuk uit de Duitse naoorlogse geschiedenis: kindertehuizen in de jaren vijftig
Downloadprijs: € 14,99
Jean M. Auel
Het slot van de met de NS Publieksprijs bekroonde serie 'De Aardkinderen'
Downloadprijs: € 11,99
Rudolf Erich Raspe
De ongelofelijke verhalen van de beroemde leugenbaron von Münchhausen. Een klassieker uit de wereldliteratuur, vertaald door Godfried Bomans.
Downloadprijs: € 6,99
Sally Rooney
Voortreffelijke en intense liefdesgeschiedenis over de diepgaande invloed die geliefden op elkaars leven hebben – en het groeiende besef daarvan naarmate de jaren verstrijken. Deze roman laat je je eigen liefdes herbeleven.
Downloadprijs: € 14,99
Adriaan van Dis
Zilver is een jongen die zijn ouders niet kent, alleen de strenge hand van de Juffrouw en later de kilte van een kostschool. Hij is nieuwsgierig, laat zich lokken en verleiden en verliest zijn onschuld.
Downloadprijs: € 12,99
Frederick Forsyth
Wat als het gevaarlijkste wapen ter wereld een tiener blijkt te zijn?
Downloadprijs: € 16,99
Govert Schilling
De geschiedenis en de werking van de telescoop, die ruim 400 jaar geleden in Nederland werd uitgevonden, incl. een voorproefje van de opwindende wetenschap die met deze nieuwe instrumenten bedreven gaat worden.
Downloadprijs: € 9,99
Joris Janssen
Dit boekje neemt je mee langs de bijzonderste exoplaneten in het heelal. Onderweg wordt duidelijk wat voor ingenieuze manieren onderzoekers hebben gebruikt om deze werelden te vinden en te karakteriseren. Met als heilige graal: het vinden van een tweede aarde.
Downloadprijs: € 9,99
Herman Philipse, Leo Samama
Ludwig Wittgenstein is één van de belangrijkste denkers uit de 20e eeuw en zijn filosofische werk omvat vrijwel het hele menselijk denken en handelen, met nadruk op de logica. Weinig mensen echter weten dat muziek een hoofdrol speelde in zijn leven.
Downloadprijs: € 20
Peter de Ruiter
Peter de Ruiter verkent de wereld van smart speakers en de voice assistants die er in zitten.
Downloadprijs: € 4,99
Gerda van Wageningen
Mieke Donker wordt omringd door foute mannen. Mieke vindt het geluk pas echt als ze trouwt met Ab en een dochter krijgt, Camille. Ook die weet het echter voor elkaar te krijgen om een foute man op te duikelen.
Downloadprijs: € 14,99
Kristan Higgins
Honor Holland voelt zich tot op het bot vernederd als ze haar beste vriend ten huwelijk vraagt, en hij haar bruut afwijst. Maar ze laat zich er niet onder krijgen!
Downloadprijs: € 14,99
Corine Hartman
Dierenarts Zuidema treft zijn vrouw thuis dood aan. Vermoord, daarover is het rechercheteam van de Politie Gelderland-Midden het snel eens. Maar wie is er verantwoordelijk voor de dood van Julia Zuidema?
Downloadprijs: € 12,99
Mirjam Oldenhave
In schitterende miniaturen geeft Mirjam Oldenhave een ontroerend inkijkje in de wereld van het pleegmoederschap
Downloadprijs: € 10,99
Jill Mansell
Na maanden van verdriet om haar overleden man is Ellie toe aan een nieuwe start. Ze verruilt haar oude flat voor een mooi appartement en vindt een leuke baan. Een nieuwe man hoeft ze nog even niet.
Downloadprijs: € 12,99
Jennifer L. Armentrout
'Opal' is het derde deel van de vijfdelige fantasyserie LUX van Jennifer L. Armentrout. Een aanrader voor fans van 'Twilight' en 'The Hunger games'. Leeftijd 15+
Downloadprijs: € 14,99
Mieke Lannoey
In dit persoonlijke verhaal over burn-out onderzoekt Mieke Lannoey hoe burn-out ontstaat en het startpunt kan zijn voor verandering, vanuit het oogpunt dat opbranden alleen kan wanneer je vuur bevat.
Downloadprijs: € 12,5
Margriet Th. Burnaby Lautier-Bordes
Heb je ooit gehoord van een oorbel die op avontuur ging? Snoezebol maakte het mee! Leeftijd: 6+
Downloadprijs: € 0,99
Abbi Glines
Beulah vertrouwt de wereld weer. Ze heeft afgerekend met de leugens die haar altijd hebben omringd, maar dan klopt het verleden opnieuw aan en stuit ze op nog een laatste lijk in de kast.
Downloadprijs: € 14,99