Copy
Luisterrijk.nl
TwitterYoutubeVimeoRSS
NIEUWSBRIEF

Beste <<voornaam>> <<tussenvoegsels>> <<achternaam>>,
Van 6 tot en met 12 mei wordt de Week van het Luisterboek georganiseerd. Tijdens deze editie zal de Hebban Luisterboek Award worden uitgereikt. Hebban is op zoek naar 100 juryleden voor deze prijs. Heb je interesse om mee te doen? Meld je dan nu aan. Als je wordt geselecteerd, dan krijg je via de Luisterrijk-app tijdelijk toegang tot de volledige longlist. Je krijgt drie boeken toegewezen om te beoordelen vóór 22 april. Meld je uiterlijk 31 maart aan via het formulier op de site van Hebban.


Boek van de Maand bij DWDD: Moord op de moestuin

Thijs en Judith zijn amper getrouwd wanneer Thijs een hartaanval krijgt. Op de dag dat hij thuiskomt uit het ziekenhuis slaan de buren aan het verbouwen. Judith huurt een boswachtershuisje op het landgoed van vrienden, maar daar blijken de verhoudingen nogal gespannen.

'Hedendaagse pastiche op de aloude detective' - TZUM

In 6 uur gelezen door Hymke de Vries.

Magnifiek kat-en muisspel tussen politie en dader

In Het stille meisje wordt het gezin Carsten van dichtbij neergeschoten. De politie moet de enige verdachte vrijlaten bij gebrek aan bewijs. Wanneer Sebastian Bergman en zijn team worden opgeroepen, vinden ze rond het huis de voetsporen van een meisje. Nicole, het tienjarige nichtje van de familie, was op bezoek en mogelijk getuige van de moord. Maar ze is spoorloos.

In ruim 14,5 uur gelezen door Ad Knippels.

De mooiste Kronkels van Carmiggelt over Amsterdam

Van 1946 tot en met 1982 schreef Simon Carmiggelt zijn dagelijkse column ‘Kronkel’ in Het Parool, met als decor vaak de Amsterdamse binnenstad. In Dwalen door Amsterdam Neemt neemt biograaf Henk van Gelder ons, aan de hand van speciaal geselecteerde Kronkels, mee uit wandelen op diverse Carmiggelt-routes. Uitgave ter gelegenheid van de honderdste geboortedag van Carmiggelt.

In 5 uur gelezen door Helmert Woudenberg.

Lichtvoetig relaas over een verdeeld Verenigd Koninkrijk

In Brexitland laat correspondent Mathijs Schiffers zien hoe het Brexit-referendum het Verenigd Koninkrijk in een existentiële crisis heeft gestort. Noord staat tegenover zuid, jong tegenover oud, arm tegenover rijk. Schiffers sprak met mensen uit alle uithoeken van het eilandenrijk en maakte een studie van ’s lands excentrieke politici. Het resultaat is een informatief maar lichtvoetig relaas, dat gezien kan worden als een waarschuwing voor alle beleidsbepalers.

In 7,5 uur gelezen door Jelle Amersfoort.

Mee met de dierenambulance!

Een zwaan die op de snelweg landt. Een kat hoog in een boom. Een schildpad op de trambaan. Laten we die dieren aan hun lot over? Natuurlijk niet. Zelfs als een stel hamsters ontsnapt gaan we erachteraan om ze te redden. De dierenambulance helpt alle dieren in nood. Bibi Dumon Tak meldde zich aan als vrijwilligster en schreef er het boek We gingen achter hamsters aan over. Leeftijd 9+

In 3,5 uur gelezen door Maeve van der Steen.

Download in de Apple appstoreDownload in de Google Play appstore
Nora Roberts
Hollywood: schijnwerpers en cocktailparty’s, limousines met chauffeur en gouden kranen – de stad waar zelfs de wildste dromen werkelijkheid kunnen worden...
Downloadprijs: € 14,99
Mathijs Schiffers
In ‘Brexitland’ laat correspondent Mathijs Schiffers zien hoe het Brexit-referendum het Verenigd Koninkrijk in een existentiële crisis heeft gestort. Noord staat tegenover zuid, jong tegenover oud, arm tegenover rijk.
Downloadprijs: € 14,99
Slobodan Radojev Mitric
De opkomst, het huwelijk, de relatie en de ondergang van Lady Di.
Downloadprijs: € 17,95
Hilde Vandermeeren
Soms is niets doen strafbaar
Downloadprijs: € 13,99
Erin Watt
Wanneer Hartley door een ongeval haar geheugen kwijtraakt, vertrouwt ze niemand meer. Instinctief weet ze dat Easton slecht voor haar is, tegelijkertijd lijkt hij de enige die haar kan redden… Leeftijd: 15+
Downloadprijs: € 14,99
Jennifer L. Armentrout
De man die haar in zijn greep hield, is haar niet vergeten. Leeftijd: 15+
Downloadprijs: € 14,99
Hjorth Rosenfeldt
Het gezin Carsten is van dichtbij neergeschoten en de enige verdachte moet worden vrijgelaten bij gebrek aan bewijs. Wanneer Sebastian Bergman en zijn team worden opgeroepen, vinden ze rond het huis de voetsporen van een meisje.
Downloadprijs: € 9,99
Tessa de Loo
Wanneer de mismaakte kunstenares Jeanne, gedreven door jaloezie, de beeldschone actrice Isabelle ontvoert, ontstaat er tussen de twee vrouwen een strijd op leven en dood. Is het zo dat je uiterlijk je levensloop bepaalt?
Downloadprijs: € 12,99
Stella Braam
Nieuwe, herziene editie van een moderne klassieker - nu ook als luisterboek!
Downloadprijs: € 13,99
Rini van Solingen
Agile is hard op weg om de meest gebruikte manier van werken te worden en voor de meeste vormen van samenwerking is agile inmiddels al het uitgangspunt.
Downloadprijs: € 23,9
Han Peeters
In deze faction-roman maakt een historisch wetenschapper, Emile van Straten, een wereldreis met zijn vriendin Jenny op hun zeiljacht de Davy Jones.
Downloadprijs: € 19,95
Simon Carmiggelt
Een nieuwe bloemlezing uit de ongepubliceerde Kronkels
Downloadprijs: € 11,99
Bibi Dumon Tak
Mee met de dierenambulance! Waargebeurde verhalen door Bibi Dumon Tak. Leeftijd: 9+
Downloadprijs: € 9,99
Nicci French
In de tuin van een Engels landhuis wordt het lichaam van de zestienjarige Natalie Martello opgegraven, die vijfentwintig jaar eerder is verdwenen. Wie zou zo’n mooi en briljant meisje ombrengen?
Downloadprijs: € 10,99
Simon Carmiggelt
De mooiste Kronkels van Carmiggelt over Amsterdam, voorgelezen door Helmert Woudenberg
Downloadprijs: € 11,99
Nicolien Mizee
Boek van de Maand bij DWDD!
Downloadprijs: € 14,99
Francine Oomen
Lena gaat op reis omdat ze geen G.N.G. (gelukkig nieuw gezin) wil, iedereen de baas over haar speelt en niemand ooit iets aan haar vraagt. Leeftijd: 9+
Downloadprijs: € 9,99
Margriet Th. Burnaby Lautier-Bordes
Snoezebol zorgt voor alles en iedereen..zelfs voor tennisballen! Leeftijd: 6+
Downloadprijs: € 0,99
Sylvia Witteman
Nestverlaters, armoedzaaiers, klaplopers en andere behoeftigen, opgelet: Het kan écht, lekker eten voor weinig geld.
Downloadprijs: € 9,99
Lieneke Dijkzeul
Kun je iemand echt leren kennen als je nooit voorbij de voordeur bent geweest?
Downloadprijs: € 1,49
Thijs Launspach
Waarom werken we onszelf tegenwoordig vaak over de kop en wat kan je eraan doen om dat te voorkomen? Op een praktische manier vertelt Thijs Launspach hoe je stress het hoofd kunt bieden en meer rust kunt creëren in je leven.
Downloadprijs: € 14,99
Marijke Verhoeven
Een duivelse daad van twee rebelse tieners heeft verstrekkende gevolgen.
Downloadprijs: € 14,99
Menno Lanting
Menno Lanting toont met inspirerende praktijkvoorbeelden hoe kleine én grote bedrijven speedboten kunnen worden in het technologische tijdperk. Word ook een speedboot met de zeven principes van wendbaar werken, leren en ondernemen.
Downloadprijs: € 13,99
Lieneke Dijkzeul
Een koppel wint drie miljoen euro in de loterij. Alle financiële vrijheid blijkt geen garantie voor geluk: hij kan niet stoppen met drinken, zij begint een relatie met de privétennisleraar. Langzaamaan bouwen de irritaties zich op en willen ze vooral van elkaar af.
Downloadprijs: € 2,99
Lieneke Dijkzeul
Magda is al 38 jaar getrouwd met Victor. Hun zorgeloze leventje is met de verkoop van zijn bedrijf alleen nog maar beter geworden. Toch steekt er iets; terwijl de alles om haar heen doorgaat, staat voor Magda’s gevoel de tijd stil, en dat neemt ze Victor kwalijk.
Downloadprijs: € 2,99
Johan Fretz
Winnaar Boekhandelsprijs 2019
Downloadprijs: € 9,99
Louise Jensen
‘Meteen als ik wakker word en mijn ogen open, weet ik dat er iets mis is.' Haar zaterdagavond begon normaal. Nadat haar huwelijk onlangs gestrand was, hadden haar vrienden haar ervan overtuigd dat het tijd was dat ze weer eens zou gaan daten...
Downloadprijs: € 12,99
Truman Capote
Een waargebeurd verhaal van een meervoudige moord en zijn consequenties. Dé klassieker van Truman Capote, nu als luisterboek!
Downloadprijs: € 14,99
Camilla Grebe
Een intrigerend psychologisch spel van vergeten herinneringen. Winnaar van de Glass Key Award voor beste Scandinavische thriller.
Downloadprijs: € 14,99
Melissa Brayden
Anastasia en Natalie zijn tegenpolen. Ze vinden elkaar irritant. En onweerstaanbaar…
Downloadprijs: € 12,99
Marelle Boersma
Op het moment dat Anne de envelop in een brievenbus laat vallen, weet ze dat ze nooit meer terug kan. Haar werk, haar echtgenoot, haar vriendschap, alles moet ze achterlaten. Ze vertrekt naar Sicilië in de hoop dat ze daar niet gevonden wordt.
Downloadprijs: € 14,99
Marneta Viegas
Met deze 52 meditaties visualiseren kinderen (en hun ouders) eenvoudige beelden uit hun dagelijks leven om te ontspannen en in contact te komen met positieve en zuivere gevoelens in henzelf. Leeftijd: 5+
Downloadprijs: € 15
Emma Rous
'De tweeling van Summerbourne' van Emma Rous is een prachtige roman vol onverwachte plotwendingen over een familie met geheimen. Perfect voor liefhebbers van Santa Montefiore en Kate Morton.
Downloadprijs: € 12,99
Colleen Hoover
Hoe perfect hun liefde ook is, het léven is verre van perfect. Kan hun liefde overleven?
Downloadprijs: € 14,99
Spencer Johnson
Het langverwachte vervolg op de everseller ‘Wie heeft mijn Kaas gepikt?’, die in de afgelopen twintig jaar meer dan 30 miljoen mensen wereldwijd geholpen heeft om te gaan met verandering.
Downloadprijs: € 12,99