Copy

Dit is de eerste editie van onze nieuwsbrief. Mocht u er geen prijs op stellen om ook onze volgende nieuwsbrieven te ontvangen, dan kunt u zich afmelden via de link onderaan deze nieuwsbrief 

Oplevering Theehuis aanstaande

We gaan los op de Noorderbegraafplaats!

In mei 2007 werd door Steven Smits, Bea Walma en ondergetekende de Stichting Theehuis Leeuwarden opgericht. De gemeente Leeuwarden was enthousiast, stelde het gebouw ter beschikking maar had geen geld voor aanpassingen aan het gebouw en dat hebben we geweten. De handen moesten dus uit de mouwen: fondsenwerving, vergunningen aanvragen, bodemonderzoeken aanvragen, bouwtekeningen maken etc etc. Alles moest door commissies worden beoordeeld en dat kost veel tijd, kennis van zaken en geld. Na vergaderen, onderhandelen, een ondernemingsplan schrijven, bestemmingsplanwijziging aanvragen, vrijwilligers werven en bestuurswisselingen zijn we dan bijna zover dat we ons tijdelijke onderkomen in de aula kunnen verruilen voor ons eigen Theehuis. Mede door de betrokkenheid van de vrijwilligers hebben we het kunnen voltooien. U bent van harte welkom om binnenkort eens een kijkje te komen nemen.
Babs Mulder, voorzitter. 

Wat biedt het Theehuis?

Gelegen direct nabij de oostelijke ingang van de begraafplaats wil het Theehuis een warme, sfeervolle plek bieden aan de bezoekers van de Noorderbegraafplaats Een plek om koffie, thee of frisdrank te drinken, een luisterend oor te vinden bij de vrijwilligers of even rustig te zitten of contact te hebben met andere bezoekers. Veel bezoekers - zo is inmiddels onze ervaring - komen van ver en stellen een dergelijke voorziening zeer op prijs. Daarnaast is er in het Theehuis een leestafel met boeken en bladen.  

Meegemaakt

Een vrouw van naar schatting tegen de negentig vraagt naar het graf van Meindert Tjoelker. Puur uit belangstelling. Ze vertelt dat ze het zo verschrikkelijk vindt: een jongeman in de bloei van zijn leven, vermoord.

Vijf vragen aan een vrijwilliger

  1. Zou je je willen voorstellen? Ik ben Sandra Sumarno, ik ben 40 jaar en woon in Leeuwarden.
  2. Wat is je 'drive' om dit werk te gaan doen? Ik wil iets voor iemand betekenen. Al heel lang was ik van plan om vrijwilligerswerk te gaan doen, bijvoorbeeld wandelen met bejaarde mensen. Maar mijn dochter was toen nog te jong om alleen thuis te laten.
  3. Wat zou jij als bezoekster van het Theehuis verlangen? Dat er een onderbreking is, bijvoorbeeld door een praatje te maken. Het zou ook prettig zijn om straks naast een kopje koffie of thee een hapje te kunnen eten.
  4. Door wie of wat word jij geïnspireerd? Ik word door mijn dochter geïnspireerd omdat ze me opvrolijkt en een duw in de rug kan geven.
  5.  Als jij de opdracht kreeg een begraafplaats aan te leggen, hoe zou die er dan uitzien? Die zou er dan net zo uitzien als de Noorderbegraafplaats maar zonder vaste container bij de ingang, zoals nu het geval is. Dat vind ik een beetje rommelig. Het mooiste zou zijn dat er weer verschillende punten op de begraafplaats zijn waar een losse container staat, zoals voorheen.

Word ook vrijwilliger!

Nu we binnenkort onze eigen plek krijgen kunnen we -naast de zondag- ook op zaterdag open. Maar het uiteindelijke doel is om bezoekers de hele week welkom te kunnen heten. Daarom zoeken we nieuwe vrijwilligers. Voor informatie kun je kijken op de website of op twitter @theehuislwd. Heb je belangstelling mail of bel dan de coördinator: jeltinezijlstra@chello.nl of 0610885908 

Time

Time, flowing like a river
Time, beckoning me
Who knows when we shall meet again, if ever
But time keeps flowing
like a river to the sea


Goodbye my love, maybe for forever
Goodbye my love, the tide waits for me.
Who knows when we shall meet again, if ever
But time keeps flowing like a river
To the sea, to the sea.
Till it's gone forever
Gone forever
Gone forevermore


Alan Parsons Project 
Kijk hier op Youtube

 

De vrijwilligers op zoek naar inspiratie

Zondag 20 maart ging een grote groep vrijwilligers van het theehuis richting Groningen naar het theehuis op de begraafplaats Selwerderhof. In Groningen werd gesproken met diverse vrijwilligers. Er werden veel aantekeningen gemaakt van de vele suggesties die ons gedaan werden. Al met al een leuk en geslaagd uitje.

Copyright © 2011 Theehuisleeuwarden, All rights reserved.

Ons emailadres is:
jeltinezijlstra@chello.nlWij zijn als bladeren in de wind
Ritselend langs de zoom van oude wouden
Alles is onzeker en hoe zouden wij weten
Wat alleen de wind weet...