Copy
nieuwsbrief Theehuis editie juni 2012 


Van de bestuurstafel

Het bestuur is bezig met het onderzoeken van de mogelijkheden waarop  geld gegenereerd kan worden om de  geplande uitbreiding van een serre aan het Theehuis te realiseren. Er zijn inmiddels verschillende contacten gelegd. Zodra hier meer duidelijk over is  zullen we dit bekend maken.
 
Daarnaast  streven we naar uitbreiding van onze openingstijden;  we willen onderzoeken of het mogelijk is  om het Theehuis ook op de donderdag- en vrijdagmiddag open te stellen.

Er is gewerkt aan het zoeken naar een nieuwe webmaster.  Deze is gevonden in de persoon van Froukje Feijen. Zij heeft op basis van vrijwilligheid haar medewerking gegeven dit te willen verzorgen. De nieuwe versie van de website is inmiddels in de lucht en het ziet er prachtig uit! Toegang tot intranet voor de vrijwilligers gaat zoals jullie gewend zijn.

Als laatste een verzoek van onze kant: graag willen we een aantal van jullie oproepen aan te sluiten bij een brainstormavond over te organiseren activiteiten zowel voor bezoekers als vrijwilligers. Afgelopen december heeft een klein groep vrijwilligers spontaan het verzoek opgepakt een bijeenkomst te organiseren in het kader van Wereldlichtjesdag. Door bezoekers is dit zeer op prijs gesteld. Overwogen zou kunnen worden ook aandacht te besteden aan Allerzielen (vrijdag 2 november), moeder- en vaderdag en overige activiteiten te organiseren die onze bezoekers mogelijk aanspreken. We zouden het leuk vinden als je mee wilt denken! Interesse? Goede ideeën? Graag een mailtje naar coordinatoren@theehuisleeuwarden.nl Een uitnodiging voor de brainstormavond volgt dan z.s.m.

OPROEPJE

Via deze weg wil ik jullie vertellen dat ik ga stoppen met het vrijwilligerswerk bij het Theehuis. Ik ben een vrijwilligster sinds het ontstaan van het Theehuis en heb genoten van de tijd die ik hier heb gehad. Samen met Gerrit Middelkamp en Jeltine (nu Anny) heb ik met veel plezier de digitale nieuwsbrief verzorgd en wil hierbij vragen of iemand dit van me over wil nemen.
w.g. Tina Hoekema.  
aanmelden of meer info bij
Gerrit
   

Kijken


Hoe het licht
wandelt
 
Over het land
Met de schaduw
Aan de hand
 
Hoe de ruimte
Vorm krijgt
 
Van zien 

Vrijwilligers gezocht


Weet jij nog iemand die een deel van zijn of haar vrije tijd wil gebruiken om vrijwilliger te worden in ons Theehuis? We willen graag langere openingstijden op meerdere dagen en daarvoor zijn gemotiveerde vrijwilligers een eerste vereiste. Bel of mail (een van) de coördinatoren als je iemand op de korrel hebt! Ook degenen die deze nieuwsbrief onder ogen krijgen en nog geen vrijwilliger zijn, worden uitgenodigd om te reageren. Meld je aan en draag bij aan het succes van het Theehuis en een goed gevoel voor jezelf.

Maak kennis met
Anny van der Veen


Na veertig jaar in het MBO onderwijs ben ik nu een echte pensionado. Dat betekent voor mij veel ruimte voor vrijwilligerswerk. Via een vriendin  kreeg ik te horen dat er bij het Theehuis iemand gevraagd werd om samen met Rennie (Fopma) coördinator te worden. Dat leek mij wel wat. Na een gesprek met Ane van het bestuur en Rennie (die op het MBO nog een leerling van mij is geweest) was de zaak snel beklonken. Inmiddels ben ik gestart als mede coördinator.

BBQ

Een poosje geleden heeft Geke haar tuin aangeboden als plaats voor een barbeque. Leuk! We hebben met Geke afgestemd deze deze zomer te laten plaats vinden.  Het idee is dit op een zaterdag vanaf een uur of vijf plaats te laten vinden. Een datum zal nog worden geprikt. We, de coördinatoren, zijn op zoek naar vrijwiligers (!) die een handje willen helpen bij de organisatie hiervan; op wie mogen we een beroep doen? Mail ons

 

Vijf vragen aan...

Wil je je even voorstellen?
Ik ben Geke Hoekema, 55 jaar oud en sinds de start vrijwilliger van het Theehuis.

Hoe ben je bij het Theehuis terecht gekomen?
Mijn zus Tina en ik "hebben iets" met begraafplaatsen. Toen we dan ook een A4tje zagen hangen, waarop vrijwilligers werden gevraagd voor het nieuw te openen Theehuis, hebben we gereageerd, waarop we "aangenomen" zijn.
 
Wat is je affiniteit met het Theehuis/de begraafplaats?
Zoals gezegd heb ik iets met begraafplaatsen, maar vooral ook met de bezoekers. Deze mensen hebben allemaal hun verhaal.
Waar het me om gaat wat betreft het Theehuis: ik vind het een mooie overgang tussen de begraafplaats en de dagelijkse wereld. Ik kan me voorstellen dat je na een bezoek aan het graf van een geliefde even in het Theehuis gebruik maakt van een "tussenstop", al dan niet met koffie of thee, een praatje of juist niet.
 
Wat zou jij als bezoekster van het Theehuis verlangen?
Ik denk dat het al zo werkt, maar wat ik als bezoekster zou willen is met rust gelaten worden, totdat ik zelf om iets anders vraag.........

Door wie of wat word je geïnspireerd?
Door mensen!

Openingstijden Theehuis

elke woensdag van 13 -17 uur
elke zaterdag van 13 -17 uur
elke zondag van 11 - 17 uur


website
Ter nagedachtenis aan het recente overlijden van Robin Gibb
van de BeeGees.
klik op de foto voor de clip

So this is who I am

And this is all I know
And I must choose to live
For all that I can give
The spark that makes the power grow

And I will stand for my dream if I can
Symbol of my faith in who I am

But you are my only
And I must follow on the road that lies ahead
And I won't let my heart control my head
But you are my only
And we don't say goodbye
And I know what I've got to be

Immortality
I make my journey through eternity
I keep the memory of you and me inside

Fulfill your destiny
Is there within the child
My storm will never end
My fate is on the wind
The king of hearts, the joker's wild
But we don't say goodbye
I'll make them all remember me

Cos I have found a dream that must come true
Every ounce of me must see it though
But you are my only
I'm sorry I don't have a role for love to play
Hand over my heart I'll find my way
I will make them give to me

Immortality
There is a vision and a fire in me
I keep the memory of you and me, inside
And we don't say goodbye
We don't say goodbye
With all my love for you
And what else we may do
We don't say, goodbye
Copyright © 2012 Theehuis Noorderbegraafplaats, All rights reserved.