Copy
Slechts lichte stijging tarieven mondzorg | Nu 220 praktijken in bestand
Bezoek www.medischondernemen.nl
 
 
Download Onder Tarieven Mondzorg 2012
 
Geachte collega,
 
Naar aanleiding van de berichtgeving in de media heeft MedischOndernemen een persbericht verstuurd waarvan de strekking is dat het nog veel te vroeg is om conclusies te trekken. De meest vergelijkbare codes laten een tariefstijging van rond de 3% zien. Ons onderzoek wordt de komende week met nog eens 200 tarieflijsten uitgebreid tot 420.
De update van het volledige rapport, nu op basis van 220 tarieflijsten, is te verkrijgen via de button 'Bestel nu' onderaan deze pagina. Wanneer u het rapport nu aanvraagt, krijgt u de komende 3 updates gratis toegestuurd.

Hieronder volgt het door ons verstuurde persbericht:
Op basis van het 'Onderzoek tarieven mondzorg 2012' van MedischOndernemen, het informatieplatform voor eerstelijns zorgondernemers, zijn de eerste aanwijzingen dat de tarieven van tandartsen met gemiddeld 3 procent stijgen. Bovendien blijkt dat de verzekeraar gemiddeld 0,5% minder vergoedt dan in 2011.

Er worden flinke verschillen tussen tandartsen onderling geconstateerd. Echter, in 2011 waren er ook al grote verschillen. Deze hadden bijvoorbeeld te maken met de keuze tussen het gebruik van witte vulmaterialen of juist het veel goedkopere amalgaam (de zilver-kwik vulling). Ook in 2012 laten de tariefsverschillen zich verklaren door verschillen in gebruik van materialen en apparatuur of verschillen in service.
 
Als we de huidige gemiddelde tarieven van een röntgenfoto, fluoride applicatie, tandsteen uitgebreid en een controle vergelijken met de tarieven in 2011, dan zien we dat de gemiddelde tarieven hiervoor bij de tandarts gemiddeld 3 % duurder zijn geworden. 

Overigens is de samenstelling van de controle van 2012 anders dan in 2011, aangezien de tandarts kleine verrichtingen, zoals een behandeling van gevoelige tandhalzen of het polijsten van een kies, niet meer apart in rekening mag brengen. In 2012 is sprake van all-in tarieven. Dit in tegenstelling tot 2011, waar voor iedere handeling een aparte code stond.
 
Een conclusie dat de tandarts 10% duurder is geworden, valt niet te trekken omdat de omschrijvingen ingrijpend veranderd zijn. Zo staat bijvoorbeeld prestatiecode  E112 voor een eenvlaksvulling. Deze (all-in) code bestond in 2011 uit verschillende onderdelen (de vulling: amalgaam of composiet, met of zonder verdoving etc. etc.) waardoor het niet te vergelijken is met 2012.

De vulling varieerde in 2011 tussen de € 20 en € 80. Het gemiddelde lijkt nu € 46 te zijn. Dat lijkt eerder te laag dan te hoog, daar de amalgaamvulling behoorlijk in onbruik is geraakt. De twee kanalen wortelkanaalbehandeling varieerde in 2011 tussen de € 135 en de € 312. Uit het onderzoek onder 220 tandartspraktijken blijkt een gemiddeld tarief van € 235. De codes die wel een op een vergelijkbaar zijn, zoals de fluoridebehandeling, de röntgenfoto en de controle laten een beperktere stijging zien.


Bestel nu het Onderzoek tarieven mondzorg 2012 voor slechts € 27,50
Vergelijk uw praktijk met het Onderzoek tarieven mondzorg 2012. Nu 220 lijsten in het bestand!
> Wanneer u een eerdere versie van dit rapport heeft besteld, ontvangt u vandaag nog automatisch de update op het door u opgegeven e-mail adres.

Let op! Dit is uw laatste kans om het rapport voor slechts € 27,50 te downloaden. De verkoopprijs voor de volgende versie zal € 47 bedragen. 
 

Bestel Onderzoek Tarieven Mondzorg 2012
Directe link: http://bit.ly/uRQ6MZ

P.S.

U ontvangt direct de download-link en kunt meteen aan de slag.
Laatste kans: weet waar uw praktijk staat

Ontvang voor slechts € 27,50 (excl. BTW) * het ‘Onderzoek tarieven Mondzorg 2012’ en u weet precies waar uw praktijk staat. Ten opzichte van collega’s èn de zorgverzekeraars!

U ontvangt meteen de download-link en kunt direct aan de slag!

Bestel Onderzoek Tarieven Mondzorg 2012
   http://bit.ly/uRQ6MZ

* Let op! Dit is de laatste kans om het rapport voor slechts € 27,50 euro te downloaden. Vanaf de volgende versie bedraagt de verkoopprijs € 47. 

Auteur: MedischOndernemen
Formaat: PDF
Pagina's: 18
Bestellen: directe download

Copyright © MedischOndernemen
www.MedischOndernemen.nl