Moeite met het lezen van deze e-mail? Bekijk deze nieuwsbrief in je browser.
Fietstijden.nl logo
Welkom bij de Fietstijden.nl nieuwsbrief

Er staat hopelijk weer een mooi fietsseizoen voor de deur. Veel fietsers hebben de afgelopen maanden hun conditie door middel van mountainbiken of spinnen op peil proberen te houden. Maar de meeste van jullie zien er, denk ik, weer naar uit om lekker buiten te fietsen. De temperaturen zijn er eigenlijk ook al een paar weken naar, hoewel het nog maar februari is.

Lees snel verder: mogelijkheden, nieuwe features en Luik-Bastenaken-Luik.

Wat is er allemaal mogelijk op Fietstijden.nl

In de afgelopen maanden hebben zich vele fietsers aangemeld op fietstijden.nl. Met name voor deze nieuwe leden zetten wij een aantal nuttige functies op een rij. Zo maak je optimaal gebruik van het programma. Hier volgt een (niet volledig) overzicht van de mogelijkheden:

 • Via je eigen profiel heb je inzicht in je eigen tijden, foto’s, vrienden en blogposts
 • Van bekende toertochten zoals Amstel Gold Race, Luik Bastenaken Luik en Limburgs Mooiste zijn evenementen aangemaakt met informatie over deze tochten. Bij deze evenementen kun je per afstand je eigen tijd vastleggen, maar ook aangeven als je van plan bent om deze te gaan fietsen. Het is leuk om je eigen fietstijd te vergelijken met die van anderen. Als je evenementen mist, geef ze ons door dan worden ze toegevoegd.
 • Bij je fietstijden staat de gemiddelde snelheid
 • Van je fietstijden kun je ook je statistieken raadplegen via http://www.fietstijden.nl/statistieken met een grafische weergave
 • Via community zijn ook trainingstijden te zien voor anderen
 • Je kunt vastleggen welke wedstrijden/toertochten je wilt gaan rijden. De geplande tochten kun je terugzien op je profielpagina.
 • Van trainingsritten of toertochten kun je de route uploaden via http://www.fietstijden.nl/import met verschillende formaten
 • Je kunt je als fietsclub ook aanmelden
 • Je kunt je profiel koppelen aan onder meer twitter, facebook, hyves enz. zodat anderen ook op de hoogte blijven van je fietstijden. Zie http://www.fietstijden.nl/statistieken/gadget


Nieuw op Fietstijden.nl

Er worden zeer regelmatig nieuwe mogelijkheden toegevoegd op Fietstijden.nl. Veelal ook naar aanleidingen van suggesties van gebruikers. Hieronder staan een aantal recente toevoegingen. Wil je direct op de hoogte zijn van alle nieuwe functies? Volg @fietstijden dan ook op Twitter!

Plaatsen van foto's, video's en de route bij blogposts
Sinds kort is het mogelijk om bij je blogposts direct een foto en/of video te plaatsen. Zo maak je je blogposts nog leuker!
Wanneer je een blogpost over een fietstijd maakt krijg je zelfs automatisch informatie over de tijd (afstand, snelheid en de route) te zien bij je blogpost!

Support forum
Er is een support forum geopend waar je vragen over het gebruik van de site kunt stellen of correcties van wedstijden kunt geven. Je kunt hier ook vragen van andere gebruikers raadplegen. Ga naar het forum »

Veel kleine verbeteringen

 • Bij imports vanuit Garmin wordt het exact aantal verbruikte calorieën ook geimporteerd. Dit kun je evt. ook zelf nog aanpassen
 • Het is mogelijk je herstelhartslag op te slaan
 • Je kunt .kmz routes importeren
 • Je kunt je fietsroutes nu ook delen met andere gebruikers. Zeer binnenkort kun je deze ook makkelijk terugzoeken op een kaart zodat je heel snel een leuk rondje bij jou in de buurt kunt vinden!
 • Bij fietsclubs kan ingesteld worden dat leden alleen na acceptatie van de organisatie lid mogen worden. Zo kun je beter controle houden op je fietsclub.
 • En nog veel meer!


Onderwerp: Waalse klassieker

Luik Bastenaken Luik. Een van de Waalse klassiekers die de professionals rijden in april. De toerversie werd traditiegetrouw altijd op de tweede zaterdag van augustus verreden. Dit jaar het laatste weekend van juli 2011. Ik geef jullie in dit stukje een klein inzicht in de passie die ik heb voor deze toertocht.

LBL is de toertocht met uitdagingen. Het startpunt is al jaar en dag het Holiday Inn hotel op de Esplenada de L’Europe in hartje Luik. Je kan er vier afstanden rijden, 130, 170 en de volledige 245 km van de professionals. Na 5 km toeren door de stad kom je de eerste bult al tegen. In eerste instantie denk je nog “makkie”, maar dat valt na een kilometer al zwaar tegen. Daarna is het vals plat naar hoger en hoger. Dan kom je in Sprimont op de splitsing van de 130 en de langere tochten 170/245 km. Ik rij veelal de 130 km tocht, omdat deze toch al pittig genoeg is. Na de splitsing is het even op adem komen. De eerste ravitaillering is na 25 km van Sprimont in Ourthe. Lees verder »

twitter Volg Fietstijden.nl op Twitter | facebook Word fan van Fietstijden.nl op Facebook

Bekijk in je browser | Afmelden | Verstuurd aan <<Email Address>> | Verstuur naar een vriend
Je ontvangt deze nieuwsbrief omdat je dit hebt aangegeven op Fietstijden.nl.

Copyright (C) 2011 MeetMijnTijd Alle rechten voorbehouden.