Dit is de Stichting Mirjam in Malawi nieuwsbrief. U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u zich op internet hiervoor heeft aangemeld, of omdat u een donateur van ons bent. 

Deze maand

  • Lustrum
  • Hostel
  • Lerarenhuis
  • Studie
  • Kalilomde school En verder...

Nieuwsbrief Maart 2015

Beste lezer,
 

18 januari 2000 - 18 januari 2015

Op 18 januari 2015 bestond de stichting 15 jaar. Graag willen we iedereen bedanken voor de vele (extra) giften en felicitaties die we mochten ontvangen bij gelegenheid van ons derde lustrum.

Het afgelopen jaar zijn we weer op veel fronten actief geweest, met onder andere de bouw van een  Hostel (studentenhuis) voor meisjes, een extra lerarenhuis voor het speciaal onderwijs, studiefinanciering voor 50 studenten, de bouw van 3 klaslokalen voor de Nachilambo school en een trainingsproject in onderhoud van naai- en breimachines.


Hostel (studentenhuis)

Het studentenhuis vordert gestaag. Volgens de laatste berichten zal het eind maart/april klaar zijn. We denken zelf dat het dit schooljaar nog  niet in gebruik zal kunnen worden genomen maar zeker met ingang van het nieuwe schooljaar.


 

Lerarenhuis

Het lerarenhuis bij het centrum voor speciaal onderwijs is ook nog niet klaar. Het moet van binnen nog verder afgewerkt worden dus de nieuwe leerkracht zal zeer waarschijnlijk  met het nieuwe schooljaar zijn intrede doen.
 

Studie

Onze webmaster gaat proberen of hij de database toegankelijk kan gaan  maken voor de middelbare scholen in Malawi waar leerlingen studeren die door de Stichting worden gefinancierd. Hierdoor moet het mogelijk worden om de studieresultaten makkelijker te ontvangen. Het is nog in een experimentele fase, dus we zijn zeer benieuwd wat het gaat opleveren. 


Kalilomde school

We hebben de begroting ontvangen vanuit het bisdom in Dedza.Voor de totale renovatie is toch een bedrag gemoeid van ruim €35.000,00. We gaan onsnbest doen om het gerealiseerd te krijgen.


 

En verder...

  • Denken Ans en Wil er over om in september weer voor 6 weken naar Bembeke te gaan
We houden u op de hoogte in de volgende nieuwsbrief omstreeks juli.

Met vriendelijke groet,

Bestuur Stichting MiM
 
Mail ons:
info@stichting-mim.nl

Alles in deze nieuwsbrief is onderdeel van Stichting Mirjam in Malawi en mag niet zonder toestemming gekopieerd worden (C)
 
Email Marketing Powered by Mailchimp