Dit is de Stichting Mirjam in Malawi nieuwsbrief. U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u zich op internet hiervoor heeft aangemeld, of omdat u een donateur van ons bent. 

Deze maand

  • Hostel
  • Nachilambe school
  • Kalilombe school
  • Naai- en breiatelier

Nieuwsbrief Juli 2015

Beste lezer,
 

Hostel (studentenhuis)

Het studentenhuis  is klaar en zal bij het begin van het nieuwe schooljaar in gebruik genomen worden. Het huis heeft plaats voor 80 meisjes. Naast het huis is een kook plaats en een natte ruimte gebouwd. Er is ook een studeerruimte. Er is een mentrix aangesteld die de algehele verantwoordelijkheid heeft. Het terrein is ommuurt waardoor het met recht een veilige plaats is om na school te verblijven.

Nachilambe school

Deze school heeft er drie nieuwe klaslokalen bij gekregen en beschikt nu over vijf klaslokalen voor 400 kinderen. Het is een school in opbouw. De komende jaren zullen er dus nog meer klaslokalen bij moeten komen om tot een volwaardige school met 8 klaslokalen te komen.

 

Kalilombe school

Deze basisschool met 950 leerlingen is in zeer slechte staat. De directeur heeft daarom aan ons om hulp gevraagd. De dorpsbewoners zullen voor de stenen en het zand zorgen. We zijn gestart met het inzamelen van de financiën om het mogelijk te maken de school te renoveren. Wilde Ganzen heeft dit project goedgekeurd en zal 50% bijdragen op het totaal ingezamelde geld. We gaan proberen om €20.050 bij elkaar te krijgen. Wilde Ganzen zal dit dan aanvullen met €10.024 zodat we de benodigde €30.074 bij elkaar hebben en het groene licht kunnen geven om te starten met de renovatie!!

 

Naai- en breiatelier

Begin oktober gaan twee vrijwilligsters drie weken in het brei atelier les geven. Ans en Wil zijn er dan ook en zullen hen verder begeleiden. Dit zal een belangrijke en zeker ook welkome aanvulling zijn op de basiskennis die de breisters van het atelier momenteel al wel beheersen.


Met vriendelijke groet,
Bestuur Stichting MiM
Mail ons:
info@stichting-mim.nl

Alles in deze nieuwsbrief is onderdeel van Stichting Mirjam in Malawi en mag niet zonder toestemming gekopieerd worden (C)
 
Email Marketing Powered by Mailchimp