Dit is de Stichting Mirjam in Malawi nieuwsbrief. U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u zich op internet hiervoor heeft aangemeld, of omdat u een donateur van ons bent. 

In deze nieuwsbrief:

 

  • Nieuwe nieuwsbrief Stichting MiM
  • Vrijwilligers in Bembeke
  • Wist u dat?

Ziet u de nieuwsbrief niet goed?

Klik op de blauwe balk bovenin het e-mailscherm, en klik dan op "het domein ... toevoegen aan de lijst met veilige afzenders"
Voortaan ziet u de afbeeldingen meteen.

Nieuwe nieuwsbrief stichting MiM


Beste donateur of vriend van Stichting MiM,

Zoals u ziet is dit een andere nieuwsbrief dan u van ons gewend bent. Onze stichting moet natuurlijk ook met haar tijd meegaan en heeft daarom een hele nieuwe nieuwsbrief ontworpen. Niet alleen leest deze makkelijker en ziet deze er mooier uit, er kan ook gebruik gemaakt worden van multimedia (plaatjes, filmpjes) en het is makkelijker geworden om de nieuwsbrieven vaker te gaan versturen. Omdat u een donateur van ons bent, ontvangt u de (nieuwe) nieuwsbrief automatisch. Mocht u daar geen prijs op stellen, dan kunt u zich makkelijk afmelden door onderaan dit mailtje op de link te klikken. Daarna bent u meteen afgemeld. U kunt zich, als u dat wilt, eventueel ook weer aanmelden door op onze site uw e-mailadres in te vullen op de pagina Nieuwsbrief.

Mocht u nog vragen of opmerkingen hebben, dan kunt u altijd terecht bij onze webmaster: webmaster@stichting-mim.nl
De volgende nieuwsbrief in nieuwe vorm komt uit rond mei.

Met vriendelijke groet,
Mirjam Wouters - van Tilburg
Voorzitter Stichting Mirjam in Malawi


Vrijwilligers in Bembeke
 

Ans en Wil van de Langenberg zijn weer voor twee maanden in Bembeke.
Ze zagen een heel goed functionerend naaiatelier waar iedere dag zo’n 15 dames bezig zijn.
Ook de nieuwe naaicursus wordt door 29 dames gevolgd. Deze dames kunnen na het behalen van hun certificaat ook gebruik gaan maken van het atelier.

Het dak van de Kantchito school is weer dicht waardoor de kinderen droog de lessen kunnen volgen. Dat is geen overbodige luxe in het regenseizoen.

Het minder goede nieuws is dat we het niet verantwoord vinden om het aangevraagde kippenproject op te gaan starten. Er heerst kippenziekte en er is geen gespecialiseerde dierenarts beschikbaar. Er zijn teveel onzekerheden om van dit project een succes te kunnen verwachten. Het varkens- en bonenproject daarentegen loopt wel goed en daarom dat we de vraag of we deze projecten in een ander dorp willen opstarten wel gaan honoreren.

De drie klaslokalen van de RC School in Bembeke zijn klaar en ook al in gebruik genomen. De volgende stap is om te zorgen dat er voldoende goed geschoolde leerkrachten les willen gaan geven op deze school. Hierover een volgende keer meer.

Wist u dat?
 

 - Als u in vrijwilliger in Bembeke wilt gaan werken, daar woonruimte voor u beschikbaar is?
 - u wel minimaal 3 maanden beschikbaar moet zijn?
 - Wij nette kinderkleding en kleding tot maat 40 opsturen om het tweedehands winkeltje bij het naaiatelier te bevoorraden? De opbrengst is voor het onderhoud van de machines en het gebouw.

Mail ons:
info@stichting-mim.nl

Alles in deze nieuwsbrief is onderdeel van Stichting Mirjam in Malawi en mag niet zonder toestemming gekopieerd worden (C)
 
Email Marketing Powered by Mailchimp