Copy

Nieuwsbrief SVP Architectuur en Stedenbouw
Logo SVP Architectuur en Stedenbouw
Januari 2017


Follow on Twitter Volg ons op Twitter

SVP wenst u een inspirerend 2017!

Inmiddels is het nieuwe jaar alweer een aantal weken oud. Wij zijn met ons team weer volop aan het werk met lopende en nieuwe projecten. We werken komend jaar onder andere aan het masterplan voor het Defensieterrein in de Merwedekanaalzone in Utrecht, een nieuw kantoorgebouw voor de Stichtse Rijnlanden, woningbouw voor statushouders op IJburg, verschillende herstructureringsopgaven en de transformatie van verouderde kantoorgebieden. We wensen iedereen een inspirerend nieuw jaar toe en kijken er naar uit om samen te werken aan nieuwe opgaven! 

Wonen op de Campus eindelijk mogelijk!

SVP werkt aan Masterplan in Krasnojarsk, Rusland

SVP werkt in samenwerking met het Russische architectenbureau Tektonika aan het opstellen van een stedenbouwkundig masterplan voor een gebied van 20 hectare in de wijk Nanzhul-Solnechniy in de stad Krasnojarsk. In dit gebied zullen circa 3000 woningen gebouwd worden. Krasnojarsk is de derde stad van Siberië, ligt aan de trans-Siberische spoorlijn en is de hoofdstad van de provincie Krasnojarsk. Maartje Luisman en Alexandra Merkulova gingen naar Krasnojarsk om daar een driedaagse intensieve workshop te leiden. SVP heeft samen met Tektonika een uniek en onderscheidend stedenbouwkundig concept ontwikkeld voor een wijk met een ‘central park’ waar ‘urban healthy living’ centraal staat. Het resultaat van de workshop is aan het eind van de drie dagen gepresenteerd aan de stadsarchitect die enthousiast gereageerd heeft op de eerste denk-richtingen. In februari mag SVP het Russisch architectenbureau Tektonika verwelkomen in Nederland en zullen we samen het plan verder gaan uitwerken.

Prijsvraag Stammershoefstraat in Vianen gewonnen!

De prijsvraag voor de herstructurering van de Stammershoefstraat was uitgeschreven door LEKSTEDEwonen uit Vianen. Samen met Trebbe uit Nieuwegein hebben we het winnende plan gemaakt. Het betreft twee appartementenblokken en 8 woningen op de plek van twee bouwblokken uit de jaren 60. De verschillende typen woningen bieden ruimte aan diverse doelgroepen waardoor de diversiteit in de buurt vergroot wordt. De nieuwe blokken sluiten in architectuur aan op de bestaande buurten, maar stralen een stoer nieuw elan uit.

Stedenbouwkundig plan Blixembosch afgerond

Voor BPD en Hurks en in samenwerking met de gemeente Eindhoven heeft SVP een stedenbouwkundig plan ontwikkeld voor de laatste fase van Blixembosch-Noord. Het uitgewerkte thema is Wonen Op Het Plateau in een samenhangende witte buurt. Het architectonische beeld en sfeer van openbare ruimte maakten een integraal onderdeel uit van het ruimtelijke concept. Het plan benut de on-Nederlandse hoogteverschillen optimaal. Dit uit zich in wonen aan de Laagte, een steile entree naar de buurt, oplopende smalle straatjes met getrapte woonblokken en specials op De Wal. Voor de commissie Ruimtelijke Kwaliteit en informatieavond is een film gemaakt van de nieuwe buurt! Ook benieuwd hoe de wijk eruit komt te zien? Bekijk dan hier de film.

SVP op Vastgoed Forum Midden Nederland

SVP wint selectie Badhoevedorp- Lijndenhof!

De komende maanden gaat SVP, in opdracht van de gemeente Haarlemmermeer, het ontwerp maken voor een nieuw bedrijventerrein; Lijndenhof. Door het verplaatsen van de snelweg A9 ontstaat in het dorp, op het huidige tracé, ruimte voor nieuwe ontwikkelingen. Bedrijventerrein Lijndenhof komt aan de rand van de kern, tegen de nieuwe snelweg aan te liggen en is daarmee een echte zichtlocatie. De ontwikkelingen verkeren nog in vroeg stadium. Naast het ontwerp stelt SVP ook een ruimtelijk kader op voor zowel de openbare ruimte als de toekomstige bebouwing. Houd onze site in de gaten voor nieuwe updates over dit project.

Workshops leiden tot droomhuizen in Bergen op Zoom

Onlangs zijn de woningen 'Waterveste' in Bergen op Zoom door Bolton opgeleverd. Het unieke aspect aan deze woningen is dat ze zijn ontworpen door SVP in samenspraak met de kopers door middel van drie workshopsessies. Iedereen kreeg hierdoor de kans om zijn/haar eigen droomhuis te ontwerpen. De kopers bepaalden zelf het aantal bouwlagen, kapvorm, beukmaat, diepte, plattegrondindeling en de uitwerking van de gevel die door SVP door middel van keuzemodules was voorbereid. Elke koper heeft nog een individueel gesprek gehad met projectarchitect Marjon Mors om de punten op de i te zetten. Het resultaat mag er wezen; elke woning is uniek, maar er is grote samenhang. De historische uitstraling is door de kopers gekozen en past bij het historische verleden van deze plek; gelegen op de oude vestingwal en tegen de binnenstad aan. Op onze site kunt u meer informatie vinden over dit project.

Een nieuw park voor Hooghkamer

Inspirerende pressurecookers bij SVP

In november en december vonden er bij SVP pressurecookers plaats voor de nieuwe buurt 'de Erven' in Nobelhorst Fase 1 Almere. Een pressurecooker is een innovatieve werkvorm waarbij partijen tot de beste oplossingen komen door middel van co- creatie. Met trots kunnen we zeggen dat we samen met de Gemeente Almere, VOF Nobelhorst een prachtig nieuw plan langs de Vinkweg hebben gemaakt. Het thema de Erven is in het stedenbouwkundig plan vertaald als een Limburgs en Sallands erf. Voor het Bosbuurtje langs de Vinkweg hebben we ons laten inspireren door Kerkenbosch Zeist waar we samen op excursie zijn geweest. Lees hier meer over project Almere Nobelhorst. 

Buurtschuur in LEGO

SVP geeft lezing bij relatiedag NEZZT 

Op vrijdag 9 december organiseerde NEZZT een relatiedag ‘innovatie in de woningbouw’. Als partner van NEZZT was SVP uitgenodigd om ook een rol te spelen op deze dag. Marcel Steeghs, architect bij SVP, gaf een lezing over de relevantie van compacte woningen in de stad en de uitdagingen waar de industrie voor staat om innovatie ook echt te laten slagen. Het was een interessant en zeker ook gezellig event waarbij de bezoekers tevens door de eerste circulaire woning konden lopen die door NEZZT en SVP is ontwikkeld voor de Alliantie. Ondertussen zijn de eerste woningen in Almere gerealiseerd. Bekijk de presentatie hier

Informatieavond Voorstraat druk  bezocht

Bouw appartementen Malden gestart

De bouw van 25 appartementen op de St. Jozefschool locatie in Malden is begonnen! De stedenbouw en architectuur zijn integraal door SVP ontworpen en uitgewerkt in BIM. KlokGroep gaat het project realiseren. Van de 25 appartementen zijn er 16 voor woningcorporatie Oosterpoort en de overige negen voor vastgoedbeheerder FIT- Beheer. 

Eerste paal in De Nieuwe Tuinderij

Eind november was SVP aanwezig bij een feestelijk moment in De Nieuwe Tuinderij in Zuidoostbeemster. Daar sloeg wethouder Dick Butter samen met enkele toekomstige bewoners de eerste paal voor fase 5 van De Nieuwe Tuinderij –West waarvoor SVP het stedenbouwkundig plan ontwierp in opdracht van BPD. De 28 woningen van deze fase zijn van de hand van Just Architects.

Nieuwe medewerkers aan het woord 

'Nieuwe medewerkers aan het woord' is een nieuwe rubriek in onze nieuwsbrief. Hier geven medewerkers een exclusief kijkje achter de schermen bij SVP. In deze nieuwsbrief vertellen onze nieuwste collega's Victoria Vial (24) en Vinéta du Toit (30) over hoe zij terecht zijn gekomen bij SVP. 

Victoria Vial
'Ik ben momenteel drie maanden in dienst bij SVP als secretaresse en medewerker public relations. Ik heb de bachelor studie communicatiemanagement aan de HU en de premaster interculturele communicatie aan de UU gevolgd. Toen ik begon met de communicatieopleiding wilde ik vanaf het begin iets doen met public relations. Ik vind het erg leuk dat mijn eerste baan ook de baan is die ik graag wilde. Ik besef me dat niet iedereen dat geluk heeft. Door de twee functies is mijn dag erg gevarieerd, het ene moment ontvang ik gasten en neem ik de telefoon op en het andere moment schrijf ik het PR beleidsplan voor SVP. Dit maakt de dag erg leuk, maar ook uitdagend. Voor een bureau met de omvang van SVP is het goed om PR op een professionele manier in te vullen.Taken die bijvoorbeeld bij de functie PR horen zijn persberichten schrijven en de social media bijhouden. Het maakt SVP uniek dat er een sterke samenwerking is tussen stedenbouw en (interieur)architectuur. Deze aspecten maken mij erg enthousiast om de kwaliteiten van SVP meer in de schijnwerpers te zetten!

Vinéta du Toit
Ik werk bij SVP als junior architect. Van origine ben ik Zuid- Afrikaanse en groeide ik op in een pittoresk plaatsje in de buurt van Kaapstad. Na de middelbare school ben ik naar Nederland gekomen om samen met vriendinnen een rondreis te maken door Europa. Tijdens mijn verblijf in Nederland werkte ik als au pair bij een gastgezin in Broek in Waterland. Door mijn interesse in kunst attendeerden zij mij op de Gerrit Rietveld Academie. Tegen mijn verwachtingen in werd ik toegelaten en kon ik beginnen met het basisjaar. Al snel werd duidelijk dat de studierichting Architectonische Vormgeving (interieurarchitectuur) mij het meest aansprak. De Gerrit Rietveld Academie heeft mij geleerd om 'out of the box' te denken en om een ontwerp conceptueel sterk te onderbouwen. Na het afronden van mijn opleiding ben ik een aantal jaar werkzaam geweest als interieurarchitect/ontwerper. Tijdens mijn werk merkte ik dat ik de samenhang tussen interieur en architectuur belangrijk vind en graag op verschillende schaalniveaus ontwerp. SVP is een inspirerende werkomgeving waar de nauwe samenwerking tussen stedenbouwkundigen en architecten tot een compleet en samenhangend plan leidt. Door mijn interieur achtergrond en creatieve instelling voeg ik waarde aan het team en hoop ik mij bij SVP te kunnen ontplooien tot volleerd architect.   

Copyright © 2017 SVP Architectuur en Stedenbouw, Alle rechten voorbehouden.
Email Marketing Powered by Mailchimp
afmelden van deze mailinglijst | wijzig voorkeuren