Copy
 
FILM STOCKHOLMS NYHETSBREV:

Visning och Spridning

#2 2019

Ser mailet konstigt ut? Visa i webbläsaren
Öka publiken på din biograf

Hitta ny publik och locka den att komma tillbaka oftare med datadriven digital marknadsföring. Film Stockholm arrangerar föreläsning och workshop med Olle Agebro den 28 oktober.
 
Fyrisbiografen i Uppsala ökade sitt besökarantal med 50 % genom att växla till en datadriven publikstrategi och genom att jobba strategiskt med digital marknadsföring. Hur gick dom till väga och hur kan ni använda Fyrisbiografens metod på er biograf?

Film Stockholm arrangerar en föreläsning och workshop med Olle Agebro, ordförande i Föreningen Fyrisbiografen. Olle går igenom Fyrisbiografens digitala marknadsföringsstrategi, ger konkreta exempel på hur biografen arbetat med annonsering på Google, Facebook och Instagram för att locka nya besökare och få tidigare besökare att komma oftare, och visar hur man med en liten arbetsinsats och små medel kan komma igång med digital marknadsföring och annonsering för så lite som 5 kronor per dag. Olle Agebro från Fyrisbiografen berättar om Fyrisbiografens projekt och hur du som biografägare kan arbeta enligt metoden.

Arrangemanget är gratis och genomförs den 28 oktober Kl 18.00 - 20:30 på Bio Valentino, T-Mariatorget, Wollmar Yxkullsgatan 9

Anmäl dig till ulf.slotte@sll.se senast den  24/10 2019
Barnbiodagarna 2019

Nästa vecka, den 10-11 oktober går den årliga träffen Barnbiodagarna av stapeln hos vinnaren av årets Barnbio 2019, Hagabion i Göteborg. På Barnbiodagarna får du inspiration, visning av aktuell film, god mat och umgänge med nya och gamla kollegor!

Konferensen arrangeras av Biografcentralen och riktar sig till alla Sveriges biografer som vill utveckla sin barnfilmsverksamhet, kommunala kultursamordnare, regionala resurscentrum och övrig bransch.

Film Stockholm kan subventionera deltagare på konferensen med upp till 50% av deltagaravgiften. Är du intresserad av att få subventionen så kontakta ulf.slotte@sll.se. Det går även att söka stöd för deltagande från Svenska Filminstitutet. Observera att sista datum för anmälan har passerat men det finns plats för fler deltagare. Är du intresserad av att delta på Barnbiodagarna så anmäl dig omgående.

Barnbiodagarna 2019 program | Hagabion | Biografcentralen
Kulturkatalogen

Region Stockholm lanserade under september Kulturkatalogen som ersätter den tidigare scenkonstkatalogen. Katalogen samlar bokningsbart utbud riktat till vården, skolan och kommuner och samlar bland annat utbud av teater, dans och cirkus. Nytt är att Skolbio nu finns med i katalogen.

Varje termin publicerar Film Stockholm ett urval av aktuella skolbiofilmer i Kulturkatalogen vilket underlättar för dig som skolbioarrangör. Filmerna är kategoriserade och sökbara utifrån ett antal kriterier som målgrupp och relevant ämne. 

I katalogen finns länk till eventuell lärarhandledning samt bokningsuppgifter till distributör och kostnad för visning. 

Kulturkatalogens webbplats
Aktuella utbildningar

Digital marknadsföring för biografer
Detta är utbildningen för dig som vill ta er biografs marknadsföringsarbete till nästa nivå genom fördjupade kunskaper och börja arbeta efter grundade strategier med konkreta mål anpassade efter er verksamhet. Kursen passar alla oavsett storlek på biografen. Du får genom kursen grundläggande kunskaper och får lära dig de praktiska verktyg och tekniker ni behöver för att komma igång och utveckla er biografs digitala marknadsföring. Utbildningen sker online i din egen studietakt tillsammans med livesamtal och omfattar de grundläggande pelarna i digital marknadsföring. 

Länk: Mer information om kursen

Grundkurs för biografföreståndare
Sedan 2014 har över 100 personer från hela Sverige deltagit på grundkursen för Biografföreståndare. Utbildningen är nu uppdaterad med en ny modul, nytt innehåll och nya inspiratörer. Vi bjuder in till en modern biografföreståndarutbildning för biografer som vill förstå sin bakgrund, reflektera över nuläget och ta sikte på att utveckla sig själva och sin biografverksamhet in i framtiden!

Länk: Mer information om kursen

Nybörjarkurs för biografmaskinister
Efter årsskiftet planerar Film Stockholm att åter igen arrangera en omgång av den populära nybörjarkursen för biografmaskinister. Kursen kräver inte att du har några förkunskaper som maskinist och ger dig en introduktion till grunderna för filmvisning på biografen. Målsättningen är att du på egen hand ska kunna köra film på din lokala biograf efter kursens slut. Kursen är indelad i fyra utbildningstillfällen och kräver att du mellan tillfällena genomför övningar på biograf.

Intresseanmäl dig till ulf.slotte@sll.se

Film Stockholm subventionerar deltagandet till samtliga kurser med upp till 50% av deltagaravgiften. Ansök om subvention hos ulf.slotte@sll.se. Då resurserna för subvention är begränsade kommer en bedömning att göras av varje ansökan. Nybörjarkursen för biografmaskinister kostar 500kr / deltagare och är subventionerad för alla deltagare.

Bio Kuben

I oktober får Upplands-Bro en ny biograf - Bio Kuben. Kommunen har tidigare saknat biograf och den nya verksamheten kommer att drivas i det nya kulturhuset i Kungsängen. Biografen öppnar med En komikers uppväxt den 17 oktober och kommer framöver att visa film flera gånger i veckan. För driften står föreningen Upplands-Bro Musik- & Teatersällskap (UMTS) som varit verksamma sedan 1960-talet.

Kontakt Bio Kuben | Kultur i Upplands-Bro

Nyinvigning Bio Rio

I september nyinvigdes Bio Rio i Hornstull efter en omfattande renovering av foajén. Nya ägare av Bio Rio är Indio sedan Folkets hus och parker sålt verksamheten dom drivit sedan 2009. Rios restaurang har fått ett nytt koncept och Indio har tagit tillbaka den gamla logotypen som Rio hade när den invigdes av Ri-Biograferna på 1940-talet.

Bio Rio Indio

Bio Valentino

En ny entusiastdriven biograf på Södermalm hör inte till vanligheterna men nu har Bio Valentino slagit upp portarna intill Mariatorgets tunnelbanestation. Bakom verksamheten står Valentino Foster som har renoverat det före detta garaget till en salong med 32 platser och bar. Bio Valentino kommer under hösten att gästas av flera filmfestivaler och siktar framöver på att börja visa repertoarfilm.

Bio Valentino | Mitt i: Han byggde en egen bio

Regional film på Viddla

Under StockMotion-festivalen 11-12 oktober kommer Film Stockholm att lansera en satsning i samarbete med BTJ om spridning av regionalt producerad kortfilm på VOD-tjänsten Viddla. Viddla är en tjänst som riktar sig till landets bibliotek och som låntagare kan du se film kostnadsfritt på plattformen. Utbudet på Viddla kompletteras nu med regionalt producerade kortfilmer. Inledningsvis kommer tio filmer att finnas fritt tillgängliga på sidan men utbudet kommer löpande att utökas med filmer från hela landet.

Viddla | Anslutna bibliotekFilm Stockholm är Stockholms läns regionala resurscenter för film och rörlig bild. 
Vi är en del av Region Stockholms kulturförvaltning och förvaltar ett uppdrag från Region Stockholms kulturnämnd och Svenska Filminstitutet. 


Kontakt:
Ulf Slotte, filmkonsulent visning och spridning, Film Stockholm,
ulf.slotte@sll.se, 08-123 378 92
Joakim Blendulf, chef Film Stockholm/Filmbasen,
joakim.blendulf@sll.se, 08-123 378 81
Mikael Ström Jupiter, kommunikatör Film Stockholm/Filmbasen,
mikael.strom-jupiter@sll.se, 08-123 378 85

Film Stockholm
Region Stockholm
Box 38204, 100 64 Stockholm
Besöksadress: Bergsunds strand 39, T-bana Hornstull
Telefon: 08-123 378 00
info@filmstockholm.sll.se

Film Stockholms webbplatser
www.filmstockholm.se
www.filmbasen.se
Sluta prenumerera | Ändra dina prenumerationsinställningar | Visa nyhetsbrevet i din webbläsare