Copy
Senaste nytt från Filmbasen
Ser mailet konstigt ut?
Visa i webbläsaren#5

#Iamproducer: Masterclass med Anna Wallmark och Ulla Fluur

Välkommen på en masterclass i Filmbasens serie om producentrollen: #Iamproducer. Den här gången gästas vi av producenten Anna Wallmark (Portkod, Farang och Full Patte S3) och produktionsledaren Ulla Fluur (Äkta människor, En pilgrims död och två säsonger av Jordskott). Vi ses på Filmbasen den 13 maj klockan 17.00.

Anna och Ulla kommer att prata om kreativt producentskap och hur man planerar den bästa inspelningen.

Tid & plats:
Måndag 13 maj kl 17.00-19.30. 
Filmbasen i Subtopiaområdet, Rotemannavägen 29, Norsborg. T-bana Alby.

Anmälan:
Anmäl om du vill komma med ett mejl till iamproducer@filmbasen.se senast den 8 maj.

Om #iamproducer:
Syftet med #IAMPRODUCER är att skapa en möjlighet för nya producenter att inspireras och reflektera runt producentskapet, men alla som är intresserade av att samtala kring producentrollen är välkomna.

Workshop med Fanni Metelius: Gör din första film

Välkomna på en tredagars workshop i Filmbasens regi den 8-10 juni med regissören Fanni Metelius och filmaren/filmpedagogen Ali Quraishi. Den här workshopen passar dig som nyligen eller länge velat göra spelfilm - lång eller kort - men inte riktigt kommit igång än. 

"Målet är att alla deltagare ska hitta något som är viktigt och unikt i deras ideer och få självförtroende och verktyg att förverkliga dem. Hoppas vi ses där!"
// Fanni Metelius


Läs mer och ansök senast den 13 maj.

Pitcha din filmidé under filmfestivalen i Grimstad

Under kortfilm-, dokumentär- och musikvideofestivalen i Grimstad i södra Norge 12-14 juni, arrangeras ett pitchforum i samarbete med Screen Talent Europe. Producenter och regissörer får fem minuter på sig att presentera sina projekt för en jury och publik bestående potentiella producenter och finansiärer. Vinnaren får 4 000 euro i produktionsstöd.

Sista chansen att anmäla sig till årets upplaga är den 8 maj. Ansök här.

Sök till Talangdagarna på Fårö under Bergmanveckan

Talangdagarna på Fårö 24-28 juni 2019 är en mötesplats för filmare från hela landet, som består av fem skräddarsydda dagar med gäster, filmvisningar, nya bekantskaper och utflykter på Fårö samtidigt som Bergmanveckan på Fårö pågår.

Ur programmet 2019: 
* Workshop i personregi med Marcus Carlsson
* Träffa konsulenterna Ami Ekström och Helen Ahlsson
* Besök på Hammars, Ingmar Bergmans bostad och arbetsplats
* Den kreativa processen med VR- och konstkollektivet Bombina Bombast… med mer på gång!

Läs mer och ansök senast den 9 maj.

Utveckla ditt manus i skärgårdsmiljö

För andra året i rad arrangerar Film i Öst Archipelago Script Lab, en workshop där du som deltagare utvecklar din filmberättelse tillsammans med dramaturgen, manusförfattaren och producenten Soni Jorgensen. Kursen riktar sig till manusförfattare och skrivande regissörer med fiktionsprojekt.

Sök med en idé till ett fiktionsfilmprojekt (synopsis på max 2 A4-sidor), ett personligt brev och CV.

Läs mer och ansök senast den 13 maj.

Sök till STHLM Debut - deadline 10 april

STHLM Debut är en satsning riktad mot långfilmsdebuterande regissörer och deras producenter i Stockholmsregionen. Deadline för ansökan till omgång 8 är den 10 april 2019.

Bland tidigare STHLM Debut-projekt finns hyllade och nu bioaktuella Aniara samt de Guldbaggebelönade Tjuvheder, Förvaret och Dröm vidare.

STHLM Debut består dels av ett finansiellt utvecklingsstöd, dels av praktiska insatser som t.ex. workshops och coaching. Vid varje deadline väljer STHLM Debut ut 3-5 projekt inom spel- eller dokumentärfilm att arbeta med under projektperioden på 1,5 år.  När ett projekt valts ut till STHLM Debut tas en individuell utvecklingsplan fram för projektet, om vad deltagarna har för behov och hur stöden inom STHLM Debut ska användas.

STHLM Debut är ett samarbete mellan Film Stockholm/Filmbasen, Film Capital Stockholm och Stockholms internationella filmfestival. Huvudfinansiär är Region Stockholm.

Sista anmälningsdag är den 10 april 2019. Här finns all information om hur du söker.

Filmrummet 25/4: Let’s Go International

2017 blev den svenska dokumentären I Called Him Morgan en stor framgång i USA där den erövrade både kritiker och publik. Regissören och producenten Kasper Collin diskuterar med filmkonsulent Klara Grunning om hur man lyckas lansera en film på den internationella marknaden.

Tid: Torsdag 25 april kl 09.30–10.30. Plats: Bio Mauritz i Filmhuset, Borgvägen 1, Stockholm. Anmälan: Fri entré men föranmälan krävs. Anmäl dig här.


Bild: Lee och Helen Morgan – Afro American Newspaper Archives and Research Center / Kasper Collin Produktion AB.

Anmäl din film till Nordisk Panorama

Nu är det hög tid att skicka in din film till Nordisk Panorama. Årets festival hålls 19-24 september i Malmö.

Filmer som färdigställts under 2019 kan fortfarande anmälas. Sista anmälningsdag är den 15 april. Läs mer och skicka in din film här.

Sök till Filmlinjen på Katrinebergs Folkhögskola

Filmlinjens ettåriga grundutbildning fokuserar på filmiskt berättande och produktion. Grundläggande handledning inom regi, manus, foto, ljus, ljud och redigering, varvas med praktiska övningar och inspelningstillfällen där du ges möjlighet att undersöka och utveckla ditt personliga berättande. Filmlinjens andra år syftar till att ge deltagaren fördjupade kunskaper i filmproduktion och att fortsätta utveckla sitt personliga berättande.

Deadline för ansökan är den 10:e maj
Läs mer och ansök här.

Sök en kurs inom film och media på StDH

I höst har Stockholms dramatiska högskola många fristående kurser att välja mellan som ges av Institutionen för film och media. Exempel på kurser: 3D-animation, Autentiska färger på film, Baskurs: Introduktionskurs i film och media, Dialog/exposition, Mediapedagogik med fokus på barn och ungas berättande - Kulturskoleklivet, TV-serier.

Sista ansökningsdag är den 15 aprilLäs mer och ansök här.

Anmäl din film till Uppsala Internationella Kortfilmfestival

Från 15 januari till 31 maj tar Uppsala Internationella Kortfilmfestival emot anmälningar till tävlingssektionerna. Festivalen äger rum 21-27 oktober. Svenska kortfilmer kan anmäla sig till den nationella tävlingssektionen eller Kortfilmfestivalen UNG. Anmäl gärna din film så tidigt som möjligt, det hjälper till i arbetet att välja ut filmer till festivalen. 

Sista anmälningsdag är den 31 maj 2019. Anmälan görs på anmälningsplattformen www.shortfilmdepot.com.


 

Sök eller tipsa vidare om ny filmarbetarutbildning

Nu går det att söka till Filmarbetarutbildning som startar i Stockholm på Frans Schartaus Handelsinstitut den 26 augusti. Utbildningen är speciellt utformad för roller som produktionsledare, platschef och FAD inom spelfilm och TV-drama.

- I dagsläget har produktionsbolagen svårt att hitta tillräckligt med kompetent personal därför är denna utbildning väldigt välkommen, säger Beata Mannheimer från Film Capital Stockholm, som är med och utvecklar utbildningen.

Sista ansökningsdag är 3 maj 2019. Läs mer och sök till utbildningen här.

140 sökte Filmbasens projektstöd i april

Så här glad blir en när det just trillat in nästan 140 nya ansökningar om projektstöd. Filmbasens filmkonsulent Ivana Lalovic tackar så mycket och ser fram emot att ta del av alla fina filmprojekt! Nu stänger vi möjligheten att söka stöd tills det är dags för nästa stödomgång. Nästa deadline är den 11 september 2019. Läs mer om Filmbasens stöd.

Utbilda dig inom dokumentärfilm på Öland

Vill du göra så mycket film du bara orkar och hinner? På vår dokumentärfilmskola har du tillgång till kamera och redigering dygnet runt. Här får du möjlighet att bli riktigt bra på något du brinner för, under ett intensivt år. 

Kursen startar 19 augusti 2019 och slutar 22 maj 2020. Ansök senast den 2 maj.


Läs mer och ansök här.
Filmbasen är Stockholms läns plattform för filmstöd och talangutveckling inom film och rörlig bild. Filmbasen drivs av Film Stockholm och med stöd av Region Stockholms kulturnämnd och Botkyrka kommun.

Kontakt:
Joakim Blendulf, chef Film Stockholm/Filmbasen,
joakim.blendulf@sll.se, 08-123 378 81.
Anne-Marie Söhrman Fermelin, utvecklingsansvarig & samordnare Film Stockholm/Filmbasen,
anne-marie.sohrman-fermelin@sll.se, 070-4842278.
Mikael Ström, kommunikatör Film Stockholm/Filmbasen,
mikael.strom@sll.se, 08-123 378 85. Copyright © 2016 Filmbasen
Kontakt: info@filmbasen.se
Webb: www.filmbasen.se


Sluta prenumerera | Ändra dina prenumerationsinställningar | Visa nyhetsbrevet i din webbläsare