Copy
 
Nätverksträff för dig som visar film

Missa inte Film Stockholms nätverksträff för dig som visar film i Stockholms län nu på onsdag den 4/12! Det finns platser kvar och det går bra att anmäla sig fram till onsdag!

Missa inte att höra om de två högintressanta rapporter som Filminstitutet släppte i oktober. Den första är en sedan länge utlovad rapport om konsekvenserna av biografmomsens höjning – En första analys av den höjda momsen på biografintäkter. Den andra – Varför når inte svensk film en större publik? – är en djupanalys av den svenskproducerade filmens allt mindre andel av publiken på bio.

Arrangemanget är gratis. Anmäl dig till ulf.slotte@sll.se
4 december kl 16:30-19.00
Bio RIO, Hornstulls strand 3
 
16:30
Välkommen
Presentation Film Stockholm och kvällens program
 
16:45
En första analys av den höjda momsen på biografintäkter
Ulrika Sundbäck från Filminstitutet presenterar resultatet av den första undersökningen av den höjda biografmomsens konsekvenser och rapporten En första analys av den höjda momsen på biografintäkter
 
17:15
Varför når inte svensk film en större publik?
Helena Simonsson från Filminstitutet presenterar rapporten Varför når inte svensk film en större publik?
 
17:45
Nya biografer berättar
Representanter från nya spännande biografverksamheter i Stockholm berättar om sitt arbete och sina framtidsplaner. Möt representanter från Bio Kuben, Bio Valentino och Almas Park!
 
18:10    
Kontextuella visningar
Filmfestivalen CinemaQueer har under de senaste åren utvecklat ett spännande koncept med kontextuella filmvisningar där filmen visas i ett sammanhang och med en inramning som förstärker filmupplevelsen. Melissa Lindgren och Oscar Eriksson från CinemaQueer berättar om deras arbete och erfarenheter med kontextuella visningar.
 
18:50          
Frågor, diskussion

19:00
Slut
 
Studiebesök på Nordisk Film Bio

Den 21 januari bjuder Film Stockholm in till gemensamt studiebesök på Nordisk Film:s första biograf i Sverige, i Gränbystaden i Uppsala. Nordisk Film är dominerande biografaktör i Danmark och driver också en biografkedja i Norge. Under de närmaste åren är det Nordisk Films ambition att starta ett 10-tal biografer i Sverige.
 
På biografen i Uppsala har Nordisk Film satsat på konceptet ”lyx på alla rader” och inte minst Sveriges första 4DX-salong. 4DX ska ge en extra dimension till filmupplevelsen med en rad specialeffekter som rörliga stolar, regn, dimma och dofter.
 
Under studiebesöket får vi en rundvandring på biografen och möjlighet att ställa frågor till biografföreståndaren. Vi får även prova på 4DX.
 
Studiebesöket är gratis och anmälan görs till ulf.slotte@sll.se senast den 15 januari.
 
Gemensam samling vid Uppsala Central klockan 9.30 den 21 januari för gemensam bussresa till Gränby (ca 10 minuter). Besöket tar ca 1,5 timme och återresa sker på egen hand. Till Uppsala kan du resa med SJ eller SL:s pendeltåg. Åker du bil möter vi upp dig 9.50 nedanför rulltrappan till Nordisk Film Bio:s entré.
Nybörjarkurs för biografmaskinister

Efter årsskiftet kommer Film Stockholm att åter igen arrangera en omgång av den populära nybörjarkursen för biografmaskinister. Kursen kräver inte att du har några förkunskaper som maskinist och ger dig en introduktion till grunderna för filmvisning på biografen. Målsättningen är att du på egen hand ska kunna köra film på din lokala biograf efter kursens slut. Kursen är indelad i tre utbildningstillfällen om fyra timmar vardera och kräver att du mellan tillfällena genomför övningar på biograf. Preliminära datum för utbildningen är 1 februari, 7 mars och 25 april.

Kursen kostar 500kr. Anmälan sker till ulf.slotte@sll.se. Ange i anmälan vilken biograf du kommer att utföra övningarna på. Antalet platser är begränsat.Film Stockholm är Stockholms läns regionala resurscenter för film och rörlig bild. 
Vi är en del av Region Stockholms kulturförvaltning och förvaltar ett uppdrag från Region Stockholms kulturnämnd och Svenska Filminstitutet. 


Kontakt:
Ulf Slotte, filmkonsulent visning och spridning, Film Stockholm,
ulf.slotte@sll.se, 08-123 378 92
Joakim Blendulf, chef Film Stockholm/Filmbasen,
joakim.blendulf@sll.se, 08-123 378 81
Mikael Ström Jupiter, kommunikatör Film Stockholm/Filmbasen,
mikael.strom-jupiter@sll.se, 08-123 378 85

Film Stockholm
Region Stockholm
Box 38204, 100 64 Stockholm
Besöksadress: Bergsunds strand 39, T-bana Hornstull
Telefon: 08-123 378 00
info@filmstockholm.sll.se

Film Stockholms webbplatser
www.filmstockholm.se
www.filmbasen.se
Sluta prenumerera | Ändra dina prenumerationsinställningar | Visa nyhetsbrevet i din webbläsare