Copy
Senaste nytt från Filmbasen
Ser mailet konstigt ut?
Visa i webbläsaren#14

4 december:
Julavslutning och filmkväll på Filmbasen

Välkommen på julavslutning och filmkväll på Filmbasen! Onsdagen den 4 december bjuder vi in till julavslutning på Filmbasen och vi visar filmer som vunnit pris på årets STOCKmotion filmfestival.

I filmprogrammet visas KOLLEKTIVET av Nadja Hjorton & Siri Hjorton Wagner, FOLK av Adam Onishi, DANI av Disa Östrand och NÄRA MONT SAINT-MICHEL av Erik Lindeberg.

Vi visar även två vinnande VR/360-filmer från festivalen i vårt lilla visningsrum: HOT DOG LOVE av Linus Bylin och 24H IN EBC av Manne Söderlund och Oliver Akermo.

För Q&A står regissören Neil Wigardt som varit med i STOCKmotions urvalsgrupp för kategorin Tungvikt.

Kom och mys, mingla och kolla kortfilm med oss!

KVÄLLENS PROGRAM:
17.30 Välkomna, mingel och fika i köket.
(Passa på att kolla in VR/360 filmerna i lilla visningsrummet)
18.00 Filmvisning (inkl Q&A).
Paus mingel och fika i köket.
19.00 Filmvisning (inkl Q&A).
20.00 Tack för i kväll!

Tid & plats: Ons 4 dec 17.30 på Filmbasen i Subtopiaområdet, Rotemannavägen 29, Norsborg. T-bana Alby.

Anmälan: Osa till osa@filmbasen.se senast tis 3 dec!

Sök till Galway Stories - skapa kortfilm på Irland

Galway 2020 och Galway Film Center i samarbete med Screen Talent Europe letar efter 16 crew-medlemmar från hela Europa för att delta i ett virtuellt produktionsworkshop i Galway från den 6-22 april 2020. Sista anmälningsdag är den 13 december. Läs mer om hur du blir Filmbasens representant.

Nu går det att söka till SKH - öppet hus 10/12

Mellan 15 november och 15 januari går det att ansöka till SKH/StDH:s utbildningar som startar hösten 2020. SKH har program på kandidat-, magister och masternivå och har flera utbildningar inom film och media, bland annat regi, bild och dokumentära processer. Läs mer.

För dig som vill veta mer om SKH (inklusive StDH) och hur ansökan går till så är det öppet hus tisdag 10 december. Läs mer.


 

Sök till Tempo Meet-up på Tempo dokumentärfestival

Vill du vara Filmbasens representant på Tempo Meet-up på Tempo dokumentärfestival 2018? Vill du träffa några nya dokumentärfilmare från olika delar av landet för att visa vad du har sysslat med inom dokumentärfilm och byta kunskaper och idéer kring det? Sista anmälningsdag är den 10 januari. Läs mer och ansök här.

Väntar du på svar om Filmbasens projektstöd?

Väntar du på besked om din ansökan om Filmbasens projektstöd? Den här omgången fick vi in rekordmånga ansökningar, så handläggningsprocessen har tagit längre tid än vanligt. Vi räknar med att alla ska ha fått svar senast under vecka 50. Vi beklagar den extra väntetiden! Läs mer.

Filmbasen-stöttade filmer vinnare på Novemberfestivalen

I helgen arrangerades den 23:e upplagan av Novemberfestivalen i Trollhättan. Två filmer som Filmbasen har gett stöd blev vinnare på festivalen: Hemtjänst av Theodor Sohlin blev bästa film i kategorin Tungvikt och Ingen lyssnar av Elin Övergaard valdes ut av Bergmanveckan till visning på 2020 års festival. 

Novemberfestivalen är en arena för ung film och final i den kortfilmstävling där STOCKmotion är regional uttagning i Stockholms län. 

Hemtjänst av Theodor Sohlin utsågs till bästa film i kategorin Tungvikt. Juryns motivering:
"För sitt flyhänta sätt att berätta en story utöver det vanliga, där det skruvade berättandet går utanför ramarna och gör att den sticker ut i mängden. Filmen fångar in oss genom att på ett trovärdigt sätt porträttera karaktärer som beter sig gränslöst och det blir oförskämt underhållande."

Bergmanveckan valde ut Ingen lyssnar av Elin Övergaard för visning på 2020 års festival med denna motivering:
"Vi har valt ut en film där regissören får det att se enkelt ut att göra en öppen film, utan färdiga lösningar eller ett praktiskt åsiktspaket – och där regissören igen visar att hon har en stark känsla för personregi, gruppdynamik och obehagliga situationer."

Stockholm hade fler representanter i tävlan under Novemberfestivalen. I kategorin Mellanvikt tävlade både Folk av Adam Onishi och Real Life (Press Play) av Nora Svedman.

Stort grattis, säger alla vi på Filmbasen!

Foto: Novemberfestivalen.

Sources 2 - manusworkshop i Luxemburg

Sources 2 Script Development Workshop hålls i Luxembourg 26 mars-3 april 2020 med stöd av Creative Europe MEDIA. Workshopen riktar sig till professionella manusförfattare som har ett långfilmsprojekt under utveckling. Sista anmälningsdag är den 1 december. Läs mer och ansök här.

Ny plattform för gratis visning av kortfilm

Nu kan du se gratis kortfilm från Stockholms län på strömningstjänsten Viddla, som drivs av BTJ och är tillgänglig för många av landets biblioteksbesökare. Satsningen görs tillsammans med Film Stockholm/Filmbasen och lanserades i och med STOCKmotion filmfestival 11-12 oktober på Filmhuset i Stockholm. 

Läs mer om satsningen och vilka filmer som du kan se på Filmbasen.se.
Filmbasen är Stockholms läns plattform för filmstöd och talangutveckling inom film och rörlig bild. Filmbasen drivs av Film Stockholm och med stöd av Region Stockholms kulturnämnd och Botkyrka kommun.

Kontakt:
Joakim Blendulf, chef Film Stockholm/Filmbasen,
joakim.blendulf@sll.se, 08-123 378 81.
Anne-Marie Söhrman Fermelin, utvecklingsansvarig & samordnare Film Stockholm/Filmbasen,
anne-marie.sohrman-fermelin@sll.se, 070-4842278.
Mikael Ström Jupiter, kommunikatör Film Stockholm/Filmbasen,
mikael.strom-jupiter@sll.se, 08-123 378 85. Copyright © 2016 Filmbasen
Kontakt: info@filmbasen.se
Webb: www.filmbasen.se


Sluta prenumerera | Ändra dina prenumerationsinställningar | Visa nyhetsbrevet i din webbläsare