Copy
Cykelkampagne og anlægsarbejder
View this email in your browser

Nyhedsbrev 

Maj 2015

Kære Supercyklist


Foråret er over os, og det betyder (forhåbentlig) mange solskinsdage, flere cyklister på stierne og flere anlægsarbejder på Supercykelstierne. Samtidig er maj måneden, hvor Cyklistforbundet får danskerne til at tage cyklen til arbejde. I dette nyhedsbrev kan du læse mere om:
 • Cyklistforbundets kampagne Vi cykler til arbejde
 • Cykelturen er sundere end du tror
 • Sådan gør du din cykel forårsklar – og sådan gør du ikke
 • 5 suveræne afstikkere på Albertslundruten
 • Anlægsarbejde på Albertslundruten
 • Anlægsarbejder på kommende Supercykelstier
 • Supercykelstier kommer på Folkemødet 2015
 
Husk at holde øje med vores Facebookside for løbende opdateringer af anlægsaktiviteter på ruterne.

God vind!

- Supercykelstierne

Kampagne

Gør det sammen med 100.000 andre

Siden 1997 har Cyklistforbundet hvert år i maj måned kørt kampagnen Vi cykler til arbejde, der skal få endnu flere til at tage cyklen til og fra arbejde.
Som noget helt nyt holdes der i år åbent for tilmeldinger i hele maj måned, så I kan stadig nå at deltage. 

For at være med skal man stille med et hold på mellem 4-16 kollegaer. Det koster en 50’er pr. deltager, og I kan altid tilmelde flere holdkammerater under kampagnen. Og selvfølgelig kan I indtaste alle jeres cykeldage med tilbagevirkende kraft, så de tæller med i jeres samlede regnskab.


Læs mere om kampagnen og tilmeld dig og dine kolleger her.

Cykelkultur

Cykelturen er sundere end du tror

En ny engelsk undersøgelse konkluderer, at cykelturen til og fra arbejde ikke bare giver de kendte fordele som øget kalorieforbrænding, forebyggelse af en lang række livsstilssygdomme og sparede benzinkroner. Cykelturen udløser også en sneboldeffekt, der påvirker pendlerens livsstil og øger sundheden helt generelt.

Resultaterne bygger på data fra 10.000 cykelpendlere samt analyser af cykelpendling gennem de seneste 10 år, og undersøgelsen viser blandt andet at:
 • 48 % af de adspurgte er begyndt at spise sundere
 • 29 % drikker mindre alkohol
 • 20 % ryger mindre end før de begyndte at cykle
 • 45 % af de nye cykelpendlere føler sig mindre stressede på jobbet
 • 42 % har færre sygedage
 • 47 % føler sig generelt i bedre humør
Derudover viser undersøgelsen, at cykelturen hurtigt bliver en god og vanedannende transportform, der ofte medfølger at cykelpendlerne cykler mere end forventet, at de tager på flere cykelture i fritiden med familie og venner, samt at de opmuntrer venner og kollegaer til også at komme i gang med at cykle.

Læs hele artiklen fra Cyklistforbundet her og læs rapporten bag artiklen her.

Gode råd

Sådan gør du din cykel forårsklar - og sådan gør du ikke

I løbet af vinterkampagnen gjorde vi opmærksom på, at det er vigtigt, at vinterklargøre sin cykel. Men det er lige så vigtigt at forårsklargøre sin cykel.

Samvirke har lavet en guide med 5 gode råd til forårsrengøringen og et galleri med 5 ting du aldrig må gøre, når du sætter cyklen i stand. 

Gode råd

5 suveræne afstikkere på Albertslundruten

Selvom Supercykelstien Albertslundruten er en pendlerrute, der skal få flere til at cykle til og fra arbejde, kan man sagtens også bruge ruten i sin fritid.

I forbindelse med kampagnen Vi cykler til arbejde, som løber i hele maj måned, har Cyklistforbundet samlet en håndfuld spændende afstikkere på Albertslundruten. Så kom op på cyklen, ned i gear og ud i landet, og se eventuelt om du kan finde endnu flere skønne afstikkere.

Cyklistforbundets favoritter findes her. Og husk, du er altid velkommen til at dele billeder fra dine cykeleventyr på Instagram – tag os med @supercykelstier eller #supercykelstier. 

Eksisterende ruter

Anlægsarbejde på Albertslundruten

Der er godt nyt til alle pendlere på Albertslundruten. Fra på mandag den 11. maj frem til sidst i juni arbejdes der på forbedringer af cykelforholdene på strækningen fra Damhussøen til og med krydsning af Grøndals Parkvej via Hyltebjerg Allé og Linde Allé. 

Forbedringerne gennemføres for at skabe mere plads og øget tryghed blandt de mange cyklister.
 • Ved Grøndals parkvej flyttes en helle, så den kommer til at ligge ud for Linde Allé. Dette gør det lettere at komme over vejen
 • Fra Linde Allé til Kastanje Allé bliver der lavet cykelsti og nyt fortov, hvilket resultere i at der bliver nedlagt nogle parkeringspladser
 • Fra Kastanje Allé til Ålekistevej flyttes parkeringspladserne væk fra vejen og der laves bump og indsnævring
 • Ved krydset ved Ålekistevej laves cykelbaner i begge sider
 • Fra Ålekistevej til Damhusdæmningen flyttes P-pladserne til den ene eller anden side så der kommer mere plads på vejen

Kommende ruter

Anlægsarbejde på kommende Supercykelstier

I løbet af de næste fire år bliver der åbnet ni nye Supercykelstier, og anlægsarbejdet er i fuld gang i flere af de involverede kommuner. 

Frederikssundsruten
I Egedal Kommune ved Kildedal St. anlægges der en helt ny tunnel, og på strækningen mellem Egedal St. og Ølstykke samt ved Væksø St. er der anlagt ny belægning. Alle tiltagene er en del af Frederikssundsruten, som forventes at være færdig i 2017. 

Indre Ringrute
I Frederiksberg Kommune anlægges der helt ny cykelsti på Kingosgade i perioden april 2015 til september 2015. Strækningen er en del af Indre Ringrute, som forventes at være færdig i 2017.

Helsingørruten
I Københavns Kommune ombygges udkørslerne fra tre sideveje på Ryvangs Allé på Østerbro, og cykelbanerne ud for alle sidevejene på Ryvangs Allés østlige side opstribes. Anlægsarbejdet forventes at være færdigt i starten af juni. Strækningen er en del af Helsingørruten, som forventes at være færdig i 2018. 

Ishøjruten
Brøndby har anlagt nyt slidlag på deres del af Ishøjruten, der forventes at være i foråret 2016.  

Vestvoldruten
I Rødovre Kommune etableres der i øjeblikket en ny cykel- og gangbro over Jyllingevej. Projektet er blevet en smule forsinket pga. problemer med fundamentet, så det vides endnu ikke, om den oprindelige tidsplan kan overholdes. Oprindeligt forventedes den nye bro at stå færdig i midten af 2015.

Derudover er Rødovre Kommune ved at være færdige med udvidelserne af fodgængerhellerne i krydset mellem Slotsherrensvej og Tårnvej. Begge tiltag etableres i forbindelse med Vestvoldruten. 

Billederne er fra Egedal (øverst), Kingosgade (venstre) og Hyltebjerg Allé (højre).

Events

Supercykelstier til Folkemødet 2015

I år vil I kunne møde Supercykelstierne på Folkemødet, der finder sted fra torsdag den 11. juni til søndag den 14. juni på Bornholm.

Folkemødet er en unik mulighed for at stille skarpt på grønne pendlervaner i et lokalt og nationalt perspektiv, og derfor vil Københavns Kommunes Teknik- og Miljøborgmester Morten Kabel samt Region Hovedstadens formand for Teknik- og Miljøudvalget samle så mange borgmestre om en fælles cykeltur til Folkemødet 2015.

Ved at borgmestrene hopper i sadlen og cykler fra Rønne til Allinge-Sandvig, viser de ikke blot cyklen som et seriøst alternativt transportmiddel. De viser også resten af Danmark, at initiativer som en statslig cykelpulje skaber et stærkt tværkommunalt samarbejde og et fælles engagement, som er med til at gøre danskernes transportvaner grønnere og sundere. Derfor bakker Supercykelstierne op om eventet og står for planlægning og de praktiske detaljer. 

Cykelturen handler ikke om at komme først, men om at vise en fælles front for grøn transport.
Cykelturen på Folkemødet er en del af tema-arrangementet ’Min tur – min tid’, der stiller skarpt på grønne pendlervaner. ’Min tur – min tid’ er arrangeret af Gate 21, Movia og Supercykelstierne i samarbejde med Region Hovedstaden.

Cykelturen finder sted torsdag den 11. juni op til Folkemødets officielle åbning. Supercykelstierne er også til stede resten af Folkemødet.

Vi håber på at se nogle af jer derude! :)
Følg os på Facebook
Følg os på Facebook
Find os på Instagram
Find os på Instagram
Besøg os på www
Besøg os på www
Copyright © 2015 Supercykelstier, All rights reserved.


unsubscribe from this list    update subscription preferences 

Email Marketing Powered by Mailchimp