Copy
View this email in your browser

Kære Supercyklist

Kalenderen siger efterår, og det betyder smukke farver på cykelturen, men også et skift i vejret. Mangler du inspiration til at vælge det rigtige cykelpendler-regntøj, der kan gøre efterårsturene mere komfortable, kan du i dette nyhedsbrev læse Cyklistforbundets guide til cykelvenligt regntøj.
Derudover kan du også læse om:
  • Nye anlægsaktiviteter og forbedringer på din Supercykelsti
  • Forsøg med hensynszoner
  • Tre hurtige til Borgmester Henrik Rasmussen (C) fra Vallensbæk Kommune
  • CykelPlanen - nu med tracking og mulighed for at vælge den grønneste rute
  • Borgmesterbiler blev skiftet ud med cykler på Folkemødet
  • Supercykelstierne vinder international pris
Tak fordi du cykler om efteråret.
God vind!


Supercykelstierne

 

Nye anlægsaktiviteter og forbedringer på din Supercykelsti

Kommende ruter

Ballerup Kommune opgraderer til Supercykelsti

Der er sat gang i arbejdet på Supercykelstien Værløseruten, der forventes færdig i 2017. I Ballerup Kommune opgraderes 2,3 km cykelsti til Supercykelsti, og det betyder bedre asfalt, bredere stier og færre forhindringer på strækningen. Cykelbanerne langs Skotteparken bliver udvidet og overkørslerne ved Skovledvej og Edelsmindevej bliver regulerede og mere trafiksikre.

Grusstien, som forbinder Nordbuen med Skotteparken, bliver udvidet og der bliver lagt ny asfalt. Samtidig bliver der etableret en busperron ved det sydlige stoppested ved krydset Skovvej/Egebjergvej.

 
Læs mere her
Allerødruten

Allerød Kommune har sat gang i arbejdet med at anlægge nye cykelstier på Banevang mellem rundkørslerne ved Tokkekøbvej og Lillerødhallerne. Kommunen forventer, at arbejdet er afsluttet inden nytår.Strækningen i Allerød Kommune er ca. fem kilometer lang, og ruten løber ad Kongevejen, Sortemosevej, Banevang og Frederiksborgvej. Som en del af projektet tilpasses  flere busstoppesteder, så det bliver nemmere og hurtigere for cyklisterne at komme forbi.

I Lyngby-Taarbæk Kommune får strækningen Allerødruten blandt andet bedre asfalt og bredere cykelstier.
Foruden arbejdet med Allerødruten er der i Lyngby-Taarbæk taget hul på anlægsarbejdet med Ring 4-ruten, hvor der kommer bredere cykelsti på en del af ruten og ny asfalt på strækningen mellem Chr. X’s Alle og Nybrovej.

Allerødrutens samlede indvielse forventes i 2017.
 
Læs mere her
Forbedring på eksisterende rute

Ny vandpost ved Damhusdæmningen

Københavns Kommune har i juli måned opsat en vandpost på Albertslundruten ved Damhusdæmningen, lige ved siden af cykelpumpen foran iskiosken.

 
Hensynszoner

Forsøg med hensynszoner
 
I myldretrafikken er der mange travle cyklister på Supercykelstierne. Derfor er der behov for, at trafikanterne passer ekstra godt på hinanden, især ved særlige zoner såsom skoler, hvor der også færdes fodgængere og børn.

Supercykelstierne har i 2015 startet et forsøgsprojekt med hensynszoner, for at teste om afmærkning af forskellig art kan være med til at øge trygheden og mindske risikoen for konflikter mellem trafikanter på og omkring Supercykelstierne.
Hensynszone ved Hersted Øster Skole på Albertslundruten
Supercykelstien løber langs vejen, og især børn, orienterer sig ikke altid, når de går eller cykler ind og ud af en tunnel. Den testede afmærkning bestod af rumleriller samt en helle foran tunnelen, der søgte at få de cyklende til at dreje ind i den rigtige kørebane, når de kørte ind og ud af tunnelen.
Hensynszone ved Damhussøen på Albertslundruten 
Området er genstand for meget krydsende trafik på tværs af stien ved isbod og sejlklub, hvor der ofte er mange børn. Et langt lige stræk giver mulighed for høje hastigheder for cyklister. Der er derfor testet skiltning for fodgængere og cyklister samt afmærkning i asfalten.
Hensynszone ved Stenløse Station på Frederikssundsruten
Frederikssundsruten, der endnu ikke er åbnet som Supercykelsti, løber langs stationen, og da stien går ned ad bakke, kommer mange cyklende i høj fart. Der er testet med streger i vejen for at gøre cyklisten opmærksom på at området er en hensynszone og afmærkning i asfalten ved ind- og udgangen ved tunnelen.
Sekretariatet arbejder videre med test af hensynszoner, for at finde frem til de bedst fungerende løsninger til eksisterende og kommende Supercykelstier.
 
Guide til cykelvenligt regntøj

Køb det rigtige cykelregntøj

Cyklistforbundet guider dig til, hvad du skal kigger efter, når du shopper regntøj at cykle i til efteråret.
Foto: Ursula Bach
Læs guiden her
Lyninterview

Tre hurtige til

Henrik Rasmussen (C)
Borgmester i Vallensbæk Kommune


Hvad er fordelene ved en Supercykelsti?
Danmark er et cyklist-land – og for os, der bor og arbejder i Københavns omegnskommuner, er det nødvendigt og fantastisk med trygge og hurtige ruter, når vi pendler på cykel.  
 
Hvorfor er det vigtigt med en Supercykelsti?
Fordi vi gerne vil have endnu flere ud af bilerne og op på cyklerne. Færre biler og flere cykler er bedre for støjniveauet, sundheden og miljøet.

Hvor meget cykler du selv?
Så meget som muligt! Hver dag – og tre gange om ugen en tur på 40 km.
Hvert år inviterer jeg desuden nye borgere i kommunen med på cykelture, hvor de kan lære byen at kende.

 
CykelPlanen app

CykelPlanen - nu med tracking og mulighed for at vælge den grønneste rute

Cykelplanen er Region Hovedstadens Cykelapp. App’en er tilpasset cyklister og gør livet som cykelpendler lettere for dig. CykelPlanen kender de gode smutveje i regionen, ved hvor du må cykle og finder den hurtigste rute for dig.

Appen fungerer som rutevejleder, men du kan også se, hvor der er servicestationer, cykelbomme og brosten undervejs, så du slipper for rysteture.

Som noget nyt kan appen nu også:
  • Opsamle data om dine cykelture og fortælle dig, hvor meget og hvor hurtigt du cykler.
  • Beregne dit kalorieforbrug og informere dig om opnåede milepæle.
  • Hjælpe dig med at kombinere din cykeltur med S-tog, metro og lokalbaner med en forbedret version af 'Knæk ruten'-funktionen.
  • Guide dig til at vælge den grønneste rute.
CykelPlanen bruger kortdata fra det brugerdrevne OpenStreetMap (OSM), der opdateres løbende, for eksempel når nye Supercykelstier åbner.

Du hente den i App Store eller Google Play.
Læs mere her
Video

Borgmesterbiler blev skiftet ud med cykler på Folkemødet

I år deltog Supercykelstierne ved Folkemødet på Bornholm, hvor der blev stillet skarpt på grønne pendlervaner i et lokalt og nationalt perspektiv.

En række politikere og direktører valgte sammen at hoppe i sadlen og cykle fra Rønne til Allinge-Sandvig for at sætte fokus på cyklen som alternativ til anden transport. Se en video fra cykelturen her:
International anerkendelse

Supercykelstierne vinder international pris

Det Østrigske Trafikforbund VCÖ uddeler hvert år, i samarbejde med trafikministeriet og miljøministeriet i Østrig, en pris til innovative projekter, der sikrer klimavenlig, sund og effektiv mobilitet. I år gik prisen for Bedste Internationale Praksis til Hovedstadens Supercykelstier.

”Supercykelstier er et banebrydende projekt med mange stakeholders, som tilbyder et seriøst alternativ til bilen på tværs af kommunegrænser og på længere distancer. Derfor får Supercykelstier i år VCÖ’s pris for Bedste Internationale Praksis”, sagde CEO i VCÖ Willi Novak i forbindelse med overrækkelsen.
Læs mere her
Ny hjemmeside på vej

Vi er i øjeblikket ved at få udviklet en ny hjemmeside. Vi beklager eventuelle komplikationer dette måtte medføre på det nuværende site. Alternativt kan vores mobilsite anvendes – dette kan også tilgås fra pc/mac og findes på m.supercykelstier.dk/.

Den nye side forventes færdig inden nytår.

 
Website
Facebook
Instagram
Email
Copyright © 2015 Supercykelstisamarbejdet, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list

Email Marketing Powered by Mailchimp