Copy
 

Les quatre veritats de Peces Barba.
El bombardat espanyol del segle  XXI

GENOCIDI INCRUENT  
Nosaltres volem un país econòmicament pròsper, socialment just,
políticament lliure, espiritualment ric i ecològicament sostenible.


Les quatre veritats de Peces BarbaLes declaracions de Peces Barba d’ahir són profundament desafortunades i molt irresponsables. Impensables en un país normal, com tantes coses que ens arriben d’aquella Espanya que ell representa bé. Però, dit això, també són molt aclaridores i molt interessants, perquè diuen unes veritats com a un temple.

La primera veritat és que, si formem part d’Espanya, és perquè ens han bombardat cada poques dècades. O siga per la força armada. És brutal que un ex-president de les corts espanyoles (que no era un 'progre' socialista aquest?), reconega amb tanta transparència que per retenir-nos dins el seu estat ha calgut bombardar Barcelona de tant en tant. I que això no li inspire gens de remordiment. Ho diu com qui demana de servir el sopar o de llavar els pantalons. Entesos.


La segona veritat és, per mi, molt més interessant encara. Perquè és cert que Portugal fou independent perquè Catalunya no ho fóra. Simplement, no podien aguantar els dos territoris dins d’Espanya i van triar. I aquesta veritat desmunta tota sola la tesi segons la qual formem part de la seua nació. Si som intercanviables amb els portuguesos és que som com els portuguesos. Gràcies. És important saber-ho.

Però hi ha una tercera veritat que espanta. Peces Barba diu tot això amb una suficiència i una calma que indica ben clarament que, si hagueren de bombardar Barcelona de bell nou, a ell, tant li faria. Si l’hagueren de bombardar per mantenir-la espanyola, és clar. Perquè ho veu com una qüestió purament utilitarista, i amb això torna a fer bo aquella vella dita segons la qual un espanyol d’esquerres és la cosa més pareguda que hi ha a un espanyol de dretes.

Ara, la quarta i última veritat és la que més m’interessa: diu Peces Barba que ara ja no poden bombardar Barcelona. Què esperem, doncs, per anar-nos-en?

Vicent Partal

http://www.vilaweb.cat/editorial/3943512/quatre-veritats-peces-barba.html


El bombardat espanyol del segle XXI

No mireu cap al cel (Europa, no els hi deixa fer), la tecnologia a canviat, el bomberdat i terrorisme espanyol, fa anys que com un xirimiri, l'estan portan a terme, amb politics catalans, que no estan per la feina, col·laboradors espontanis i infiltrats, per provocar el genocidi de la cultura i dels Països Calalans.

Nosaltres celebrem les derrotes, ells celebren els genocidis.


Holanda com Portugal, un país que també es va alliberar d'Espanya el 1648. Als Holandesos (6.144.430 d'habitants), els hi va molt millor que als Catalans.
 
Una raó més per la independència.


  • L'any passat, a València, 70.000 famílies van demanar ensenyament TAMBÉ en català i... ni cas.
     
  • També a València, 100.000 persones van demanar rebre el senyal d'una televisió pública en català i... ni cas.
     
  • Destruir la immersió és un mètode d'extermini lingüístic. L'objectiu: la imposició, la submissió i l'extermini d'una cultura i d'una nació.
  • L'any passat a Catalunya 3 famílies van demanar NOMÉS castellà a les classes i ara tot el sistema d'ensenyament català trontolla.

Jaume Clotet - La gran farsa del bilingüisme

Cronologia de la repressió del català - Viquipèdia

No et limites a contemplar aquestes hores que ara vénen,
 baixa al carrer i participa. 
No podran res davant d´un poble unit, alegre i combatiu" 

 Vicent Andrés Estellés


Algunes de les cares visibles, que treballant des de fa anys, per provocar el genocidi de la Cultura i dels Països Catalans.
(uns per espanyolisme malt entes, d'altres per mantenir càrrecs i sous)GENOCIDI INCRUENT 


Carta d'en MANUEL GALÍCIA i MARCET  "Magama"
que va morí el passat 11 de setembre del 2011

 

Catalunya pateix un genocidi, si bé incruent, amb el beneplàcit d'Europa. Sí, l'Europa de les nacions assisteix impassible a l'extermini d’un dels signes d’identitat més preuats del poble català: la seva llengua. 

L'Europa que no va saber aturar la guerra dels Balcans, ara comporta que l'actitud d'Espanya vers Catalunya, sigui una guerra de desgast, sense vessament de sang, però que no deixa de ser un genocidi incruent. 

La llengua materna dels catalans, la que hem après des de la infància a casa nostra, la tenen sentenciada.  

La llengua catalana és una de les llengües de la civilització, la que dóna suport a la nostra literatura i a la nostra cultura al llarg dels segles, ha estat perseguida durant les dictadures i ho segueix estant, de manera molt subtil, en aquesta democràcia condicionada per uns paràmetres imposats pels que veuen als catalans com uns enemics a batre. 

Si mai un dia, els sol que ens il·lumina veu que a  Catalunya ja no es parla el català, si han acabat ofegant l'esperit emprenedor que ens caracteritza, els espanyols, tots, els d'allà i els d'aquí, viuran sotmesos a l’arbitrarietat d'un govern on  els terratinents camparan lliurament per la pell de brau. I Espanya serà el cul d'Europa, una Europa que, novament, s'acabarà als Pirineus. 

L'Europa de les nacions, la que ens semblava l'àncora de salvació per a la nostra llengua i la cultura d'aquest país mil·lenari, acabarà sent els nostre botxí... 

MAGAMA 81 anys, 20 juliol 2010


Una llengua no mor perquè els que no la saben no l'aprenen.
Una llengua mor perquè els que la saben no la parlen.


 segueix al Twitterenviar-ho a un amig 
Copyright © 2011 *|LIST:COMPANY|*, All rights reserved.
Email Marketing Powered by Mailchimp