Klik hier om de nieuwsbrief in een PDF-bestand te ontvangen.
Hoi!

Het is alweer even geleden dat ik een nieuwsbrief geschreven heb. De bedoeling was in april, het is inmiddels wat later. Soms loop ik wat achter de feiten aan... Het is goed om prioriteiten te stellen want een nieuwsbrief is enorm belangrijk. Ik ben namelijk erg dankbaar voor jouw betrokkenheid bij het werk wat ik mag doen. Het is gaaf om te beseffen dat er een groep mensen om mij heen staat die biddend, financieel en op andere manieren betrokken is. Daardoor kan ik doen wat ik mag doen en zijn er mooie getuigenissen over hoe God het werk gebruikt in mensenlevens. Daarover schrijf ik graag in deze nieuwsbrief!

Jij, ik, zendelingen?
Ik heb een hart voor zending en ik geloof dat elke christen ook zendeling is. God heeft ons op een bepaalde plek geroepen, de één binnen een bedrijf, de ander bij OM, de een in Nederland, de ander in Zuid-Afrika :). Maar allemaal kunnen we getuige met woorden en/of met daden: in onze houding. Dat is wat ik ook vaak in gemeentes verkondig.
Toch gaat dat bij mij ook niet geheel van nature. Maar vorige week had ik een mooie ontmoeting. Ik ging heel 'aards' m'n telefoon laten maken in Rotterdam. Terwijl mijn telefoon werd gemaakt kwam het gesprek op 'geloof'. Hij was moslim, ik christen. We hebben een gaaf gesprek gehad over Jezus, allah, hemel, hel, verleiding, zonden en bevrijding. Daarna had ik nog wel een 'aardse' vraag aan mijn moslim-vriend: 'Heb je ook een nieuw beschermhoesje voor mijn telefoon?' :)

Handelingen 1: 8
'Maar wanneer de Heilige Geest over jullie komt, zullen jullie kracht ontvangen en van mij getuigen in Jeruzalem, in heel Judea en Samaria, tot aan de uiteinden van de aarde'

Romeinen 10: 14
'... En hoe kunnen ze over Hem horen als Hij niet verkondigd wordt?'

Privé

Annjo schrijft...


"Hiep, hiep, hoera! Manoah is 1 jaar! Deze week was het daarom feest bij ons thuis. Erg leuk! Na het eerste jaar moederschap is het een mooi moment om te "evalueren". Het is heerlijk om moeder te zijn, ik geniet enorm van Manoah. De afgelopen tijd was het ook een beetje zoeken naar een goede dagstructuur voor mezelf, en heb ik nagedacht over wat ik zelf leuk vind en mij energie geeft, want ik merk dat ik naast het moeder zijn ook nog gewoon Annjo ben. Ik vind het fijn om 16 uur per week te werken als wijkverpleegkundige. Daarnaast ben ik me de afgelopen periode ook meer aan het voorbereiden en verdiepen in onze reis naar Zuid-Afrika voor drie weken vanaf eind september. 

Inmiddels hebben we contact kunnen leggen met verschillende projecten en dat maakt me nog meer enthousiast. Hoewel er ook best wel eens ik-heb-geen-zin momenten zijn hoor. Maar we zullen voordat we weggaan voor drie weken naar Zuid-Afrika nog een extra nieuwsbrief versturen. Heel bijzonder was het dat toen de tickets geboekt waren iemand aanbood om de tickets de sponsoren. Een bevestiging en zegen!

Ook in de kerk zijn Wouter en ik actief. Afgelopen tijd hebben we enthousiast mee gedaan aan de huwelijkscatechese, goede en gezellige avonden samen met andere echtparen, wat ons nog dichter bij elkaar en bij God heeft mogen brengen. Ook zijn we onderdeel van een bijbelkring wat erg fijn is. Daarnaast ben ik actief in de zendingscommissie in de kerk en samen zijn we ook met een team van mensen het jongerenpastoraat in onze gemeente aan het opzetten. Daarnaast houdt Wouter zich nog bezig met het 17+ kamp, de jeugddiensten en heeft hij met een paar anderen een 'dagje naar Opwekking' georganiseerd waarbij het vervoer per oude Amerikaanse schoolbus ging! 

Zelf zijn we ook naar Opwekking geweest het hele weekend met een caravan. We hebben mooie diensten meegemaakt maar alleen zat het weer dit jaar niet echt mee en dan valt een eerste kampeerervaring wel wat tegen maar we gaan het kamperen nog eens een herkansing geven.

Dit was even een update vanuit het thuisfront. Ook namens mij en Manoah: bedankt voor jullie steun aan het werk dat Wouter mag doen!"

Werk

Spreken/Muziek

Ook in de afgelopen maanden ben ik weer lekker veel op pad geweest in het land. De maand april was vrij rustig maar verder ben ik bijna elk weekend wel ergens geweest, regelmatig ook meerdere keren in een weekend. Soms alleen spreken, regelmatig ook met muzikale medewerking. Dichtbij en verder weg in het land. Het is te veel om al die diensten te bespreken maar ik wil een paar momenten wel even uitlichten.
 
Zo was ik bij een jeugdgroep waar ik mocht spreken over zending en dat ‘getuige zijn’ voort komt uit je eigen enthousiasme voor Jezus. We gingen hierover met elkaar in gesprek en een jongere zei gelijk: ‘en wat nou als je het zelf allemaal even niet meer weet en dat enthousiasme weg is?’. Een mooi, kwetsbaar en eerlijk gesprek volgde over twijfel, schuldig voelen, verlossing, gevoel en verstand. Na wat tranen hebben we met elkaar gebeden. Later heb ik die jongen nog een boek toegestuurd.
 
Dichtbij huis heb ik gesproken bij een jeugdavond in Nesselande. De tieners verzorgen zelf de muziek en ik mocht spreken en ook een paar nummers laten horen samen met zangeres Cynthia. Haar man, Lennard, was ook meegekomen en die heeft spontaan meegespeeld als drummer. Naast het brengen van de boodschap was het mooi om de tieners van hun eigen band wat te mogen coachen. Na afloop zijn we ook gevraagd om een keer een workshop te geven aan de tieners die in de band zitten. Leuk om zo ook kennis en ervaring door te kunnen geven!
 
Met onze band Firewall hebben we in maart meegewerkt aan het Vecht Gospel Festival (zie foto hierboven). Een leuk festival waar verschillende artiesten aan meewerkten. Wij mochten de sing-in verzorgen die vooraf ging aan het avondprogramma met Kees Kraayenoord en LZ7. Het was een leuke ervaring! Naast wat andere concerten met Firewall hebben we ook in Aalburg gespeeld. Een bijzondere ervaring omdat het op uitnodiging van een voetbalvereniging was in samenwerking met een lokale kerk. Zij hadden een feestweek en als afsluiting een evangelisatiedienst. Dat bij een voetbalclub. Mooi! En een volle tent met enthousiaste mensen!
 
Naast medewerkingen met complete band heb ik ook weer regelmatig in kleinere settings gespeeld of met alleen piano en zang gespeeld. Zo heb ik in Heerde een avond mogen verzorgen met zangeres Cynthia (zie foto hieronder). Een dag van te voren sprak ik met een collega van OM uit Turkije. Hij mag het land niet meer in omdat hij te openlijk is over zijn geloof en daar ook actief over getuigt. Hij zit graag in een detentiecentrum omdat de mensen die daar zitten tijd hebben voor een praatje, opzoek zijn naar bevrijding en hij op deze manier goed kan getuigen. Een bijzondere man met een bijzonder motiverend verhaal. Ik heb hem gevraagd om ook mee naar Heerde te gaan en hij heeft wat verteld over zijn werk. Ook heeft hij ons uitgenodigd om met een band naar Turkije te komen om daar wat evangelisatieconcerten te verzorgen… Wie weet ;)


Communicatie

OM-Nederland bestaat dit jaar 50 jaar! In 1963 werd OM-Nederland ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. Mooi om te beseffen hoeveel mensen er betrokken zijn geweest in die 50 jaar door te bidden, te geven of die meegeweest zijn. Maar ook welke impact dit heeft gehad in mensenlevens, niet alleen van de betrokkenen maar ook van de mensen die zij hebben bereikt met het evangelie. Bijvoorbeeld tijdens een viering die ik heb mogen organiseren bij Opwekking. Op zondagmiddag 19 mei hebben we een feestelijke viering gehad. Met veel ballonnen, tompouces, concert van Gerald en Nelinda Troost en wat terugblikken en vooruitzichten was het een feestelijk moment (zie foto). Ook komt er een speciaal jubileumnummer van het magazine van OM-Nederland, het OM-Nieuws. Daarnaast zal het feest ook op de OM Familiedag worden voortgezet op 24 augustus op de Kroeze Danne in Ambt Delden, welkom! Voor de medewerkers is er een driedaagse retraite in Amerongen georganiseerd. Het was  een mooie tijd met sprekers uit het buitenland die ons opriepen om het werk van OM meer en meer vanuit gebed en vasten vorm te geven.
 
Binnen het Communicatie-team is er sinds een paar weken ook versterking! Meindert Kramer is mijn nieuwe collega die fulltime het team komt versterken. Hij heeft een communicatie-opleiding en werkervaring met communicatie dus het is een goede aanvulling, ook als persoon! Dit is voor mij echt een opluchting. De drie dagen die ik voor Communicatie had waren elke week weer te weinig. Daarnaast heb ik een commerciële opleiding en niet een communicatie-opleiding. Met Meindert hebben we dus een leuke enthousiaste nieuwe collega er bij die ook professioneel gezien veel toevoegt. Daarnaast zal de extra mankracht uiteindelijk ook in mijn takenpakket zichtbaar zijn waardoor de drie dagen wel reëel worden en ik ook echt twee dagen kan besteden aan spreken/muziek.  Ik zie daar echt naar uit.
Ook zijn we bezig met een tour van zanger Martin Brand en gospelkoor MisSion. Bij deze, en andere concerten van Martin Brand, zijn we als OM aanwezig omdat Martin ambassadeur is van OM. We zijn dan aanwezig met een stand, er is aandacht voor OM vanaf het podium en ook wordt er een collecte gehouden voor OM.
 
Wil je weten wat OM zoal allemaal doet in en vanuit Nederland? Als je de website bekijkt krijg je al gauw een indruk van de activiteiten: www.operatiemobilisatie.nl

        

Zie ook (foto) updates op mijn website of via Facebook

Financiën - vanuit de TFC

 
In de vorige nieuwsbrief hebben we (de TFC) een dringende oproep gedaan omdat de giften achterbleven ten opzichte van het gewenste / benodigde resultaat. We zijn blij te zien dat deze oproep resultaat heeft gehad en dat het maandelijkse gat geslonken is naar tussen € 200 en €400 per maand. Een moor resultaat waar we erg blij mee en dankbaar voor zijn, maar nog steeds een gat. Het houdt concreet in dat Wouter, conform de nieuwe regels van Operatie Mobilisatie 'in de gevarenzone' zit. We zien allemaal ontzettende mooie dingen gebeuren, getuige ook deze nieuwsbrief en we zouden het heel erg vinden als dit zou moeten stoppen. Vandaar dat we de vrijmoedigheid hebben hulp te vragen om dit gat structureel dicht te krijgen.
Alvast bedankt, de Thuis Front Commissie.

Wil je het werk financieel ondersteunen? Klik dan hier om het online te regelen.

Bidden en danken


Danken:
-       De vele plekken waar ik mocht getuigen en christenen mocht uitdagen;
-       Versterking binnen het Communicatie-team;
-       De gift voor onze tickets naar Afrika.       
 
Bidden:
-       Duidelijkheid over de plek die God voor ons heeft i.v.m. de oriënterende reis naar Zuid-Afrika;
-       Rust voor nu, ook bij het werk wat we nu mogen doen;
-       De financiële situatie, dat dit minimaal op het huidige niveau blijft en mag toenemen naar het gewenste niveau;
-       Dat God het werk door Zijn Heilige Geest blijft leiden en gebruiken;
-       Dat we zelf ook geestelijk gezien (maar ook niet-geestelijk) de rust en input blijven zoeken

Bedankt!


Dit was weer een volle nieuwsbrief. Dat krijg je er van als je het te lang laat liggen…. Mocht je meer getuigenissen willen lezen uit de zendingswereld, kijk dan op www.news.om.org
Voordat we naar Afrika gaan willen we nog wel een nieuwsbrief schrijven en jullie op de hoogte van deze ontwikkelingen omtrent deze reis. Voor nu wens ik jullie, ook namens Annjo, alvast een mooie en ontspannen zomerperiode toe! Ik sluit af met een paar foto's hieronder. En nogmaals bedankt voor jullie betrokkenheid in giften, gebed of op andere manieren! Bedankt!
     
Bezoek de volgende websites voor meer info:

Klik hier om je uit te schrijven voor deze nieuwsbrief  


Email Marketing Powered by Mailchimp