Beste betrokkene,
 
We zijn alweer bijna op de helft van onze tijd in Zuid-Afrika, wat hebben we al veel meegemaakt in het afgelopen jaar. Het gaat goed met ons.
Hoe gaat het met jou/u? De feestdagen staan voor de deur, vaak een gezellige tijd, maar soms ook een moeilijke of confronterende tijd. We horen ook graag hoe het met jullie gaat!


Deze nieuwsbrief is vooral gericht op de Lesotho outreach. Natuurlijk is er sinds onze vorige nieuwsbrief ook veel gebeurd op de trainingsbasis. We hebben op onze website -als uitbreiding van deze nieuwsbrief- meer geschreven over ons werk van de afgelopen tijd.. Klik hier.
Bekijk de foto's die horen bij deze nieuwsbrief
Verslag Lesotho outreach
Tijdens MDT doen de trainees verschillende outreaches. In eerste instantie zijn deze bedoeld voor de trainees om te ervaren hoe het is om zendeling te zijn in een totaal andere omgeving en cultuur. Daarnaast leren ze zo het theoriegedeelte van de MDT in de praktijk te brengen. Hiermee reiken we ook uit naar de lokale bevolking en willen we op verschillende manieren het evangelie met hen delen. Het doel voor ons als leiders is om de outreach te leiden en organiseren, de trainees te coachen in hun praktijk -ervaring en ondersteuning te bieden aan de lokale kerk.
 
Wouter was outreachleider, samen met een collega. Ruim twee maanden geleden gingen zij al voor twee dagen naar Lesotho om de outreach voor te bereiden. Hoewel door de jaren heen de contacten met de lokale kerk er al zijn, is het toch altijd goed (zeker in Afrika) om na te gaan of ze voorbereid zijn op onze komst.
 
En dan midden in de nacht op 28 november staan we tussen een groep uitgelaten en wat gespannen trainees. We vertrekken naar Lesotho! Zij zullen twee weken verdeeld over vier teams in de eenvoudige bergdorpjes bij de bevolking verblijven. Na een voorspoedige grensovergang worden we direct omgeven door prachtige uitzichten in dit bergachtige land. Hoewel we al best wat van Zuid-Afrika hebben gezien wanen we ons nu in het echte Afrika. Het Afrika waar ezels worden gebruikt als vervoermiddel, waar de mensen wonen in kleine ronde huisjes en het Afrika waar het toilet een gat in de grond is. Onze blonde ventjes zijn een wandelende attractie.  
Het viel ons even tegen dat er op de locatie waar wij als leiders verbleven geen stromend water was, maar al gauw voelden we ons beschaamd, toen we ontdekten dat de bevolking door aanhoudende droogte kilometers moest lopen voor drie emmers water, terwijl wij met de pick-up met onze watertanks slechts vijftig meter moesten rijden om onze watertanks te kunnen vullen. We hoefden niet eens in de rij te staan!
 
Na deze eerste indrukken moesten we toch echt over tot de orde van de dag. Eerst ontdekken hoe we ons (en de jongens) het makkelijkst konden wassen, maar dan toch echt aan het werk. We hebben ons gericht op twee dingen. Het eerste was het bezoeken van de vier teams in de bergdorpjes om hen te coachen. Het tweede was het ondersteunen van de kerk waar wij (als leiders) verbleven d.m.v. het geven van workshops over jeugdwerk, het leiden van een jeugdavond, het meedraaien in het worshipteam op zondag, het organiseren van kinderwerk en een vrouwenochtend. We hadden als leiders een druk programma, waarbij Annjo zich voornamelijk heeft gericht op de kinderen, maar toch ook nog bij kon springen in de coaching van trainees. Hierdoor kon Wouter zich richten op alle andere taken.

Van de trainees kregen we mooie getuigenissen te horen. Bij de vele huisbezoeken die zij deden kwamen verschillende mensen tot geloof. Er werden bijbels uitgedeeld en God genas iemand van zijn blindheid! 

Als gezin hebben we het ervaren als twee zeer intensieve weken, maar we hadden deze waardevolle ervaring niet willen missen!
We hebben meer gedaan bij MDT afgelopen tijd, klik hier om te lezen!
Ons persoonlijk leven...
Als je in een gemeenschap leeft dan loopt het persoonlijk leven en het werkleven nogal door elkaar. Ook persoonlijk gaat het erg goed met ons . We hebben nu een week vrij, dat hadden we ook wel nodig. Na de Lesotho outreach hebben we maar één dag vrij gehad en daarna waren er weer veel verplichtingen vorige week. Nu dus lekker even niks. Het is wel apart om kerst te vieren bij 36 graden... Afgelopen vrijdag hebben we een Kerst Celebration gehad met de trainees die nu ook een week vrij zijn, dus het is lekker rustig op de basis. Op kerstavond hebben we een BBQ gepland met wat collega's en op eerste Kerstdag gaan we na de kerkdienst gezellig picknicken in een mooi park met een ander Nederlands gezin.

Wouter is eind oktober nog wel een kleine week naar Nederland geweest vanwege familieomstandigheden. Dit was voor Wouter en zijn familie een goede en waardevolle tijd. De zorgen zijn er nog steeds en dat maakt het niet makkelijk. 

Regelmatig komt Nederland ook naar Zuid-Afrika. We hebben veel bezoek mogen ontvangen afgelopen drie maanden van familie en vrienden uit Nederland. Elk bezoek was erg leuk en waardevol om tijd met elkaar door te brengen! Ook in januari hopen we bezoek te krijgen van vrienden. Zij komen nadat de training van het huidige team is afgerond. 

De jongens doen het hier ook erg goed. Micha wordt echt een peutertje. Het is een aanwezig en actief ventje, soms erg grappig ook als je eigenlijk boos moet zijn :) Manoah doet het erg goed op school, al vind hijzelf het soms wel wat lastig. Het is een slim ventje. Annjo en ik kunnen niet zomaar even iets bespreken over hen want hij snapt alles, zelfs als we het in het Engels met elkaar bespreken, want Manoah's Engels gaat erg goed vooruit. 

Gebeds- en dankpunten


We blijven enorm dankbaar voor de steun vanuit Nederland. Zouden jullie voor ons willen blijven danken en bidden? We hebben hier een aantal dank en gebedspunten:

Dank:
  • dat we na een jaar in Zuid-Afrika niets vervelends hebben meegemaakt in het verkeer, of op het gebied van criminaliteit
  • dat we een goede tijd hebben gehad in Lesotho
  • dat het goed gaat met ons als gezin
  • we ontvingen verschillende vrienden en familie uit Nederland, we hebben een goede tijd met hen gehad

Bid:
  • Manoah vind het soms lastig om naar school te gaan hier (2 ochtenden per week), dat wij hem hierin goed mogen begeleiden
  • Het afronden van dit 2e trainingsteam
  • Veiligheid in het verkeer

                                   CONTACT

                                             
Facebook
Facebook
Twitter
Twitter
Website
Website
MDT page
MDT page
Email
Email


Klik hier om deze nieuwsbrief niet meer te ontvangen 

Email Marketing Powered by Mailchimp