Beste betrokkenen, 

We zijn veilig aangekomen in Zuid-Afrika!
Hierbij een korte update over wat we tot nu toe hebben gedaan. 

Op zondag 4 januari was de uitzenddienst in Nederland. Het was een bemoedigende dienst voor ons en ook de belangstelling van zoveel familie, vrienden, collega's en gemeenteleden was overweldigend. Het vertrek kwam steeds dichterbij...

Na een emotioneel afscheid op Schiphol vorige week donderdag 8 januari, vlogen we via Frankfurt naar Zuid-Afrika. Vanaf Frankfurt vlogen we 11 uur lang door de nacht, waarvan de jongens het grootste deel hebben geslapen. Eenmaal aangekomen in Johannesburg zat ook alles mee, alle 7 koffers kwamen netjes aan en we werden opgewacht door onze nieuwe collega die ons naar ons nieuwe huis bracht. Gelijk een ‘Afrikaans’ momentje: de auto had een klein aanhangertje voor de koffers. De slagboom bij de parkeergarage snapte dat alleen niet. Het aanhangertje moest er dus vanaf, een beetje onder de auto met de dissel en ja hoor, toen dacht de slagboom dat het gewoon een lange auto was en hup, we konden weer verder.

De eerste dag waren we vermoeid van de reis en het afscheid en zaten we er best wel even doorheen en zagen we het niet zo voor ons dat we hier twee jaar zouden zitten. De kikker en de dikke vette spin die ons welkom heetten in ons huis, leverden hieraan ook geen positieve bijdrage, maar na een nacht slapen zag het er allemaal al heel anders uit. 

We zijn deze dagen vooral bezig geweest met het eigen maken van het huis. Het huis is echt ruim en we hebben het een flinke schoonmaakbeurt gegeven. Ook moesten we wel even wennen aan de staat van het huis. Daarnaast moeten we veel uitzoeken en ontdekken hoe het hier allemaal werkt, welke supermarkt is bijvoorbeeld ‘goedkoop’ , waar kunnen we de auto onderhouden, hoe vragen we een bankrekening aan, waar moet het afval naar toe en wat doe je als de stroom het ineens in het halve huis het niet meer doet, waar schaf je een kinderstoel aan en autostoeltjes, hoe gaan we ons huis verven en hoe zorgen we dat er niet meer enge beesten binnenkomen door alle kieren en gaten die er door het hele huis zitten. Kortom, allemaal gewone dingen die voor ons bijzonder zijn.
We hebben een heerlijk grote achtertuin met veel gras en een speelplaatsje voor de jongens en een palmboompje. Manoah heeft een vriendje, Blessed, uit Zambia die hier -op z’n Afrikaans- op elk willekeurig moment van de dag in en uit loopt. Helaas gaat zijn nieuwe vriendje deze week alweer terug naar huis. Micha tijgert door het hele huis en zijn rompertjes zijn al rood/oranje gekleurd door het stof dat je hier niet buiten de deur kunt houden.

We zijn hier door de leiders met een welkomstdiner hartelijk welkom geheten in het team. Dit diner was tegelijkertijd een afscheidsdiner voor 3 leiders die naar huis of naar een ander zendingsveld vertrekken. Vandaag voelen we ons verbonden met Nederland, het regent en onweert al een aantal uren, in tegenstelling tot de afgelopen dagen die warm en zonnig waren. Vanavond hebben we het eindfeest van de deelnemers die afgelopen half jaar de training hebben gevolgd. Dat is een groots festijn in een kerk in Pretoria met allerlei genodigden en lekkere hapjes.

De komende weken hebben we de tijd om te settelen. Ondanks dat we hier ook van alles moeten regelen voor ons leven hier, doen we het ook wat rustig aan na de twee hectische maanden die we in Nederland hebben gehad. 9 februari gaan we van start met ons werk, dan is er de voorbereidingsweek met alle andere leiders voor de nieuwe training die de week erop start. 

We voelen ons gezegend door en zijn dankbaar voor alle mensen die in Nederland achter ons staan en de mensen die ons hier hartelijk ontvangen. Ook zijn we dankbaar voor onze TFT die afgelopen dagen in Nederland de meubels uit ons huis in Nieuwerkerk a/d IJssel hebben gehaald en naar de opslag hebben gebracht. Ook hebben zij het huis schoongemaakt en verzorgen zij de sleuteloverdracht voor de huurders.

Hieronder een fotocollage van ons vertrek op Schiphol, de overstap op Frankfurt, ons huis, onze auto hier in Zuid-Afrika, Micha in z'n nieuwe kinderstoel en Manoah die aan het spelen is met zijn vriendje Blessing (die morgen naar huis gaat). 
                      

Gebeds- en dankpunten


Dankpunten
  • Dat we op dit moment genieten van ons verblijf in Zuid-Afrika op de trainingsbasis;-    Voor het warme welkom hier door de andere leiders;
  • Dat Micha en Manoah het goed doen;
  • Voor het TFT dat ons ontzettend fijn geholpen heeft rondom ons vertrek.
Gebedspunten
  • De komende tijd als we moeten settelen en nog veel dingen moeten uitzoeken;
  • Dat we mogen wennen aan de cultuur, het weer, het eten, ons nieuwe huis en alle beesten die hier rond kruipen;
  • Dat we ons getroost voelen als er misschien lastige momenten komen waarin we ons vertrouwde Nederland en de mensen missen;
  • Dat we mogen groeien in het Engels spreken en verstaan;
  • De mensen in Nederland die ons missen.

                                   CONTACT

                                             
Facebook
Facebook
Twitter
Twitter
Website
Website


Klik hier om deze nieuwsbrief niet meer te ontvangen 

Email Marketing Powered by Mailchimp