Beste betrokkene,

De zomervakantie begint in Nederland terwijl Manoah hier in Zuid-Afrika wintervakantie heeft. Overdag zijn het lekkere temperaturen maar in de ochtend en avond is het best koud!
We hopen dat er komende (vakantie)periode wat ontspanning zal zijn voor jullie!
Daar zien wij ook naar uit, na een intensief half jaar.

In deze nieuwsbrief vertellen we over ons leven en het werk van de afgelopen maanden, maar blikken we ook kort vooruit op onze volgende stap.
Klik om de foto's te bekijken bij deze nieuwsbrief >
Leven en werken bij MDT...
Tussen de (altijd hectische) afsluiting van het vorige team en de start van het huidige team in januari hadden we maar tien dagen vrij. Op 13 juli eindigt de training van het huidige team en hebben we wat langer vrij. Wouter zal, ter voorbereiding op de volgende groep, nog wel met wat kleine dingen bezig zijn na het eindfeest, maar begin augustus gaan we lekker twee weken op vakantie. Eind augustus hopen we weer te starten met de voorbereidingen voor het volgende –voor ons laatste- MDT-team.  

Eerder noemden we al dat het afgelopen half jaar best intensief was. Dit komt vooral door de coaching en het vele reizen.
Wouter heeft namelijk best wat extra begeleiding moeten geven aan één van de trainees die door Wouter wordt gecoacht. De wereld waar hij uitkwomt en de wereld waar hij nu in zit, verschillen nog al van elkaar. Maar toch bleef Wouter de potentie zien in hem als persoon en heeft hij vele uurtjes gepraat. Soms frustrerend als het vertrouwen weer werd beschadigd maar uiteindelijk altijd samen met hem uitkomen in gebed, soms knielend voor het kruis. 

We, met name Wouter, zijn in de afgelopen periode weer veel op pad geweest.
Zo zijn we met het gezin en het hele MDT-team naar het schip van OM, de Logos Hope, geweest in Richards Bay. We hebben het schip twee dagen bezocht. Leuk om oude bekenden (ex-trainees) te ontmoeten en het geweldige werk te zien! Inmiddels hebben al 400.000 mensen het schip bezocht in Afrika en gehoord over Jezus!

Daarna organiseerde Wouter, met twee collega’s, de outreach waarbij we uitreikten naar moslims en hindoes in Laudium, een wijk van Pretoria. Relaties leggen, genieten van hun gastvrijheid, mooie gesprekken voeren over het leven en geloof, lokale kerken ondersteunen in hun activiteiten en vooral veel leren. We konden zelfs een paar Bijbels uitdelen. Het was een mooie tijd waarin we twee weken leefden in een totaal andere cultuur.

Na de outreach kregen we bezoek van Alvaro van OM-Nederland. Hij deed een veldbezoek aan alle OM-Nederlanders in (Zuid-)Afrika. Mooi om zijn betrokkenheid te merken en ook advies te krijgen over onze terugkomst. Hij zal deze maand ook ons ThuisFrontTeam bezoeken.

Toen was het alweer tijd om in te pakken voor onze reis naar Tzaneen. Daar vond de GO-Challenge plaats. Eerst een 4 daagse conferentie en daarna een week outreach. Deelnemers van over de hele wereld waren welkom voor deze ‘zomer’ (of ‘winter’) actie. Ook alle MDT-trainees deden mee. Wouter heeft tijdens de conferentie de worship geleid met het vaste clubje muzikanten en zangers: dat was erg leuk en mooi om te doen. In het gebied in Tzaneen vinden vele duistere spirituele praktijken plaats. Dit is niet direct zichtbaar maar geestelijk soms wel merkbaar: geestelijke strijd. 

Lees hier een getuigenis van een MDT-deelnemer over een ontmoeting met een lokale vrouw tijdens de outreach in Lesotho eerder tijdens deze training. 
Persoonlijk
Het gaat goed met ons! Het werk is mooi, we zitten op onze plek en voelen ons thuis hier en in de omgeving. Het gemeenschapsleven op de basis ervaren we soms wel als erg druk. Altijd wel iemand die op de deur klopt of de tuin in loopt. Altijd beschikbaar zijn. Daarom hangen we nu regelmatig een briefje op met ‘please come back another time’ (kom alsjeblieft een andere keer terug). Om zeker te zijn van onze gezins-quality-time.
 
We hebben ook bezoek gehad van Wouters ouders.  Het was gezellig en helemaal een feestje, omdat we Manoah z’n vierde verjaardag met elkaar konden vieren. Wat voelde Manoah zich jarig! Verder kan Manoah hele gesprekken voeren in het Engels, daar zijn we enorm trots op!
Micha is een ondeugende peuter. We liggen soms krom van het lachen als meneertje iets doet.
Manoah en Micha kunnen soms goed samen spelen maar het blijven ook echte broertjes die elkaar soms in de haren vliegen. 

 
Een bekende zendingsvideo, maar het blijft een indrukwekkende. 
Rom. 10: 14 'En hoe kunnen ze in hem geloven als ze niet over hem hebben gehoord'
Toekomst
Een poosje geleden werd ons gevraagd of we hier langer wilden blijven dan de geplande twee jaar. Dit hebben we overwogen en in gebed gebracht. Maar al snel kwamen we tot de conclusie dat we terug willen gaan naar Nederland. Hoewel we hier zoals gezegd echt op onze plek zitten, lijkt het ons goed, met name voor de kinderen, dat we ons (en hun) leven verder opbouwen in Nederland. Daarnaast heeft Wouter altijd een verlangen gehad om terug te keren naar het bedrijfsleven. Na tien jaar in de ‘christelijke wereld’ gewerkt te hebben en mensen gemotiveerd te hebben voor een getuigende levensstijl in de seculiere wereld wil hij dit nu zelf ook weer in praktijk brengen. 

Na deze beslissing werd Wouter benaderd door een bedrijf in Nederland dat gehoord had van zijn opleiding en achtergrond (profiel) en dat we begin 2017 terugkomen naar Nederland. Na meer informatie uitgewisseld te hebben, werd Wouter uitgenodigd om binnenkort naar Nederland te komen voor een paar gesprekken. Daarom zal Wouter eind augustus naar Nederland gaan voor drieënhalve dag. Uiteraard is alles nog in de verkennende fase en kan dit nog alle kanten uit, maar we zijn hier tot nu toe erg enthousiast over en dankbaar voor. 

Als Wouter in Nederland is dan zal hij ook vast wat scholen bezoeken voor Manoah. Verder zijn we in gesprek met het TFT over onze terugkomst in januari en hoe we dit het beste kunnen aanpakken. Van Alvaro hebben we advies gekregen hoe we de transitie zo soepel mogelijk kunnen laten verlopen zowel voor ons als voor de kinderen. Hierover meer in onze volgende nieuwsbrief, want we hebben eerst nog een training te gaan en daar hebben we nog erg veel zin in!
Bedankt!
We willen jullie bedanken voor jullie betrokkenheid. Zowel in gebed als in de berichtjes die we ontvangen, dit waarderen we zeer. En natuurlijk jullie financiële betrokkenheid. Op dit moment is er exact genoeg supportgeld per maand. Ook dit is iets om dankbaar voor te zijn. We hopen dat deze dekking komend half jaar zo constant zal blijven als het nu is. 

We wensen jullie een fijne zomerperiode toe! Groeten uit het mooie Zuid-Afrika!

Gebeds- en dankpunten


We blijven enorm dankbaar voor de steun vanuit Nederland. Zouden jullie voor ons willen blijven danken en bidden? We hebben hier een aantal dank en gebedspunten:

Dank:
  • dat de huidige groep MDT-deelnemers straks weer eropuit gaat, de wereld in, met een hoop bagage en ervaring om getuigend te leven op het zendingsveld of in hun thuisland. 
  • dat we het hier zo goed hebben! Zowel de kinderen als wijzelf met het werk. En dat we niks te kort komen: voor sommige collega's maar zeker ook inwoners van dit land is dit niet vanzelfsprekend.
  • dat God ons heeft beschermd tijdens alle reizen van de afgelopen tijd 
Bid:
  • voor een goede ontspannen vakantie en een veilige reis
  • voor de nieuwe trainees van het komende team
  • dat God ons zal leiden en bevestigen voor onze volgende stap, terug naar Nederland
Bedankt voor de betrokkenheid bij ons werk! 

                                   CONTACT

                                             
Facebook
Facebook
Twitter
Twitter
Website
Website
MDT page
MDT page
Email
Email


Klik hier om deze nieuwsbrief niet meer te ontvangen 

Email Marketing Powered by Mailchimp