We wensen u en jou hele fijne kerstdagen toe en een gezegend 2015!

Immanuel, God met ons

Beste betrokkene bij ons werk,

De tijd gaat snel en ons vertrek naar Zuid-Afrika komt steeds sneller dichterbij. 
Het is een erg drukke, hectische (soms wat stressvolle) periode. Het voelt dubbel, we zien vooral
uit naar onze tijd in Zuid-Afrika en ervaren dat God ons leidt in het proces hier naartoe, maar het is ook een periode van afscheid  nemen, van enorm veel dingen regelen, nog meer dingen regelen en zorgen dat ons huis in orde is om het over te dragen aan de huurders.

Bedankt voor al het medeleven en de ondersteuning: dit is hartverwarmend!

 
Thuis
 
Met de jongens gaat het goed, Micha is bijna 8 maanden en Manoah is inmiddels 2,5 jaar. De afgelopen periode houdt Manoah nogal van zingen en bedenkt hij er soms zelf zijn eigen tekst bij. Micha is vaak een vrolijk mannetje. Wij hebben beiden onze laatste werkdag gehad, een dubbel maar toch wel prettig gevoel! Want erg veel ontspanning is er thuis nu absoluut niet bij: er is sinds begin november áltijd wel iets te doen of te regelen. Dit is soms best lastig. Ook in de familie gebeurt er veel aan verhuizingen, lastige uitslagen en het gedenken van geliefden die recent of langer geleden zijn overleden. Daarnaast ook de feestdagen: we genieten echt wel, van vrienden en familie en ook van de voorbereidingen. Maar soms is het bij elkaar best veel.
 
Wouter over OM in Nederland
 
Muziek en spreken 
Inmiddels is mijn werk voor OM Nederland afgerond. Het was echt een zegen dat ik als een van de laatste dingen nog een afrondende tour mocht organiseren met als titel ‘Please don’t send me to Africa’. Met een samengestelde band zijn we in 6 verschillende kerken geweest en mochten we een afwisselend programma aanbieden met Woord en muziek met als thema zending. Ik ben echt dankbaar hoe God dit programma heeft gebruikt in de levens van mensen. Verschillende getuigenissen heb ik mogen horen. Het was ook heerlijk om met het team van muzikanten en  technici samen te werken elke week. En onderweg was ik altijd in gezelschap van mijn trouwe giraffe 'Jabu' die samen met wat Afrikaanse instrumenten en schilderijen voor de aankleding zorgde. Bij de laatste dienst in Waddinxveen kreeg ik van die gemeente ook de zegen mee voor onze tijd in Afrika en ook met de band heb ik toen een waardevol moment van gebed en afscheid gehad. Dank U Heer! Na 2,5 maand op pad te zijn geweest op zondagochtend, was het ook fijn om weer eens in m'n eigen gemeente te zijn op zondagochtend. Mooi dat de muziekbediening vanuit OM ook door gaat met nieuwe ambassadeurs! O.a. Cynthia, waar ik al jaren mee mag samenwerken. Lees hier meer informatie over haar werk.


 

Communicatie
Mijn werk als teamleider communicatie heb ik overgedragen aan mijn nieuwe collega John. Het is heel bijzonder dat wij hem hebben leren kennen via zijn vrouw Mirjam die bij ons de kraamzorg deed toen Micha geboren was. Zijn getuigenis is hier te lezen.

Met een gezellige borrel heb ik afscheid genomen van mijn collega's in Emmeloord. Ik zal de samenwerking en gezelligheid met mijn directe collega’s Erwin en Meindert missen. We hebben een goede tijd met elkaar mogen hebben de afgelopen jaren


Uitnodiging

Welkom bij de uitzenddienst op 4 januari 2014 om 9.15u in de Ontmoetingskerk aan de Zevensprong 4 in Capelle a/d IJssel. 
 
Voorbereidingen
 
Wij zijn blij, opgelucht en dankbaar. Want na 5 bezoeken aan de Zuid-Afrikaanse ambassade hebben we dan nu echt ons visum in handen!
Af en toe gaan Micha en Manoah een dagje naar de de opa’s en oma’s of vrienden zodat wij onze handen vrij hebben om het huis op te ruimen en leeg te halen. We zijn dankbaar dat ons TFT ons steunt en na ons vertrek onze grote meubels wil verhuizen naar de opslagplaats, zo blijft het voor Micha en Manoah zolang mogelijk ‘normaal’. 
We hebben van OM een voorbereidingsweekend gehad voor ons vertrek, weer even focussen op het doel waarvoor we gaan! Ook veel praktische informatie gehad over het proces waar je als zendeling in terecht komt zodra je een andere cultuur binnenstapt. Familie en een deel van het TFT (foto) waren hier de zaterdag bij, dat was fijn!

Verder hebben we in de afgelopen periode enorm veel dingen geregeld. We moesten allerlei documenten aanvragen en dan soms twee keer hetzelfde maar dan moest er net weer even iets anders op staan voor een andere instantie.....  Maar we hebben ook van alles geregeld omdat we in Nederland worden uitgeschreven. Daar komt dan veel bij kijken. Bedenk eens wat je allemaal gebruikt op een dag (een telefoon, internet, allerlei verzekeringen, auto, post, etc) en daarnaast ook nog je huis aan anderen verhuren (sleutels, beheer, 'gebruiksaanwijzing', kleine klusjes nog even doen). Dit alles naast het al vrij intensieve gezinsleven en de tijd van het jaar. En ohja, we moeten ook zeven koffers inpakken. Maar wat neem je wel mee en wat niet? Dat soort dingen. 
 
Vertrek en afscheid
 
8 januari staat ons vertrek naar Zuid-Afrika gepland (met een A380, het grootste passagiersvliegtuig, dat vindt Wouter heel leuk). Inmiddels hebben we al verschillende keren een surpriseparty gehad van vrienden, dat was erg leuk en waardevol! Op D.V. 4 januari zal in de Ontmoetingskerk aan de Zevensprong 4 in Capelle a/d IJssel de uitzenddienst plaatsvinden. De dienst begint om 9.15u en aansluitend is er in de Rehobothschool tegenover de kerk gelegenheid om ons gedag te zeggen. U/jij bent hier van harte welkom! Juist deze feestdagen zijn bijzonder omdat deze momenten met familie en vrienden ook in het teken van het afscheid staan. 

 
Financiën
 
We blijven in deze nieuwsbrief vooral erg dankbaar, we zijn namelijk ook enorm dankbaar dat we met ons maandelijkse support op 90% zitten! Voldoende om te kunnen vertrekken! Daarnaast was bij de presentatieavond op 7 november het eenmalige bedrag al gedekt. We zijn onze sponsors en God erg dankbaar dat hierin al zover voorzien is. Bijzonder hoe we via verschillende kanten (mensen, kerken, acties) ondersteund worden. Vorige week hadden we de laatste actie met mandarijnen. Verder zijn er nog verschillende mensen die hebben toegezegd ons financieel te willen ondersteunen. `Mocht u het werk van Wouter nu al steunen dan hoeft u niets te doen. Heeft u aangegeven te willen starten met het ondersteunen van ons werk, dan zou je dit door middel van de rode button snel en eenvoudig kunnen regelen. Alvast bedankt.

 

Gebeds- en dankpunten


- Dank dat we over de 95% van ons benodigde supportbedrag zitten, we vragen gebed voor de laatste 5%.
- Bid voor rust en overzicht in deze hectische periode
- Bid voor een goed afscheid van familie en vrienden en een goede reis met Micha en Manoah op 8 januari
- Dank voor het visum en de verhuur van ons huis en alle andere dingen die al geregeld zijn.
Jesaja 61: 1-3
De geest van God, de HEER, rust op mij,
want de HEER heeft mij gezalfd.
Om aan armen het goede nieuws te brengen
heeft hij mij gezonden,
om aan verslagen harten hoop te bieden,
om aan gevangenen hun vrijlating bekend te maken
en aan geketenden hun bevrijding,
om een genadejaar van de HEER uit te roepen
en een dag van wraak voor onze God,
om allen die treuren te troosten,
om aan Sions treurenden te schenken
een kroon op hun hoofd in plaats van stof,
vreugdeolie in plaats van een rouwgewaad,
feestkledij in plaats van verslagenheid.
Men noemt hen ‘Terebinten van gerechtigheid’,
geplant door de HEER als teken van zijn luister.

                                   CONTACT

                                             
Facebook
Facebook
Twitter
Twitter
Website
Website


Klik hier om deze nieuwsbrief niet meer te ontvangen 

Email Marketing Powered by Mailchimp