Copy
Expeditionsresors nyhetsbrev
17 juni, 2020
Like Nya svenska äventyr, missa inte detta - Expeditionsresors nyhetsbrev #109 on Facebook
Kan du inte läsa nyhetsbrevet?
Läs det i din webbläsare
NYHETSBREV #109

NYA SVENSKA ÄVENTYR, MISSA INTE DETTA!

Underbart, sommaren är snart här! Även om vi får tillbringa den i Sverige är det inte illa med tanke på allt fint detta land har att erbjuda. Våra sex turer till Kebnekaise är nästan slutsålda. Därför öppnar vi nu upp fler spännande äventyr och upplevelser i Sverige. Både en längre utmaning då vi vandrar Kungsleden från Abisko till Kebnekaise och som bonus bestiger berget samt två härliga "långweekends" i form av lyxigt Hummeräventyr på Västkusten eller spännande Westernridning i Norrland.
Läs mer om dessa äventyr här

KUNGSLEDEN + KEBNEKAISE

Få vandringsleder är lika kända som Kungsleden. Att vandra från Abisko där den startar ner till Kebnekaise är en av de vackraste delarna av leden. Med liten grupp och vår erfarna och populära guide Peter Vinthagen Simpson har du nu möjlighet att själv få uppleva detta. Vi vandrar med lätt ryggsäck och lär oss mer om fjällen och hur man på ett tryggt och säkert sätt kan färdas där. Väl framme vid Kebnekaise fjällstation kan du antingen ta en skön vilodag eller följa med via östra leden upp på Sveriges högsta topp. Detta är ett vackert och lagom utmanande äventyr som alla någon gång i livet borde uppleva.
Läs mer här eller kontakta oss för mer information.

LYXIGT HUMMERÄVENTYR

Hummerfisket är lika heligt för en bohusbo som älgjakten är för en norrlänning. Därför vill vi på Expeditionsresor med Ola Skinnarmo som guide ta med dig till våra pärlor i Bohuslän. Vid fredag lunch åker vi med chartrad buss från Göteborg till färjan som tar oss till Käringön där vi äter gott och har det bra. Dagen därpå väntar vår vän Bobo med sin fiskebåt för att vittja hummertinorna med oss och efter lunch i Grundsund kliver vi ombord på RIB-båten som tar oss genom Bohuslän ända in till Göteborg. Här checkar vi in på lyxigt hotell och frossar i god mat och givetvis hummer!
Läs mer här eller kontakta oss för mer information.

WESTERNRIDNING I NORRLAND

Alla har väl som barn någon gång lekt indianer och cowboys. Några indianer kan vi inte lova, men med Ola Skinnarmo som en av guiderna kan vi garantera en helg utöver det vanliga i den vackra naturen i skogarna öster om Luleå. Efter fredag lunch flyger vi till Luleå där vi checkar in på hotell och äter en god middag. Morgonen därpå tar vi oss till vår vän Rikard, vars livspassion är westernhästar och cowboyliv. Även om du inte är en van ryttare är detta ett äventyr för dig. På trygga och starka westernhästar tar vi oss ut i vildmarken och övernattar i hans camp som ligger vackert vid en sjö. God mat och dryck samt ljug runt lägerelden gör detta till ett minne sent att glömma.
Läs mer här eller kontakta oss för mer information.

KEBNEKAISE - PLATSER KVAR?

Vi är glada för att så många vill bestiga Kebnekaise med oss i höst. Troligtvis är de sista platserna slutsålda när du läser detta, men för säkerhets skull tycker vi att du ska ta dig en titt på vår hemsida och givetvis kan du skriva upp dig på väntelista.
P.S. Redan nu börjar augustis turer 2021 att boka på...
Läs mer här eller kontakta oss för mer information.
Skicka en bokningsfrågan om våra svenska äventyr
Vill du läsa mer om våra andra äventyr? Spana in vår hemsida för mer inspiration.


Copyright © 2020 Expeditionsresor, All rights reserved.

Dela på Facebook
Dela på Twitter
Vidarebefordra