Copy
View this email in your browser


Nieuwsbrief 

januari 2017
Beemster Erfgoed Marathon wenst u een
sportief en smakelijk 2017

Januari 2017! Tijd voor een korte update dachten wij zo! Er gebeurt namelijk al weer veel achter de schermen voor die ene dag in mei. En daarom deze nieuwsbrief die geheel in het teken staat van de voorbereidingen, zowel voor ons, als voor u.
Straatprijs
Wij doen een beroep op alle buurtverenigingen om de spandoeken en versieringen uit het stof te halen. Net zoals vorig jaar belonen wij de leukst versierde straat. Deze straat wint een buurtbarbecuepakket voor 40 personen. Rond 17.00 uur reikt de organisatie de straatprijs uit op het gezellige start en finish terrein aan bij Fort benoorden Purmerend aan de Kwadijkerweg.
Vrijwilligers & Verkeersregelaars
Er is goed nieuws en er is slecht nieuws. Het goede nieuws is dat vele vrijwilligers nadat zij eenmaal vrijwilliger zijn geweest, letterlijk de stoute schoenen aantrekken om het jaar daarop vervolgens mee te doen als deelnemer. Dat is natuurlijk super… voor de conditie! Het slechte nieuws is dat onze afdeling 'planning en instructie vrijwilligers' daar helemaal stapelgek van wordt! En daarom zijn wij dringend op zoek naar vrijwilligers. Wij zoeken nog verkeersregelaars, mensen voor uitgifte van hapjes en drankjes langs het parcours, op- en afbouw van hekken op het startfinishterrein, fotografie en horeca hulp voor op het start finish terrein ook zoeken wij nog een chauffeur voor de filmmaker.


Heb je interesse in een van deze taken?
Stuur dan een mail naar vrijwilligers@ beemstererfgoedmarathon.nl
Trainingstips

Bij onze marathon hoef je natuurlijk geen topatleet te zijn, ook hoef je het stokje niet aan je teamgenoot over te dragen zonder te laten vallen, maar enige tips voor de training zijn wellicht handig. Een paar:
  • In de loop der jaren hebben we al vele fietswisselmisverstandjes. Oefen daarom het wisselen van de fiets, de een vindt het prettig als de loper de fiets nog even vasthoudt, de ander vindt het prettiger als de fietsenstandaard uitgezet wordt. Doe wat je prettig vindt.
  • Velen vragen zich af hoeveel je nou moet trainen voor deze loop. Ons advies als je samen de 21 kilometer gaat doen zorg er dan voor dat je minimaal de helft van jouw afstand achter elkaar kunt rennen. Als je dus 6 kilometer achter elkaar kunt rennen, dan red je 10 keer 1 kilometer ook (en dan nog een klein stukje op karakter).
  • Spreek vooraf af om de hoeveel tijd de loper wisselt naar de fiets. Sommigen houden daar tijd aan, sommigen houden daar afstand aan.
  • Onze ervaring is dat als je om de kilometer wisselt, de snelheid hoger blijft. En om het nog makkelijker daarbij te maken zorgen wij dit jaar voor kilometerborden langs het parcours. Lekker makkelijk!
Startbewijshulp

We zitten vol! Het aantal beschikbare 730 startbewijzen waren op 25 september 2016 al vergeven. Dat stemt ons natuurlijk positief! Wij verzoeken alle gelukkigen die onverhoopt toch niet mee kunnen doen het startbewijs aan te bieden op startbewijshulp.nl. Wellicht dat u er daar nog iemand gelukkig mee kunt maken. De wijziging van eigenaar kan tot uiterlijk 15 april door de verkopende partij doorgegeven worden aan info@beemstererfgoedmarathon.nl, dan komen de juiste namen op de startlijsten. Na 15 april kunnen er geen wijzigingen meer doorgegeven worden.
Uniek loopshirt!

Dit unieke loopshirt kun je nog wel bestellen. Kosten zijn €20,- per shirt. Zowel in dames- als herenmodel. Het shirt ligt dan voor je klaar bij de start.
Wil je je een loopshirt bestellen? klik hier!
Schoenen sparen!!

Inmiddels al een bekende. Heb je oude hardloop schoenen? Gooi ze niet weg! Neem ze mee naar het start en finish terrein! De stichting Samen Succes maakt er getalenteerde hardlopers uit Kenia en Eritrea heel erg blij mee!
Duurzaam

Beemster Erfgoed Marathon heeft duurzaamheid hoog in het vaandel staan. Wij hebben dan ook de ambitie om niet alleen de lekkerste maar ook de duurzaamste marathon te worden. Wat wij aan duurzaamheid doen:
  • Wij maken gebruik van  groene energie op het start finish terrein
  • Ons afval team zorgt ervoor dat er geen restafval door de Beemster zwerft na de marathon.
  • Wij maken geen geprinte flyers meer.
  • Wij doen zoveel als mogelijk zaken met lokale ondernemers
  • Wij sparen oude hardloopschoenen voor een tweede leven in samenwerking met de stichting Samen Succes.
 
#Zwerfie rapen!
Op initiatief van Daniella Ernsting van de Binnendijks zijn er diverse opruimacties gepland, waaronder de Beemster ringdijkopruimwandeling. Samen met Daniella en zullen wij als bestuursleden zwerfie rapen op zaterdag 4 februari van 10:00 tot ongeveer 11:30 uur vanuit het fort aan de Jisperweg in de Beemster. Kort of lang helpen, een ieder is van harte welkom.

Ook op de volgende dagen zullen wij een gedeelte van het parcours zwerfvuil rapen:
vrijdag 21 april van 19:00 tot 21:30  en zondag 23 april van 10:00 tot 11:30 uur. 

Like de Facebook pagina van Zwerfie Purmerend om op de hoogte te blijven van alle activiteiten en startlocaties van de acties:
https://www.facebook.com/pg/zwerfiepurmerend/events/?ref=page_internal
AGENDA 

27 april 2017: verzending startnummers naar deelnemers

± 1 mei 2017:  verzending laatste nieuwsbrief naar deelnemers met bekendmaking starttijden en definitieve route

6 mei 2017: briefing vrijwilligers, locatie buurthuis ~Zuidoostbeemster,
van 16:00-18:00 uur

14 mei 2017 is het zover! Beemster Erfgoed Marathon! De dag die je niet vergeten gaat!
De Beemster Erfgoed Marathon is mede mogelijk gemaakt door:

Een overzicht van alle sponsors staat op: http://beemstererfgoedmarathon.nl/sponsors

Facebook
Facebook
Website
Website
Copyright © *Beemstermasters 2014 All rights reserved.

unsubscribe from this list    update subscription preferences 


This email was sent to <<Email>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Beemstermasters · Purmerenderweg 199 · Zuidoostbeemster, 1461 DJ · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp