Copy
      

Koningspinguïn piept uit het ei

Gezinsuitbreiding bij de familie koningspinguïn! Na een broedtijd van 54 dagen wriemelde een kuiken zich met wat hulp van de verzorgers uit de eierschaal. Via DNA-analyse van de bloedvaten in de eierschaal konden ZOO-wetenschappers snel het geslacht bepalen: het is een jongen! De kleine koningspinguïn verhuisde meteen van de broedmachine terug naar de warme poten van zijn ouders, zijn persoonlijke kraamkamer. Ondertussen groeit de kleine pinguïn als kool. Af en toe kan je hem al naast zijn ouders zien staan!

ZO WORDT EEN PINGUÏN GEBOREN

Welkom, kleine Xabi!

Toen het kuiken een mannetje bleek te zijn, gingen zijn verzorgers op zoek naar een gepaste naam. Net zoals alle dieren die dit jaar in ZOO Antwerpen geboren worden, krijgt ook hij een naam die begint met een X. De verzorgers kozen voor Xabi, Xia en Xin en deden een beroep op de hulp van de fans. Via een poll op de Facebookpagina mochten volgers hun stem voor hun favoriete namen uitbrengen. Met een ruime meerderheid van 63% van de stemmen werd Xabi gekozen! Welkom Xabi!

Drieling leeuwenwelpen geboren

Dubbel feest op de tiende verjaardag verjaardag van koning Nestor. Leeuwin Tasa beviel van drie welpen en zet daarmee de teller van de leeuwentroep op acht! Tasa en haar welpen stellen het goed. Momenteel verblijven ze nog even apart van de rest van de familie. Net als in de natuur zal Tasa haar welpjes pas later voorstellen aan Nestor en de drie andere welpen Whisker, Waka en Winta die nu 14 maanden oud zijn.

 
HERBEKIJK DE BEELDEN UIT DE KRAAMKAMER

De Zegge, het oudste natuurreservaat van ons land, viert haar 70ste verjaardag

Afgelopen zondag was het groot feest in De Zegge! Buurtbewoners en ZOO-abonnees kregen exclusieve toegang (met gids) tot het natuurreservaat. Een unieke kans, want het gebied is niet vrij toegankelijk. De kleinste bezoekers genoten van de kinderanimatie voorzien door de plaatselijke JNM. Volwassenen kuierden door talloze informatiestandjes bij de tonen van gezellige live folkmuziek.

Kon je er niet bij zijn en wil je graag De Zegge bezoeken? Boek dan een groepsrondleiding met gids (minimum 15 personen) van 2u30min door het gebied. Neem voor meer informatie contact op met Toon Deswert, conservator van De Zegge.

 
BELEEF HET MEE

Antwerp Zoo Foundation: De Zegge onder druk

Helaas staat De Zegge enorm onder druk, want de waterhuishouding wordt bedreigd. Op korte termijn werkt Antwerp Zoo Foundation (AZF), de conservatiestichting van de Koninklijke Maatschappij voor Dierkunde van Antwerpen, aan het behoud van het bestaande moerasgebied door zo goed mogelijk de eco-hydrologie te beheren. Op lange termijn wil AZF de landbouwers die actief zijn rond De Zegge, overtuigen om anders te telen en zo de druk op het gebied te verminderen. AZF moedigt hen aan om in te zetten op teelten die in natte omstandigheden succesvol zijn. Zo lopen hun velden (deels) weer onder water en moeten ze daardoor minder water oppompen. Enkel op deze manier kan De Zegge van de verdroging gered worden en kunnen ook de volgende generaties nog meegenieten van dit bijzonder stukje natuur.

 
HET WERK VAN DE ANTWERP ZOO FOUNDATION IN DE ZEGGE

ZOO Science: Chimpansees zijn échte politiekers

Coalities maken, netwerken en de anderen hun gedrag monitoren: het is cruciaal dat chimpansees zich op hun soortgenoten focussen. Hoe maken deze mensapen vrienden en waarom is dat zo belangrijk? En hoe kan je hen zelf helpen om nog beter in de groep te liggen?

 
LEES MEER OVER DE WETENSCHAPPELIJKE ACHTERGROND

ZOO Heritage: Terugblik op 125 jaar Koningin Elisabethzaal

In juli vierden we de 125ste verjaardag van de Koningin Elisabethzaal met een geweldige belevingsrondleiding doorheen het zalencomplex. Heel wat nieuwsgierige abonnees en personeelsleden reserveerden een plaatsje en dompelden zich onder in de rijke geschiedenis van deze bijzondere ontmoetingsplek. Kon je er afgelopen zomer niet bij zijn? Bekijk hier de korte aftermovie!

 
LEES MEER

Dit heb je gemist deze maand...


Hieperdepiep, hoera! 🥳 Okapimama Lindi wordt vandaag 8 jaar! Komen jullie haar mee vieren? Proficiat, Lindi! ❤️ #ZOOsamen

 
BEKIJK OP INSTAGRAM

Kleine gorilla Vizazi die stiekem van haar eten eet op het rustigste plekje dat ze gevonden heeft: dat is pas een beeld om van te glimlachen! 🥰 Smakelijk, meid! Kom haar en haar familie bezoeken, dan steelt ze vast en zeker je hart! ❤️ #ZOOsamen 

 
BEKIJK OP FACEBOOK


Alle gekheid op vier stokjes! ❤️ Het kan zomaar in ZOO Antwerpen. Vier pasgeboren stokstaartjes verrassen hun verzorgers en vertederen bezoekers in hun perk vlak naast de Egyptische tempel. 😍 #ZOOsamen

 
BEKIJK OP TWITTER

Koninklijke Maatschappij voor Dierkunde Antwerpen  |  Koningin Astridplein 26, 2018 Antwerpen RPR Antwerpen  |  BTW BE 0407 186 105  |  Alle rechten voorbehouden aan KMDA

© Copyright 2022 KMDA

Update je gegevens  |  Schrijf je hier uit