Copy
      

Welkom in Orang-oetan Kingdom!

Daar zijn ze dan! Orang-oetans in ZOO Planckendael! Vanaf nu kan je vol verwondering komen kijken naar deze buitengewone, bedreigde en zo herkenbare dieren in hun gloednieuwe unieke verblijf: Orang-oetan Kingdom. In een boeiende Indonesische jungle met Aziatische flora en fauna krijgen de orang-oetans hun vaste stek in het park.

ONTDEK ORANG-OETAN KINGDOM

Verblijf wereldwijd enig in zijn soort

De orang-oetans kregen een uniek verblijf. Hun binnenverblijven hebben natuurlijke bodems en een regeninstallatie. De buitenverblijven in zijn eilanden met 12 tot 14 meter hoge takkenstructuren vol touwen. De bedreigde Sumatraanse orang-oetans delen hun jungle met witwanggibbons Paultje en Paquita en een koppel kleinklauwotters.

Wie is wie?

Zes orang-oetans slingeren als een ‘rosse’ draad door dit boeiend natuurbehoudsverhaal. Orang-oetanmoeder Kila met haar zoontje Ombak en volwassen man Bagus zijn net aangekomen. Binnen een paar weken komt jonge man Vilmos aan, net als de twee dames op leeftijd: Moni en Karo. 

Met je neus erbovenop

Het slingerpad leidt niet alleen naar verrassende ontmoetingen, maar ook naar speelse uitdagingen. Je springt over stapstenen, via een waterval en een hangbrug naar de paalwoningen waar je een prachtig zicht hebt op de dieren. Uitdagende speelpuzzels voor de orang-oetans bevinden zich op ooghoogte vlakbij de kijkramen. Je staat er als het ware met je neus bovenop. Bovendien geven de niveauverschillen je driedimensionale inkijken.

Speur mee met de gratis zoektocht en ontvang een beestige prijs

Bij de ingang van het park staat een grote uitgesneden orang-oetan te wachten op jouw komst. Hier kan je jouw exemplaar van de zoektocht vinden. Neem hem mee op je tocht door Orang-oetan Kingdom en beantwoord alle vragen. Ruil hem in voor een leuke beloning in de shop!

Gratis luisterverhaal met 10 WAUW-weetjes over de orang-oetans

Laat je verbazen, verwonderen en fascineren door de bedreigde orang-oetans. Dit luisterverhaal vertelt je 10 WAUW-weetjes, 10 dingen die je écht wil weten over deze knapperds. Wauw, wauw, oh… wauw! En dat maal 10… met de stem van acteur Nico Sturm, die zich enorm kon uitleven in dit verhaal.

 
LUISTER MEE

Jouw mening is belangrijk

Neem voor 3/7 deel aan ons marktonderzoek en ontvang €30*! Om onze producten continu te verbeteren luisteren we graag naar de mening van onze abonnees. Mogen we jou contacteren om enkele vragen te stellen over onze producten en dienstverlening?

VOORWAARDEN EN DEELNAME

Dit heb je gemist deze maand...


Heb je de nieuwe bewoners op de Afrikaanse savanne al gespot? De giraffenfamilie kregen er nieuwe buren bij: Hartmanns bergzebra’s Tarana, Luena en Laya uit ZOO Antwerpen. Dat moesten de giraffen toch eens van dichtbij gaan bekijken en dat leverde deze grappige beelden op. Kijk mee! #ZOOsamen

 
BEKIJK OP INSTAGRAM


Wat. Een. Knapperd! 💚 Of we nu van dichtbij of van veraf kijken: onze boomkangoeroe Inawi is en blijft een prachtdier! De buurman van koala Tin-Tookie komt met plezier ook even piepen bij de camera, zodat jij kan meegenieten! 😍 Heb jij hem al van zo dichtbij gezien? #ZOOsamen 

 
BEKIJK OP FACEBOOK


De grootste ooievaarskolonie van het land, woont nog steeds in #ZOOPlanckendael. Vorig jaar telden we 82 nesten, dit jaar 86, een nieuw record! Traditiegetrouw gaan onze verzorgers in juni de boom in om de kuikens te tellen en te ringen. De 1ste ringdag was een succes! Kijk mee!

 
BEKIJK OP TWITTER

Koninklijke Maatschappij voor Dierkunde Antwerpen  |  Koningin Astridplein 26, 2018 Antwerpen RPR Antwerpen  |  BTW BE 0407 186 105  |  Alle rechten voorbehouden aan KMDA

© Copyright 2022 KMDA

Update je gegevens  |  Schrijf je hier uit