Copy
      

Whisker, Winta en Waka werden 1 jaar

🎵 Happy Birthday to you... 🎵 In de wei staat een, euhm, giraf, zebra en een impala? Het klopt niet helemaal met het liedje maar het is wel een leuke verrassing voor de welpen! De verzorgers haalden hun knutseltalent boven en maakten prachtige papieren dieren, gevuld met lekkers. Kon je er niet bij zijn? Herbeleef het verjaardagsfeest met deze leuke beelden!

HERBELEEF HET VERJAARDAGSFEEST

Nieuwkomers in de Buffelsavanne

Heb je het koppeltje blauwkeelneushoornvogel al gespot? Ze hebben een machtig uiterlijk. Zowel de man als de vrouw zijn fotogeniek. Mijnheer is zwart van hoofd, mevrouw eerder roestbruin.

NIEUW in de okapiserre

Voor curieuzeneuzen: lees de tijdlijn over de geschiedenis van de okapi vanaf zijn ontdekking tot nu. Hoe is hij historisch verweven met de ZOO? Wanneer arriveerde de eerste okapi? Wanneer werd het eerste jong geboren? Hoe steunen we de okapi’s? Wie coördineert het kweekprogramma? De laatste vraag is makkelijk: ZOO Antwerpen natuurlijk 😉.

Mijn ZOO: Achter de schermen: Drie zebramerries komen aan

Grantzebra’s of steppezebra’s Chronosonia (1j), Evy en Dani (2j) kwamen op 15 juni aan in ZOO Antwerpen. Net als paarden werden ze in een trailer vervoerd. Onze drie nieuwe merries arriveerden uit Safaripark Beekse Bergen (NL), elke met hun eigen unieke streepjespyjama. Wees welkom dames!

Wist je dat je op Mijn ZOO regelmatig unieke beelden en nieuws kan ontdekken? Registreer je snel als abonnee op dit gratis platform vol info, spelletjes en video’s.

MAAK KENNIS MET ONZE DRIE MERRIES

Vier de zomer in de ZOOmerbar

De zomer is vandaag officieel gestart! En wie zomer zegt, zegt ZOOmerbar! Ook dit jaar blijft de poort van ZOO Antwerpen 's avonds wat langer openstaan. Geniet van een hapje en een drankje en laat je meeslepen door de live muziek op de Kiosk.

🦩 Elke dag van 16u30 tot 20u30
🦩 Van 1 juli tot en met 31 augustus
🦩 Flamingoplein ZOO Antwerpen
🦩 Live muziek en heerlijke cocktails
🦩 Gratis toegang tot het Flamingoplein – iedereen welkom!
 
ONTDEK HET PROGRAMMA

Exclusief voor abonnees: 4 nieuwe data voor de belevingsrondleiding in de Koningin Elisabethzaal!

De Koningin Elisabethzaal bestaat 125 jaar en dat vieren we met een unieke belevingsrondleiding! Dompel je onder in de rijke geschiedenis van deze bijzondere ontmoetingsplek. Altijd al eens willen piepen in de historische Darwinzaal met gigantisch walvisskelet? Grijp dan nu je kans! Wegens groot succes werden vier extra dagen toegevoegd. Wees snel, de plaatsen zijn beperkt. De belevingsrondleiding is geschikt voor kinderen vanaf 10 jaar.

SCHRIJF JE SNEL IN

Dit heb je gemist deze maand...


Hieperdepiep: hoera! Onze koala Maka vierde gisteren zijn 7de verjaardag! Daar genieten we van met een lekker fris blad eucalyptus. Proficiat, jongen! #ZOOsamen

 
BEKIJK OP INSTAGRAM

Bekijk het leven door een roze bril en bewonder de Afrikaanse nimmerzatten in de Savannevolière. Deze waadvogels zijn familie van de ooievaar. Hun eerste tien levensdagen vertienvoudigen kuikens hun gewicht, dan hebben ze nooit genoeg te eten of zijn ze ‘nimmer zat’. Schol! #ZOOsamen

 
BEKIJK OP FACEBOOK


Erfgoeddag! Dat is hét moment om het rijke erfgoed van ZOO Antwerpen te ontdekken. Verdiep je samen met acteur Jenne Decleir in onze historische verhalen tijdens een digitale luisterwandeling over erfgoed. In de dierentuin of thuis? Surf snel naar http://zooheritage.be! 

 
BEKIJK OP TWITTER

Koninklijke Maatschappij voor Dierkunde Antwerpen  |  Koningin Astridplein 26, 2018 Antwerpen RPR Antwerpen  |  BTW BE 0407 186 105  |  Alle rechten voorbehouden aan KMDA

© Copyright 2022 KMDA

Update je gegevens  |  Schrijf je hier uit