Copy
Bekijk de nieuwsbrief online
Volg ons ook op:
Daar is de lente, daar zijn de vlinders!

Exotische vlinders fladderen weer rond in Vlindertuin

Wekelijks arriveren er zo’n vierhonderd nieuwe vlinderpoppen uit Costa Rica in onze Wintertuin, die zich zo weer omtovert tot prachtige Vlindertuin. De poppen worden gekoesterd in beschermende doosjes en na aankomst in vlinderkasten gehangen. Na 1 à 7 dagen komen ze uit en fladderen ze vrolijk rond.

Bekijk de video van hun aankomst in de Vlindertuin

Metamorfose

De vlinders wriemelen in 1 à 2 uur tevoorschijn uit de poppen. Dan ontplooien ze voor de eerste keer hun delicate, kleurrijke vleugels. Bekijk dit wonderlijke proces van pop tot vlinder met je eigen ogen!

Bekijk de video van pop tot vlinder

Bijzonder paasei

Onze monniksgieren Sir en Snowflake zitten op een ei. Bij het schouwen zagen we een kleine kiem. Nu is het wachten geblazen! Hopelijk mogen we na 56 dagen broedtijd een mooi en gezond jong verwelkomen.

Gluur mee achter de schermen

De lente is weer in het land

De zon schijnt en de natuur ontwaakt. Groene blaadjes aan de bomen, dieren die genieten van het zonnetje. De lente is ons favoriete seizoen! Onze tuin is dan op haar mooist. De duizenden bloembollen die gepoot zijn, bloeien in volle glorie. Ook de dieren genieten mee van de bloemenzee en dat levert deze leuke videobeelden op.

Dieren genieten van lentezonnetje 🎥

Nieuw ZOOmagazine met WILD

De paasvakantie staat voor de deur en dat betekent een nieuw ZOOmagazine voor onze abonnees. Mét het kindermagazine WILD erbij. Wat kun je verwachten? Veel tips om eitjes te knutselen voor in de paasboom in Planckendael. Nieuws over de Tasmaanse duivels, tandverzorging bij onze dieren, de honingkasten in de ZOO, de plannen voor de mensapen. En dat is zeker nog niet alles.

Supervakantietip! Tijdens de paasvakantie zijn we open tot 18u, op zondagen en op paasmaandag zelfs tot 19u. Zien we je snel?

Dit heb je gemist deze maand

Waterballet met nijlpaard Bouli
Happy hippo :D

Bekijk op Facebook

Babyzwartvoetpinguïn Sushi in #ZOOantwerpen 😍

Bekijk op Instagram

Doe jij mee met dagen zonder vlees? Sluit aan bij onze groep! http://ow.ly/kQ5C309r7vn

Bekijk op Twitter

Koninklijke Maatschappij voor Dierkunde vzw | Koningin Astridplein 26, 2018 Antwerpen 
RPR Antwerpen – BTW BE 0407 186 105 | Alle rechten voorbehouden aan KMDA 
Copyright 2017

Update je gegevens hier | Je kan je hier uitschrijven