Copy
      

Zwarte kraaloogjes en aaibare stekels

Nieuw leven bij de boomstekelvarkens! Op 5 april werd een schattig jong met zwarte kraaloogjes en aaibare stekels geboren. De jongste telg van kweekkoppel Humphrey en Indy drinkt goed en kruipt al flink rond. Het geslacht van het kleintje is nog niet bekend maar verzorger Nicky stelt de nieuwkomer graag aan jullie voor.

MAAK KENNIS MET ONZE JONGSTE TELG

Zwemmen met koningspinguïn Zelda

Zag je die vlijtige koningspinguïn al met haar groen-paarse bandje? Dan stellen we je graag voor aan Zelda. Zij is onze nieuwste bewoner in Vriesland en ze doet het heel goed! Deze ijverige pinguïn staat op de eerste rij naar de visjes te staren tijdens de voedermomenten en doet niets liever dan een frisse duik nemen in het water. Kan jij haar vinden in onze pinguïngroep?

 
WAAG DE PLONS

Zand happen met onze buffels

Zand en leem. Dat klinkt misschien wat saai, maar niets is minder waar! Zeker wanneer je het aan onze Kaapse buffels vraagt. Onze verzorger legt het uit: eigenlijk is een zandhoop niet alleen superleuk om in te spelen, maar ook geweldig nuttig voor de dieren. Woelen in het zand is de perfecte remedie tegen parasieten en tegen de zon. Volg je mee tijdens hun speeltijd?

 
DUIK MEE IN DE ZANDHOOP

Zonnen met okapi Xandor

Het zijn nog maar zijn eerste dagen buiten en kleine okapi Xandor heeft de harten van iedereen al veroverd. Zet je rustig in het zonnetje en kijk toe hoe de jongste telg van de okapifamilie samen met mama Lindi geniet van het mooie groen rond de Moorse Tempel. Neem zelf je eigen prachtfoto of geniet van de hartverwarmende fotogalerij op Mijn ZOO.

 
KIJK MEE IN HET FOTOALBUM

ZOO Heritage: gratis digitaal luisterverhaal op Erfgoeddag

ZOO Heritage bundelt al het erfgoed van ZOO Antwerpen. Ontdek haar rijke geschiedenis tijdens de Erfgoeddag! We nemen je mee langs de geheimen van de imposante architectuur en dompelen je onder in decennia vol verhalen over exotische dieren en inspirerende kunst. Verdiep je samen met acteur Jenne Decleir in de digitale luisterwandeling en geniet van bijzondere weetjes over de best bewaarde 19e-eeuwse dierentuin!

Beluister de luisterwandeling over erfgoed op een bankje in de tuin, tijdens een wandeling of gezellig in de zetel thuis. Vanaf 24 april tot en met 1 mei op www.zooheritage.be.

LUISTER MEE

Maak je vrienden of familie abonnee en geniet samen van ZOO Antwerpen en ZOO Planckendael

Ben je abonnee? Deel je enthousiasme voor onze parken en overtuig je vrienden en familieleden om ook abonnee te worden. Zij genieten immers van € 10 kennismakingskorting bij aankoop van een nieuw abonnement en jij ontvangt een waardebon van € 20!

 
BRENG EEN NIEUWE ABONNEE AAN

Dit heb je gemist deze maand...


Spelen... en imponeren! 💪 Onze bongo's zijn misschien niet de bekendste dieren, maar het is altijd de moeite om hen bezig te zien. Zag jij hen al zo ravotten? ❤️ #ZOOsamen

 
BEKIJK OP INSTAGRAM

Wie zien we daar bij de Egyptische Tempel? Klopt, neushoorns Timbo en Amiri. Ze krijgen toegang tot de Savanne via een nieuwe doorgang achter het Varkensgebouw. Zo wordt hun buitenperk twee keer zo groot en zullen ze op termijn samenleven met zebra’s en giraffen, net zoals in de natuur.

 
BEKIJK OP FACEBOOK


Fantastisch nieuws! Xandor is de jongste telg van de #okapifamilie in #ZOOAntwerpen. Mama Lindi bracht haar 2de jong ter wereld in de Moorse Tempel. Voor vader Semuliki is het zijn eerste nakomeling. Deze geboorte is geweldig nieuws voor deze bedreigde diersoort. Welkom Xandor!

 
BEKIJK OP TWITTER

Koninklijke Maatschappij voor Dierkunde Antwerpen  |  Koningin Astridplein 26, 2018 Antwerpen RPR Antwerpen  |  BTW BE 0407 186 105  |  Alle rechten voorbehouden aan KMDA

© Copyright 2022 KMDA

Update je gegevens  |  Schrijf je hier uit