Copy
      

De tweeling hyenapups bijt fel van zich af

De primeurs bij de hyena’s zijn ondertussen 2 maanden oud en van geen kleintje vervaard. Ze zijn geboren met een volledig gebit, en dat laten ze zien aan mama Luena. Ze willen ook hun hap vlees van het karkas om er smakelijk van te peuzelen. Ikke, ikke, ikke!

KIJK HOE ZE SMULLEN

Lichtgevende kriebels en hun rovers

Het tweede lichtfestival in ZOO Planckendael geeft vorm aan ‘Giant bugs and those that eat them’. Denk aan lieveheersbeestjes, harige spinnen, een bidsprinkhaan, de metamorfose van rups tot vlinder, slakken, reuzenmieren, kikkers, een kameleon… en zo veel meer. Geen microscoop nodig. Ze schitteren, en dat in alle maten en gewichten.

 
BESTEL JE TICKETS

Vicuña vers van de pers

In ZOO Planckendael werd op 3 oktober een kleine vrouwelijke vicuña geboren. In de verzorgersvideo is haar pels nog nat van het vruchtwater. Snel, maar nog een beetje wankel, op de pootjes staan is een overlevingsstrategie. Je ziet dit zachte dier rondhuppelen in continent Amerika. Mama is Emily, papa heet Humphrey en zij krijgt van haar verzorgers de mooie naam Xantha.

 
ONTDEK DE VERZORGERSVIDEO

NIEUW Dorcasgazellen in continent Afrika

Deze gazellesoort komt voor in Noord-Afrika, maar is enorm kwetsbaar door gemotoriseerde jacht, droogte en habitatverlies. De twee vrouwen en een man vormen een kweekgroepje in de hoop dat de kudde uitbreidt. De dieren wennen nog even aan elkaar achter de schermen maar we laten jullie met deze prachtige foto al graag even genieten van deze schoonheden!

Nestdrang bij de otters in Azië

Druk druk druk zijn de Aziatische kleinklauwotters Ritai en Harry. Ze lopen in Orang-oetan Kingdom heen en weer van het ene verblijf naar het andere, want zij kunnen overal komen. En ze hebben werk te doen want ze bouwen een nestje met zachte bamboebladeren. De liefde bloeit tussen de twee en hopelijk zien we daar binnen een paar maanden het resultaat van… wordt vervolgd.

 
MAAK KENNIS MET ONZE OTTERS

Tijd voor de jaarlijkse bomencheck

Alle bomen in ZOO Planckendael worden jaarlijks grondig nagekeken.
De dode takken worden verwijderd en hier en daar moet er grondig geknot worden.
Wist je dat de hoveniers van ZOO Planckendael twee gekwalificeerde boomchirurgen in hun team tellen?
Zij zorgen er mee voor dat we zorgeloos van de prachtige herfstnatuur kunnen genieten.

Vacature voor de uniekste job ter wereld

GEZOCHT: dierenarts voor ZOO Planckendael en ZOO Antwerpen! Wie treedt er in de voetsporen van dokter Francis? Wie verzekert de gezondheid, de veiligheid en het welzijn van onze meer dan 7000 dieren? Wie ziet het grotere natuurbehoudsplaatje en is geïnteresseerd in wetenschappelijk onderzoek? Wie kan er goed spreken? Wie voelt zich thuis in een stal, een operatiezaal, een autopsieruimte, een quarantaine of een laboratorium?

 
GA JE MEE OP ZOEK?

Mijn ZOO: Piep-show op het orang-oetaneiland

In Orang-oetan Kingdom tel je twee groepen orang-oetans. Mannetje Bagus is nog een beetje verlegen. Hij woont samen met Kila en haar zoon Ombak. De andere groep telt ook drie orang-oetans: jongeman Vilmos en de oudere dames Moni en Karo. Ze wonen samen met de witwanggibbons Paultje en Paquita. Nu ze gesetteld zijn krijgen ze ook toegang tot hun ruime buiteneilanden. Al vinden ze dat voorlopig nog een beetje spannend.

 
KIJK MAAR!

Dit heb je gemist deze maand...


Wiebel je mee de nieuwe week in? 🥳 Onze verzorgers maakten deze geweldige beelden van onze mierenegel om jullie te laten zien hoe je dat in stijl kan doen! 😂 Nog op zoek naar een plekje om naartoe te wiebelen? ZOO Planckendael natuurlijk! 💚

 
BEKIJK OP INSTAGRAM


Vader Bagus is wel héél imposant in ons Orang-oetan Kingdom! 🦧 En dat komt... grotendeels door zijn ontwikkelde wangkwabben of wangplaten. Wist je dat dat een teken van leiderschap over een territorium betekent? Hij gebruikt ze ook als verleidingsmiddel, samen met zijn keelzak. Kon je hem al spotten? 💚 #ZOOsamen

 
BEKIJK OP FACEBOOK


Op Werelddierendag laten we graag ons groot hart voor dieren zien! 💚 Niet alleen in ZOO Planckendael, maar ook in de natuur zet onze stichting Antwerp Zoo Foundation (AZF) zich in voor het welzijn van bonobo's! Daarvoor slaat ze de handen in elkaar met Provincie Antwerpen! 🤝

 
BEKIJK OP TWITTER

Koninklijke Maatschappij voor Dierkunde Antwerpen  |  Koningin Astridplein 26, 2018 Antwerpen RPR Antwerpen  |  BTW BE 0407 186 105  |  Alle rechten voorbehouden aan KMDA

© Copyright 2022 KMDA

Update je gegevens  |  Schrijf je hier uit