Copy
      

Alle gekheid op vier stokjes!

Vier pasgeboren stokstaartjes verrassen je in hun perk vlak naast de Egyptische tempel en de speeltuin. De schattige nieuwkomers werden onder de grond geboren en tonen nu hun capriolen aan de buitenwereld. De vierling rollebolt vol enthousiasme in hun verblijf. Zie je ze uit de tunnels piepen?

LAAT JE VERTEDEREN!

Joepie! Dichter bij de alpaca’s

Hoog op de berg, achter de leeuwen, gaat de verzorgerspoort open en kan je onze knappe wollige dames en heer alpaca nog beter leren kennen. Dé perfecte fotoplek met een enthousiast publiek.

KIJK MAAR MEE

De koelste en coolste plek in Antwerpen?

Yep, de ZOO! Hop van de ene boomschaduw naar de andere en vind er verkoeling. Of ga binnen in de historische gebouwen: het Aquarium, het Kleinapengebouw, de grot bij de Mensapenvallei,… De dieren zelf genieten het meest van hun groenten-, fruit- en visijsjes.

GORILLA MATADI SMULT

Mijn ZOO: NIEUW Vier mannelijke babiroessa’s aka ‘monstertjes’

Op de berg, naast het Aquarium en het Reptielengebouw, rennen vier jonge babiroessa-mannen rond. Het vreemde uiterlijk van Kedua, Ayu, Art en Mawar geeft hen een buitenaardse look. “Persoonlijk vind ik het best mooie aliens!” vertelt verzorger Isabel.

Leer deze diersoort kennen op Mijn ZOO, jouw schatkamer vol boeiende en unieke verhalen. Registreer je als abonnee op dit gratis platform vol info, spelletjes en video’s.

REGISTREER JE NU GRATIS OP MIJN ZOO

Vier de zomer in de ZOOmerbar

De zomer is nog lang niet voorbij! Ook in augustus kan je iedere avond onder de feeërieke lichtjes genieten van verfrissende cocktails en spetterende liveoptredens. Dat alles met een uniek zicht op de Cubaanse flamingo’s! Tot binnenkort op het Flamingoplein? Pop, rock of liever Franse chansons? Bekijk hier de volledige programmatie.

ONTDEK HET PROGRAMMA

Ei van formaat in de couveuse!

In Vriesland zijn de verzorgers in volle verwachting: er ligt een bevrucht ei van een koningspinguïn in de broedmachine. Ze moeten nog nagelbijten tot eind augustus, dan piept er hopelijk een kuikentje uit dit ei. Volgens verzorger Heidi neemt het gewicht van het ei alvast mooi toe. Duimen jullie mee? 

Harmonie op de savanne

Het stof gaat zoetjes aan liggen op de savanne. Neushoorns Timbo en Amiri zijn al meer gewend aan het nieuwe damesgezelschap. De drie steppezebra’s Chronosonia, Evy en Dani voelen zich ook in hun sas. En als ze de aandacht van de grote loebassen toch wat teveel vinden, dan glippen ze achterom naar de giraffen aan de Egyptische Tempel.

KIJK MEE

Dit heb je gemist deze maand...


Op een maandag je eens goed laten gaan: het kan maar deugd doen! 💪 Onze buffel Porthos geeft alvast het hevige voorbeeld in zijn modderbad. Zo kan je de week alvast op een onstuimige manier beginnen... Of je kan je komen ontspannen in ZOO Antwerpen natuurlijk! 🤭 #ZOOsamen

 
BEKIJK OP INSTAGRAM

Lekker warm = lekkere douche! 🥵 Onze olifanten Sam en Assam vinden dat een perfect idee. Kijk maar eens hoe ze genieten: met de slurf omhoog én met het hele lijf in de modder! 🤣 Geniet ervan, jongens! #ZOOsamen

 
BEKIJK OP FACEBOOK


Whisker, Waka, Winta, Tasa en Nestor: vandaag is het jullie dag! ❤️ Op Wereldleeuwendag zetten we onze leeuwen heel graag in de kijker, want deze familie is bijzonder belangrijk voor het voorbestaan van de soort. #ZOOsamen

 
BEKIJK OP TWITTER

Koninklijke Maatschappij voor Dierkunde Antwerpen  |  Koningin Astridplein 26, 2018 Antwerpen RPR Antwerpen  |  BTW BE 0407 186 105  |  Alle rechten voorbehouden aan KMDA

© Copyright 2022 KMDA

Update je gegevens  |  Schrijf je hier uit