Copy
Overname van berichten is uitsluitend met bronvermelding
(Wijkberaad Vruchtenbuurt) toegestaan.

VruchtenMail 9, 2021

Meedenkers gezocht voor huisartsenzorg
Wilt u meehelpen om de digitale zorg van de Haagse huisartsen te verbeteren? Dat kan! De organisatie van de Haagse huisartsen is op zoek naar wijkgenoten die kritisch willen meedenken over een digitaal patiëntportaal. Meer weten? Klik hier

Pinkie heeft epilepsie

Plantjes, stekjes, ballonnen, grabbelton, glitter tattoos, een speurtocht en leuke tweedehands hebbedingetjes. Bij elke aankoop help je Sophia (6), die epilepsie heeft, bij het uitkomen van haar droom: het uitbrengen van haar kinderbek over epilepsie om andere kinderen met epilepsie te helpen. www.pinkieheeftepilepsie.nl Zondag 29 augustus vanaf 13:00 Amandelstraat 59
 

Meeuwenoverlast melden

De gemeente wil graag meeuwenoverlast aanpakken. Meeuwen zijn beschermde dieren, dus dat is lastig. Als eerste stap gaat de gemeente informatie verzamelen over deze overlast. Meeuwenoverlast kan je hier doorgeven. Tips hoe je zelf de overlast kan en mag beperken lees je hier!

Wijkberaad zoekt websitebeheerder

WIjkberaad Vruchtenbuurt is op zoek naar iemand die kan helpen met het beheer van de website.  Heb jij de kennis, tijd en zin om ons te helpen? Klik hier voor de verwachte werkzaamheden.

Hagenaars met een beperking

Voorall, voor Hagenaars met een beperking, is op zoek naar mensen met een beperking die Ambassadeur voor een Haagse wijk of stadsdeel willen zijn om daar in gesprek te gaan met bewoners over leven met een beperking. Wat kom je tegen, welke obstakels, welke mogelijke (voor)oordelen of juist hulp en mooie ontmoetingen die kracht geven?!
De verschillende taken staan in deze flyer. Het is een vrijwillige functie waar iemand met al zijn of haar eigen ervaringsdeskundigheid in kan stralen en samen werkt met een enthousiaste groep mede Ambassadeurs.

Secretariaat weer open op maandagochtend

Vanaf 30 augustus is het secretariaat weer elke maandag van 09.00 tot 13.00 uur geopend in de ABRI. U kunt ons altijd bereiken per telefoon
(070-323 19 30) of mail 
info@wijkberaad-vruchtenbuurt.nl 
De wijkagent bereikt u via 0900-8844.
 

Digitaal Ambassadeurs van start

De oproep om Digitaal Ambassadeur te worden voor de Vruchtenbuurt heeft veel reacties opgeleverd. Maar liefst 9 nieuwe Ambassadeurs gaan helpen om Vruchtenbuurters weerbaarder te maken tegen digitale criminaliteit. Hier gaan we meer van horen!
 

Abri te huur.

Wist u dat u het wijkgebouw De Abri ook kunt huren?
De mogelijkheden tot huur van De Abri zijn beperkter dan eerst: er geldt nu een maximum van 6 personen en de verplichting aan de huurder om de 1,5 meter regel te bewaken.
Voor meer (prijs)informatie: stuur een email aan het wijkberaad.
Hulpvragen tijdens corona
Door het coronavirus hebben veel bewoners hulpvragen, zorgen en behoefte aan een goed gesprek.
De gemeente wil u helpen gemakkelijk informatie te vinden die nu voor u als bewoner van Den Haag van belang kan zijn. Deze pagina wordt zo actueel mogelijk gehouden.
Kijk hier.

Twitter & Facebook

Het Wijkberaad is ook op Twitter en Facebook te vinden.
Volg alle actuele ontwikkelingen op de voet! Like ons op Facebook en praat mee op Twitter.

De VruchtenPers

Supertrots zijn we nog steeds op wat wij denken het mooiste wijkmagazine van Den Haag.
Maar weet u dat u de VruchtenPers ook digitaal kunt lezen? Alle nummers vanaf 2011 zijn hier te vinden.

Schoon, doen we toch gewoon?

Bekijk deze nieuwe video van de Gemeente Den Haag. Volg Afval Aanpakkers Derwisj en Mehender, die samen werken aan een schone buurt.
Klik hier.

 

Actie Schone Buurt: 18 t/m 24 september 2021

Op 18 september is het World Cleanup Day: de grootste wereldwijde opruimactie van het jaar. Doe jij mee? Maak een ommetje en neem een paar minuten de tijd om onderweg wat op te ruimen. Of pak het grootser aan en haal gratis een knijper, vuilniszak en handschoenen op bij een uitleenpunt in de buurt. Meer informatie en de ophaal-adressen in Segbroek vind je hier.

Opruimdag Segbroek, dinsdag 28 september

Dit jaar vindt ook de Opruimdag weer plaats, op dinsdag 28 september van 17.00 tot 20.00 uur op de Gaslaan tegenover perceel 80. Tijdens de Opruimdag kunnen buurtbewoners hun grofvuil (zoals meubels, planken, dozen en matrassen), spullen voor de Kringloop, oude fietsen, kleine elektrische apparaten (zoals mixer, stofzuiger of strijkijzer) en/of klein chemisch afval (zoals verf, lampen en batterijen) gratis inleveren.
Let op! Bouw- en sloopafval kan niet ingeleverd worden.

Webinar groene daken

Onlangs volgde Team Groene Vruchtenbuurt een informatief webinar van Green2Live en de gemeente Den Haag over groene daken. In nog geen 45 minuten kwamen aanpak, kosten, subsidiemogelijkheden, onderhoud en andere praktische zaken voorbij. U kunt dit webinar terugkijken op YouTube. Interesse in een informatiebijeenkomst over groene daken in de Vruchtenbuurt? Stuur een mailtje naar: groen@wijkberaad-vruchtenbuurt.nl.

Maak jouw buurt groener en mooier op Burendag!

Lever op Burendag (zaterdag 25 september) samen met je straatgenoten tegels in voor gratis plantjes. Doe mee en zorg voor de Haagse overwinning op het NK Tegelwippen! Meld jouw burenproject aan voor 11 september. Klik hier om verder te lezen.
Copyright © 2021, Wijkberaad Vruchtenbuurt

 This email was sent to <<Email adres>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Wijkberaad Vruchtenbuurt · Abrikozenstraat 207 · Den Haag, 2564VP · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp