Copy
Overname van berichten is uitsluitend met bronvermelding
(Wijkberaad Vruchtenbuurt) toegestaan.

VruchtenMail 11, 2021

Een Pluim voor Mantelzorgers - Vraag snel aan!
Zorg jij al langer dan 3 maanden minimaal 8 uur per week voor iemand die in Den Haag woont? Dan biedt de gemeente Den Haag jou een Pluim aan: een tegoed dat je in de webwinkel www.pluimen.nl kunt besteden aan belevenissen of producten. Op veler verzoek kun je nu ook kiezen voor een tegoedbon voor een winkel bij jou in de buurt. Dan kun je je tegoed besteden bij jouw favoriete bakker, slager of supermarkt. Meld je hier t/m 14 november aan om een Pluim aan te vragen.

Diverse workshops VruchtenAcademie

De VruchtenAcademie organiseert workshops voor wijkbewoners, door wijkbewoners. In november gaan ze weer van start. Kijk snel op de site voor de meest actuele workshops, data en eventuele kosten. Voor alle workshops geldt: Aanmelden via email: ac@wijkberaad-vruchtenbuurt.nl

Eén van die workshops is "De zin van kunst en taal", door Rob Taal, een schilder en dichter uit de Vruchtenbuurt. Hij gaat in op wat er achter het gedicht en het schilderij zit; de zin ervan! U kunt zelf ervaren wat het is om te dichten. Zondag 21 november van 14.00 – 17.00 uur. Kosten: Gratis toegankelijk, 10 tot 22 deelnemers, aanmelden noodzakelijk.

Hulptroepen voor de actviteitencommissie

De VruchtenAcademie is op zoek naar mensen die willen helpen bij het verder uitrollen van de VruchtenAcademie. Wij zijn continu op zoek naar mensen die workshops kunnen geven die passen bij de interesses van onze buurtgenoten. Zou u het leuk vinden om een bijdrage te leveren aan deze activiteiten, laat het ons weten: ac@wijkberaad-vruchtenbuurt.nl Ook als u een goed idee heeft voor een workshop die u zou willen volgen, laat ons weten! 

Ledenvergadering Coöperatie Duurzame Vruchtenbuurt

Op 17 november bent u om 19:30 van harte welkom bij de ledenvergadering van de Coöperatie Duurzame Vruchtenbuurt in de Remonstrantse Kerk, Laan van Meerdervoort 955. Bent u nog geen lid? Schrijf u dan snel in via dit formulier. Aanmelden voor de vergadering kan tot 10 november via info@warmindewijk.nl.
 

Website Digitaal veilig in de Wijk

De Digitaal Ambassadeurs hebben niet stil gezeten en het eerste zichtbare resultaat is een website met tips om online veilig te blijven. De site staat vol met doe-het-zelf tips, nuttige links en wat te doen als u slachtoffer wordt van online fraude. De Digitale Ambassadeurs van de Vruchtenbuurt werken de site regelmatig bij.

DigiCafe elke vrijdag 10-12 uur

Wilt u meer vertrouwd willen raken met uw computer, tablet, mobiele telefoon, email, sociale media, etc? De vrijwilligers van het DigiCafe helpen u verder. Klik op deze link om meer te weten te komen.

Stormschade Pomonalaan

Oktoberstormen hebben hun sporen nagelaten in de Vruchtenbuurt. Helaas zijn er ook bomen gesneuveld aan de Pomonalaan. Bekijk hier de foto's.

Secretariaat weer open op maandagochtend

Sinds 30 augustus is het secretariaat weer elke maandag van 09.00 tot 13.00 uur geopend in de ABRI. U kunt ons altijd bereiken per telefoon
(070-323 19 30) of mail 
info@wijkberaad-vruchtenbuurt.nl 
De wijkagent bereikt u via 0900-8844.
 

Abri te huur

Wist u dat u het wijkgebouw De Abri ook kunt huren? Omdat de coronacrisis langzaam onder controle komt worden de evenementen in De Abri weer voorzichtig opgestart. Ook kan op incidenteel niveau van De Abri gebruik worden gemaakt, waarbij natuurlijk het voldoen aan de corona-maatregelen een vereiste is. Voor nadere informatie over de mogelijkheden van huren kunt u bellen met het secretariaat op nummer 070-323 19 30, of mailen naar het wijkberaad.

Hulpvragen tijdens corona

Door het coronavirus hebben veel bewoners hulpvragen, zorgen en behoefte aan een goed gesprek.
De gemeente wil u helpen gemakkelijk informatie te vinden die nu voor u als bewoner van Den Haag van belang kan zijn. Deze pagina wordt zo actueel mogelijk gehouden.
Kijk hier.

Twitter & Facebook

Het Wijkberaad is ook op Twitter en Facebook te vinden.
Volg alle actuele ontwikkelingen op de voet! Like ons op Facebook en praat mee op Twitter.

De VruchtenPers

Supertrots zijn we nog steeds op wat wij denken het mooiste wijkmagazine van Den Haag.
Maar weet u dat u de VruchtenPers ook digitaal kunt lezen? Alle nummers vanaf 2011 zijn hier te vinden.

Ook met een Nee/Nee sticker mag De VruchtenPers worden bezorgd, omdat onder anderen de gemeente en de politie via dit blad informatie verspreiden. Lees hier meer.
 

Antwoord op vragen Warm in de Wijk

Op 15 juli heeft Warm in de Wijk een bijeenkomst georganiseerd over het potentiële warmtenet. Het was een groot succes met dank aan de vele bewoners die deelnamen. Bewoners hebben de kans gekregen om vragen te stellen. Deze hebben we beantwoord in de Vraag maar raak! Benieuwd welke vragen er zijn gesteld? Kijk dan op Citizen Lab.
 

Optreden TAKE 4 in Dansclub de Mient

Speciaal voor alle bewoners van de Vruchtenbuurt: zondag 14 november van 14.45 – 16.30 uur, in Dansclub de MIENT. "Lekker relaxed maar wel met pit." Zo zou je Take 4 kunnen typeren. Zie hier de uitnodiging. Website Take 4:  www.take-4.nl. Locatie: Dansclub De Mient, Mient 273 D. Entree prijs: € 7,00 per persoon. Komt u ook? Meldt u aan: ac@wijkberaad-vruchtenbuurt.nl

Expositie schilderijen SUZANNE BO bij LOFT

Van 23 november 2021 t/m 23 januari 2022 is in Café LOFT, Pomonaplein 49, Den Haag een expositie te zien van schilderijen van SUZANNE BO. Het werk is abstract expressief, emotioneel en kleurrijk. Van Harte Welkom! Zie ook: www.suzannebo.nl

Ook de expositie van Jannes Oldenkamp, kunstschilder in zijn vrije tijd, is nog te bezichtigen in de Abri (Abrikozenstraat 207). Op zondag 14 november van 11-15 uur, 21 november van 11-13:30 en 28 november van 11-15 uur.

(Geen) Bomenkap Mient

Actiegroep Eerlijk Plan Mient heeft goed nieuws te melden: de Haagse Gemeenteraad heeft twee moties aangenomen waardoor voorlopig de bomen langs de Mient niet gekapt zullen worden en meer bomen behouden zullen blijven. Lees hier het uitgebreide verhaal. 

Den Haag winnaar NK Tegelwippen

Mede door de 727 tegels uit de Vruchtenbuurt heeft Den Haag het NK Tegelwippen gewonnen. Het NK Tegelwippen is een van de vele projecten om mensen te stimuleren hun tuin te vergroenen. Lees hier het hele bericht van Team Groene Vruchtenbuurt.
 

Knutselclub voor kinderen van 6 tot 12

Kinderen van 6 tot 12 jaar oud kunnen zich uitleven bij de Knutselclub onder begeleiding van juf Priscilla. Minimaal 2 en maximaal 6 kinderen. Woensdag 3 november 2021 van 13.30 - 15.30 uur in de Abri, Abrikozenstraat 207. Kosten: € 2,50 per kind voor het materiaal. AANMELDEN is noodzakelijk via email priscillaenlivano@hotmail.com of via WhatsApp tel. 06-27235820. De volgende Knutselclub woensdagen zijn: 17 nov, 1 dec en 15 dec 2021.

AbriCosy koffieochtend

De 'vaste' activiteiten in de Abri zijn weer opgestart! Iedere Vruchtenbuurtbewoner is van harte welkom om gezellig een praatje te komen maken met buurtgenoten onder het genot van een kopje koffie en gebak. De AbriCosy koffieochtenden zijn iedere 3e woensdag van de maand. De eerstvolgende is op woensdag 17 november 2021 van 10.00 tot 11.30 uur. Abri: Abrikozenstraat 207. Er zijn geen kosten aan verbonden.
Copyright © 2021, Wijkberaad Vruchtenbuurt

 This email was sent to <<Email adres>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Wijkberaad Vruchtenbuurt · Abrikozenstraat 207 · Den Haag, 2564VP · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp