Copy
Overname van berichten is uitsluitend met bronvermelding
(Wijkberaad Vruchtenbuurt) toegestaan.

VruchtenMail 8, 2022

Gezocht!
Niet alleen horeca, winkels en aannemers zijn op zoek naar personeel, we ontvingen deze maand ook diverse oproepen voor vrijwilligers. Heb je wat tijd over en wil je je graag inzetten voor je buurt? Keus genoeg! Verder heb je nog tot het eind van de maand de tijd om biologische bollenpakketten te bestellen met 50% subsidie van het Wijkberaad. Doen!

Activiteitencommissie

De activiteitencommissie is weer druk aan het organiseren. In deze nieuwsbrief een selectie van de activiteiten. De laatste stand van zaken staat altijd op de website

Najaarscursussen muziek voor de kleintjes 

Ook voor de kleintjes zit er weer muziek in de Vruchtenbuurt! Ga samen met je dreumes of peuter zingen en bewegen. De maandaggroep begint op 29 augustus en de donderdaggroep op 13 oktober. De kosten bedragen 25 euro voor 6 lessen + 1 gratis consumptie voor de ouder. Aanmelden voor 15 augustus via ac@wijkberaad-vruchtenbuurt.nl. Klik hier om de data, aanvangstijden en verdere details te bekijken.

Gezocht: Bestuurslid Communicatie

Het wijkberaad wil weten wat er leeft onder de bewoners. Waar liggen de behoefte en wensen? Wat gaat er al goed of kan er nog beter? Het Wijkberaad wil graag het bestuur uitbreiden met een bestuurslid communicatie (vrijwilliger). Het Wijkberaad heeft de beschikking over diverse kanalen, zoals de VruchtenPers, de VruchtenMail, een website en sociale media om contact te houden met de buurtbewoners. Voor meer informatie mail naar info@wijkberaad-vruchtenbuurt.nl of bel 070 323 19 30. Meer weten? Klik hier.

Gezocht: Straatvertegenwoordigers 

Het Wijkberaad Vruchtenbuurt is op zoek naar straatvertegenwoordigers voor o.a. de Meloenstraat, Mispelstraat en Vlierboomstraat. De straatvertegenwoordiger is het “oog en oor” van de straat en voelt zich verantwoordelijk voor de veiligheid en leefbaarheid van onze stad. De straatvertegenwoordiger is geen politieagent, gaat in principe niet actief op zoek naar zaken, maar meldt zaken die hij/zij vanzelf tegenkomt of verwijst bewoners door naar de juiste instantie. Mocht je interesse hebben dan kun je contact opnemen met de coördinator straatvertegenwoordigers vruchtenbuurt, Jos Visser; tel: 06-80120031, of het wijkberaad vruchtenbuurt. Meer weten? Klik hier.

Gezocht: Energiecoaches

Word jij energiecoach en ga je jouw buren helpen? De gasprijzen zijn momenteel ongekend hoog. En de winter is nog niet eens begonnen. Veel bewoners van Den Haag maken zich hier zorgen om. Daarom zijn de Energiebank en Duurzaam Den Haag dringend op zoek naar vrijwilligers die zich willen laten opleiden tot energiecoach. In Den Haag zijn momenteel ruim 75 energiecoaches actief, waarvan enkele in de Vruchtenbuurt. Binnenkort start er een nieuwe (gratis) cursus speciaal gericht op energiecoaches voor huurders. Je kan je hiervoor tot 10 augustus aanmelden (start16 augustus). Lees hier hoe en wat. Is augustus te vroeg? In het najaar volgt een nieuwe ronde, geef je gerust alvast op. 

Zomertijd ☀️ is barbecuetijd 🍔

Op veel plekken in onze stad en in het groen kun je barbecueën als je je aan de spelregels houdt. Ook in en rond de Vruchtenbuurt kan dat. Van het Haagse Groen kregen wij het verzoek om onze buurtbewoners even te wijzen op wat wel en niet mag (en waar). Lees hier de spelregels, met filmpje!
 

AbriCosy koffieochtend

Iedere Vruchtenbuurtbewoner is van harte welkom!! Een gezellig praatje maken met buurtgenoten onder het genot van een kopje koffie en gebak. Geen kosten. Woensdag 17 augustus van 10.00 tot 11.30 uur. Wijkgebouw De Abri, Abrikozenstraat 207. De koffieochtend is elke 3e woensdag van de maand. Aanmelden hoeft niet.

Secretariaat open op 
maandagmiddag

Het secretariaat in de ABRI (Abrikozenstraat 207) is open op maandagmiddag van 16.00 tot 17.30 uur. Heeft u iets te bespreken met onze secretaris, belt u dan even vooraf? U kunt ons altijd bereiken per telefoon:
(070-323 19 30) of email info@wijkberaad-vruchtenbuurt.nl. De wijkagent bereikt u via 0900-8844.

Abri te huur

Wist u dat u het wijkgebouw De Abri ook kunt huren? Ook kan op incidenteel niveau van De Abri gebruik worden gemaakt, waarbij natuurlijk het voldoen aan de dan geldende corona-maatregelen een vereiste is. Voor nadere informatie over de mogelijkheden van huren kunt u bellen met het secretariaat op nummer 070-3231930, of mailen naar het wijkberaad.

Opvang Oekraïense vluchtelingen 

Den Haag biedt vluchtelingen uit Oekraïne eerste opvang en onderdak. Wilt u daar meer over weten, of kent u een vluchteling die op zoek is naar een plek? De Gemeente geeft informatie over de opvang in vier talen: Nederlands, Engels, Oekraïens en Russisch. Klik hier om alles te lezen. 

Biologische bollen met 50% korting 

Dankzij een subsidie van het Wijkberaad kunt u tot uiterlijk 31 juli verschillende biologische bollenpakketten bestellen met 50% korting bij de Haagse zorgtuin Mens en Tuin. Er zijn ook plantenpakketten beschikbaar (bestellen tot 15 september). Levering vindt op zaterdagmiddag 8 oktober plaats bij de Abri. Voor meer informatie en bestellen: https://www.mensentuin.nl/product-categorie/wijkberaad-vruchtenbuurt. Vragen? Mail naar groen@wijkberaad-vruchtenbuurt.nl
De subsidie is beperkt. Dus: op = op! 

Aardbeistraat Bingo-Bakwedstrijd-Borrel

Bewoners van de Aardbeistraat hebben dit jaar voor de derde keer hun - door corona ingegeven - straatbingo gehouden. Omdat ze het nu corona-vrij konden vieren, hebben ze er een feestje van gemaakt en dat willen ze graag aan de hele buurt laten weten. Lees hier het verslag, met foto's! Misschien inspiratie voor andere straten?

Save the date!

Vier ondernemers en bewoners van de Vruchtenbuurt hebben de handen ineen geslagen en hebben een heel speciaal aanbod. Op zondag 18 September gaan zij alle vier hun kennis gratis met jullie delen. Renée gaat een presentatie houden over gezonde voeding, Esther over het omgaan met stress, Simone over natuurlijke huidverzorging en Leanne over online marketing. Lees er alles over in dit bericht en geef je alvast op, want het aantal deelnemers s beperkt.  

Dare to stand 

Buurtbewoner Patrick van Eldert, die geld ophaalt voor veteranen en hulpverleners met PTSS, heeft een korte update gestuurd. Hij gaat maar liefst 220 km peddelen in 5 dagen tijd. Helaas moet hij zijn plan een beetje opschuiven, maar er is al geld opgehaald voor gratis surftherapie voor 10 veteranen en hulpverleners. Lees hier zijn update. Misschien wilt u ook wel meehelpen door hem te sponsoren, zodat hij veel meer lotgenoten kan helpen?

Update van de wijkagent

Wijkagent Steven Oemar is weer druk bezig geweest in de wijk. Kort voor zijn vakantie heeft hij weer een update geschreven van wat zich allemaal heeft afgespeeld. Lees hier zijn verslag

Gezocht: Digitaal Ambassadeurs 

De digitaal ambassadeurs (meer info) zijn weer op zoek naar nieuwe leden en willen nu ook uitbreiden naar andere wijken. Heb jij interesse in digitale veiligheid, of heb je er zelfs je beroep van gemaakt? En wil je je ook inzetten om anderen weerbaarder te maken op dit gebied? Sluit je dan aan bij deze gezellige groep en maak de Vruchtenbuurt veiliger. Meld je snel aan bij digitaalambassadeur@denhaag.nl.

Fietswrakken melden

Staan er in uw straat ook achtergelaten fietsen? Meld ze hier! Doe het snel, want het opruimen van fietswrakken gebeurt maar 1x per jaar en de Vruchtenbuurt is binnenkort aan de beurt. Lees op de site hoe dat in zijn werk gaat. Lees de details op de website van de Gemeente

De VruchtenPers

Supertrots zijn we nog steeds op wat wij denken het mooiste wijkmagazine van Den Haag.
Maar weet u dat u de VruchtenPers ook digitaal kunt lezen? Alle nummers vanaf 2011 zijn hier te vinden.

Ook met een Nee/Nee sticker mag De VruchtenPers worden bezorgd, omdat onder anderen de gemeente en de politie via dit blad informatie verspreiden. Lees hier meer.
 

Twitter & Facebook

Het Wijkberaad is ook op Twitter en Facebook te vinden.
Volg alle actuele ontwikkelingen op de voet! Like ons op Facebook en praat mee op Twitter.

Actuele corona maatregelen

De geldende maatregelen veranderen om de haverklap. Het laatste nieuws? Ga goed voorbereid op vakantie en haal een boosterprik. Op de hoogte blijven van de laatste actuele stand van zaken? Kijk op de website van de Rijksoverheid.

Copyright © 2022, Wijkberaad Vruchtenbuurt

 







This email was sent to <<Email adres>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Wijkberaad Vruchtenbuurt · Abrikozenstraat 207 · Den Haag, 2564VP · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp