Copy
Overname van berichten is uitsluitend met bronvermelding
(Wijkberaad Vruchtenbuurt) toegestaan.

VruchtenMail 9, 2022

Nieuwe parkeerregels
Eén bericht springt er deze maand echt uit: de regeling voor betaald parkeren gaat op 1 oktober veranderen. Door de aanhoudende parkeerdruk worden er enkele grote wijzigingen doorgevoerd in de tijden, de zones en sommige tarieven. Al met al lijkt het wel een verbetering te gaan worden, maar dat moet in de praktijk natuurlijk nog wel blijken.

Wijziging parkeerregeling

Met ingang van 1 oktober verandert de parkeerregeling voor de Vruchtenbuurt. Diverse bestaande parkeerzones worden samengevoegd en gelijkgetrokken in tijden. De nieuwe naam van de zone waar de Vruchtenbuurt in komt te liggen heeft de veelzeggende naam “Bloemen-, Vruchten- en Notenbuurt”. Voortaan is het betaald parkeren in de hele wijk op maandag t/m zaterdag van 18:00 tot 24:00. Het straattarief blijft € 2,- per uur. 

De kosten voor een parkeervergunning veranderen. Voor een 2e en 3e auto op hetzelfde adres moet flink meer worden betaald. Bestaande vergunninghouders hebben hierover een brief ontvangen van de gemeente. De details over de nieuwe zones en tijden kunt u nalezen in deze pdf. De tarieven staan op de website van de gemeente Den Haag.

Dringend: Bestuurslid Communicatie gezocht

Helaas heeft de oproep in de vorige VruchtenMail nog niet geleid tot het gewenste resultaat. Daarom de herhaling van deze oproep: wie, oh wie komt het bestuur versterken?
Het Wijkberaad wil weten wat er leeft onder de bewoners. Waar liggen de behoefte en wensen? Wat gaat er al goed of kan er nog beter? Het Wijkberaad wil graag het bestuur uitbreiden met een bestuurslid communicatie (vrijwilliger). 

Het Wijkberaad heeft de beschikking over diverse kanalen, zoals de VruchtenPers, de VruchtenMail, een website en sociale media om contact te houden met de buurtbewoners. Voor meer informatie mail naar info@wijkberaad-vruchtenbuurt.nl of bel 070 323 19 30. Meer weten? Klik hier.

Activiteitencommissie

De zomervakantie is weer voorbij en de activiteitencommissie heeft een groot aantal activiteiten te melden die (weer) van start gaan. De laatste stand van zaken staat altijd op de website

Schilder- en tekenles voor kinderen van 6-12

Alexandra van der Toorn, autodidact, geeft teken- en schilderlessen aan kinderen van 6 tot en met 12 jaar. De onderwerpen van de lessen zijn o.a. dieren en de natuur. Er wordt gewerkt met verschillende materialen zoals acrylverf, houtskool en kleurpotloden. Elke zaterdagmiddag van 13:30 tot 15:00 uur in Wijkgebouw De Abri, Abrikozenstraat 207.
De exacte data zijn afhankelijk van het aantal aanmeldingen. Kosten: € 20,00 per maand (inclusief al het benodigde materiaal). Een losse les kost € 7,00. Een proefles kost € 5,00. Aanmelden: email: ac@wijkberaad-vruchtenbuurt.nl

Muziek voor de kleintjes in de Vruchtenbuurt

Ook voor de kleintjes zit er weer muziek in de Vruchtenbuurt! Ga samen met je dreumes of peuter zingen en bewegen. Vanaf 29 augustus geeft Judith Alkema weer muzieklesjes voor de aller kleinsten van 1 tot 4 jaar, verdeeld in 2 leeftijdsgroepen. 
De donderdaggroep begint op 13 oktober. De kosten bedragen 25 euro voor 6 lessen + 1 gratis consumptie voor de ouder. Locatie: Lunchroom Op de Hoek, Vlierboomstraat 521. Aanmelden via ac@wijkberaad-vruchtenbuurt.nl. Klik hier om de data, aanvangstijden en verdere details te bekijken.

Knutselmiddag voor kinderen van 6 tot 12 jaar

Knutselen voor kinderen van 6 tot 12 jaar onder begeleiding van juf Priscilla. Twee keer per maand op woensdagen van 13.30 – 15.30 uur. Kosten: € 2,50 per kind (voor het materiaal). In ons wijkgebouw De Abri, Abrikozenstraat 207. Voor info op welke dagen en aanmelden: email:priscillaenlivano@hotmail.com of via Whats App tel. 06-27235820
 

Bijenbox met biologische plantjes 

Wie in het najaar vaste planten poot, geeft ze de tijd om sterke wortels te ontwikkelen. Hierdoor kunnen ze de volgende zomer volop bloeien. Dankzij een subsidie van het Wijkberaad kunt u voor maar €7,50 een gemengd pakket van zes biologische balkon- of tuinplanten bestellen. De pakketten worden geleverd door de Haagse zorgtuin Mens en Tuin. Bestellen kan tot uiterlijk 15 september. Waar en hoe leest u hier. De subsidie is beperkt. Dus: op = op!

Secretariaat open op 
maandagmiddag

Het secretariaat in de ABRI (Abrikozenstraat 207) is open op maandagmiddag van 16.00 tot 17.30 uur. Heeft u iets te bespreken met onze secretaris, belt u dan even vooraf? U kunt ons altijd bereiken per telefoon:
(070-323 19 30) of email info@wijkberaad-vruchtenbuurt.nl. De wijkagent bereikt u via 0900-8844.

Abri te huur

Wist u dat u het wijkgebouw De Abri ook kunt huren? Ook kan op incidenteel niveau van De Abri gebruik worden gemaakt, waarbij natuurlijk het voldoen aan de dan geldende corona-maatregelen een vereiste is. Voor nadere informatie over de mogelijkheden van huren kunt u bellen met het secretariaat op nummer 070-3231930, of mailen naar het wijkberaad.

Opvang Oekraïense vluchtelingen 

Den Haag biedt vluchtelingen uit Oekraïne eerste opvang en onderdak. Wilt u daar meer over weten, of kent u een vluchteling die op zoek is naar een plek? De Gemeente geeft informatie over de opvang in vier talen: Nederlands, Engels, Oekraïens en Russisch. Klik hier om alles te lezen. 

Maak uw straat groener met een boomtuin 

Team Groene Vruchtenbuurt van het Wijkberaad nodigt u uit om boomspiegels (de aarde rond bomen in de openbare ruimte) in uw straat te beplanten. Dit ziet er leuk uit en draagt bij aan de biodiversiteit. Daarom zorgen zij nu voor een pakket gratis biologische planten voor buurtgenoten die een boomtuin aan willen leggen. Opgeven voor dit pakket kan tot 15 september. De voorwaarden en details kunt u hier nalezen.

Meer zichtbaarheid en verbinding! 

Iedereen heeft zo zijn eigen kwaliteiten. Zonde om deze kennis niet met elkaar te delen, toch? Hoe mooi zou het zijn om elkaar te kunnen inspireren, motiveren en informeren op welk vlak dan ook. Vijf ondernemers uit de Vruchtenbuurt gaan dat doen. Op zondag 18 september organiseren zij het kleinschalige evenement ‘Meer zichtbaarheid en verbinding!’. Lees de uitnodiging en details hier

Digitaal spreekuur

Het DIGITALE spreekuur is er voor alle wijkbewoners die vertrouwd willen raken met het gebruik van de computer/tablet en/of mobiele telefoon en de mogelijkheden er van willen ontdekken. Tijdens het digitale spreekuur helpen de vrijwilligers u met vragen over internet, email, telefoon instellen, sociale media en meer. Lees de adressen en data hier.

Schilderlessen voor volwassenen overdag 

Rob Taal hervat zijn schilderlessen weer... Op dinsdagen van 6 september t/m 20 december 2022 van 9.30 -12.00 uur. Locatie: Wijkberaad Vruchtenbuurt, Abri, Abrikozenstraat 207. Kosten: € 12 per les. Hiervoor krijgt u al het benodigde materiaal (papier, olieverf in water oplosbaar, penselen, enz). Alleen de ondergrond (schildersdoek of bord) moet je zelf aanschaffen. Bij interesse kan je je aanmelden bij Rob, email: robensylviataal@gmail.com

Proefcursus schilderen volwassenen 's-avonds

Op verzoek van diverse bewoners is Rob Taal (die de lessen geeft) bereid om een proefcursus voor een maand te geven op dinsdagen 6, 13, 20 en 27 september a.s. van 19.00 – 21.30 uur. Locatie: Wijkberaad Vruchtenbuurt, Abri, Abrikozenstraat 207. Voor meer info qua materiaal, kosten e.d. kan je contact met Rob opnemen. Email: robensylviataal@gmail.com Telnr. 06-15192831 

AbriCosy koffieochtend

Iedere Vruchtenbuurtbewoner is van harte welkom!! Een gezellig praatje maken met buurtgenoten onder het genot van een kopje koffie en gebak. Geen kosten. Woensdag 21 september van 10.00 tot 11.30 uur. Wijkgebouw De Abri, Abrikozenstraat 207. De koffieochtend is elke 3e woensdag van de maand. Aanmelden hoeft niet.

Vrijwilligers nodig bij de Luisterlijn Den Haag

Een luisterend oor verzacht pijn, geeft inzichten en kan zelfs levens redden. Ieder mens heeft wel eens zo’n begripvol luisterend oor nodig maar het lijkt een schaars goed te worden. Om het groeiende aantal mensen dat contact opneemt te woord te kunnen staan zoekt de Luisterlijn Den Haag dringend nieuwe vrijwilligers. De Luisterlijn is dag en nacht bereikbaar voor een vertrouwelijk gesprek, per telefoon (088 0767 000), chat of mail. Op 12 september is er een informatiebijeenkomst in het centrum van Den Haag van 10.00-11.30. De eerstvolgende training start op 5 oktober. Lees hier alle informatie om je aan te melden
 

Tips voor de Week tegen Eenzaamheid 

Van 29 september t/m 6 oktober vindt de jaarlijkse Week tegen Eenzaamheid plaats. Ga jij of gaat jouw organisatie dan iets organiseren voor bijvoorbeeld eenzame ouderen? Ook dit jaar is er promotiemateriaal te bestellen voor de aankleding van activiteiten via Kom erbij-pakket 2022. Tot eind augustus zijn deze materialen gratis te bestellen. 

Ook heb je misschien iets aan de tips van Eén tegen eenzaamheid om de activiteit van jouw organisatie onder de aandacht te brengen bij de doelgroep. Organisaties kunnen hun activiteiten ook publiceren op de website www.ehbe.nl voor extra promotie en bekendheid. Stuur hiervoor een mail naar: ehbe@denhaag.nl.

De VruchtenPers

Supertrots zijn we nog steeds op wat wij denken het mooiste wijkmagazine van Den Haag.
Maar weet u dat u de VruchtenPers ook digitaal kunt lezen? Alle nummers vanaf 2011 zijn hier te vinden.

Ook met een Nee/Nee sticker mag De VruchtenPers worden bezorgd, omdat onder anderen de gemeente en de politie via dit blad informatie verspreiden. Lees hier meer.
 

Twitter & Facebook

Het Wijkberaad is ook op Twitter en Facebook te vinden.
Volg alle actuele ontwikkelingen op de voet! Like ons op Facebook en praat mee op Twitter.

Actuele maatregelen tegen corona

De geldende maatregelen veranderen om de haverklap. Het laatste nieuws? Iedereen vanaf 12 jaar kan binnenkort een herhaalprik krijgen. Als eerste worden de mensen met een hoger medisch risico en zorgpersoneel met patiëntencontact uitgenodigd. Op de hoogte blijven van de laatste actuele stand van zaken? Kijk op de website van de Rijksoverheid.

Copyright © 2022, Wijkberaad Vruchtenbuurt

 This email was sent to <<Email adres>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Wijkberaad Vruchtenbuurt · Abrikozenstraat 207 · Den Haag, 2564VP · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp