Copy
Overname van berichten is uitsluitend met bronvermelding
(Wijkberaad Vruchtenbuurt) toegestaan.

VruchtenMail 7, 2022

De bloemetjes buiten
Na het FRUIT! festival en het Grote Muziekfeest kunnen we deze maand met huis en tuin aan de slag. Onder andere Team Groene Vruchtenbuurt, Warm in de Wijk, Sterk op Stroom en natuurlijk de activiteitencommissie hebben berichten ingestuurd. Natuurlijk staat er nog veel meer in deze nieuwsbrief, zoals de actie van Patrick van Eldert en de jaarlijkse fietswrakkenopruiming en ... wat niet! Veel (lees)plezier in de zon deze maand!

Activiteitencommissie

De activiteitencommissie is weer druk aan het organiseren. In deze nieuwsbrief een selectie van de activiteiten. De laatste stand van zaken staat altijd op de website

Er zat muziek in de Vruchtenbuurt !!! 

Afgelopen zondag kon de hele buurt weer genieten van allerhande muzikale optredens op diverse locaties. Het was een groot succes, ondanks de vakantietijd en de weer oplaaiende corona-besmettingen. Bekijk hier het verslag met de foto's!

Video impressie 26 juni

Van Rutger van der Linden heeft de AC onderstaande video link ontvangen. Heel leuk om te zien! Kijken dus.... 
Dank je wel Rutger !!
https://youtu.be/enAu5LIGa8M

Dare to stand 

Buurtbewoner Patrick van Eldert, oud-Marinier en veteraan, gaat op een bijzonder sportieve manier geld ophalen voor stichting Surfivor, Hij gaat maar liefst 220 km peddelen in 5 dagen tijd. Lees hier zijn verhaal en misschien wilt u dan wel meehelpen door hem te sponsoren? 

Biologische bollen- en plantenpakketten

Het Wijkberaad heeft in samenwerking met de Haagse zorgtuin Mens en Tuin een mooi aanbod samengesteld van biologische bollen- en plantenpakketten. Deze pakketten zijn zeer geschikt voor (gevel)tuinen en potten op balkons. Dankzij een subsidie van het Wijkberaad kunt u deze pakketten tijdelijk met 50% korting bestellen. Wees er snel bij, want de uiterste besteldatum is 31 juli en OP=OP. Lees hier wat en hoe u kunt bestellen!

Bij ons in... Segbroek

In de Tv serie 'Bij ons in...' wandelt presentator Fred Zuiderwijk door alle stadsdelen van Den Haag en ontmoet hij betrokken inwoners. Fred heeft ook diverse wandelingen in Segbroek gemaakt. De uitzendingen staan op de programma pagina en kunnen dus ten alle tijden teruggekeken worden. Onderstaand de link naar de filmpjes:
https://www.omroepwest.nl/tv/aflevering/bij-ons-in/170398892

AbriCosy koffieochtend

Iedere Vruchtenbuurtbewoner is van harte welkom!! Een gezellig praatje maken met buurtgenoten onder het genot van een kopje koffie en gebak. Geen kosten. Woensdag 20 juli van 10.00 tot 11.30 uur. Wijkgebouw De Abri, Abrikozenstraat 207. De koffieochtend is elke 3e woensdag van de maand. Aanmelden hoeft niet.

Secretariaat open op 
maandagmiddag

Het secretariaat in de ABRI (Abrikozenstraat 207) is open op maandagmiddag van 16.00 tot 17.30 uur. Heeft u iets te bespreken met onze secretaris, belt u dan even vooraf? U kunt ons altijd bereiken per telefoon: (070-323 19 30) of email info@wijkberaad-vruchtenbuurt.nl. De wijkagent bereikt u via 0900-8844.

Abri te huur

Wist u dat u het wijkgebouw De Abri ook kunt huren? Ook kan op incidenteel niveau van De Abri gebruik worden gemaakt, waarbij natuurlijk het voldoen aan de dan geldende corona-maatregelen een vereiste is. Voor nadere informatie over de mogelijkheden van huren kunt u bellen met het secretariaat op nummer 070-3231930, of mailen naar het wijkberaad.

Opvang Oekraïense vluchtelingen 

Den Haag biedt vluchtelingen uit Oekraïne eerste opvang en onderdak. Wilt u daar meer over weten, of kent u een vluchteling die op zoek is naar een plek? De Gemeente geeft informatie over de opvang in vier talen: Nederlands, Engels, Oekraïens en Russisch. Klik hier om alles te lezen. 

Operatie Steenbreek in de Vruchtenbuurt! 

Woon jij in de Vruchtenbuurt en wil je meer plantjes en bloemen in je tuin? Meld je dan aan voor Operatie Steenbreek op zaterdag 2 juli. Lever stenen uit je tuin in naast in de Abri in de Abrikozenstraat 207 en krijg er gratis plantjes voor terug die je in je tuin kunt planten. 🌷🌾

Meld je aan via onderstaande link⤵
https://ecv.microsoft.com/gjQSJroZ0d
Klik op ''Ik doe mee met een al bestaande actie' en vul aanmeldcode OS-1727 in. Ga vervolgens verder met het invullen van het formulier. Georganiseerd door Team Groene Vruchtenbuurt in samenwerking met Gemeente Den Haag.

Zingen voor vrede op  3 juli in de Bosbeskapel

Popkoor Canzone organiseert zondag 3 juli om 14:30 een benefietconcert in de Bosbeskapel, de plek waar zij ook elke maandagavond repeteren. Onder leiding van Wendy Vos en met medewerking van zanggroep Experiment en de Oekraïense pianiste Oksana.
Meer informatie in de flyer. De toegang is gratis, na afloop kunt u een bijdrage doneren. 

Succes vieren in café Loft op 7 juli

Warm in de Wijk heeft wat te vieren, en dat doen ze samen met alle Warm in de Wijk deelnemers op 7 juli, in café Loft.

Wij zijn er zelf uiteraard ook, voor gezelligheid en om een praatje zitten we ook niet verlegen. Hopelijk zien we jullie de 7e! Voor de details, klik hier!

Fietswrakken melden

Staan er in uw straat ook achtergelaten fietsen? Meld ze hier! Binnenkort gaan de toezichthouders en medewerkers van het fietsdepot Haaglanden weer fietswrakken opruimen in de Vruchtenbuurt. Lees op de site hoe dat in zijn werk gaat. Wees er snel bij, want dit gebeurt maar 1x per jaar en de Vruchtenbuurt is binnenkort aan de beurt. Lees de details op de website van de Gemeente

Gezocht: Cyber Agents (8-12 jaar) 

Je kunt er niet vroeg genoeg bij zijn: weerbaarheid tegen online criminelen. HackShield laat kinderen op speelse wijze hiermee kennismaken en al doende worden ze weerbaarder. Misschien kennen ze het al uit de klas. Combineer nuttig met aangenaam in de zomervakantie, ze zijn er uren zoet mee! Ga hier aan de slag met Hackshield

Veel belangstelling voor collectief zonnedak

De realisatie van het zonnedak met 166 zonnepanelen op de Aikido school aan de Mient komt met rasse schreden dichterbij. Om het zonnedak te realiseren is een investeringskapitaal van € 80.000 nodig. Vier weken na de start van de werving is al 65% van het benodigde bedrag toegezegd door 62 wijkbewoners. Ook meedoen? Lees hier meer.

De VruchtenPers

Supertrots zijn we nog steeds op wat wij denken het mooiste wijkmagazine van Den Haag.
Maar weet u dat u de VruchtenPers ook digitaal kunt lezen? Alle nummers vanaf 2011 zijn hier te vinden.

Ook met een Nee/Nee sticker mag De VruchtenPers worden bezorgd, omdat onder anderen de gemeente en de politie via dit blad informatie verspreiden. Lees hier meer.
 

Twitter & Facebook

Het Wijkberaad is ook op Twitter en Facebook te vinden.
Volg alle actuele ontwikkelingen op de voet! Like ons op Facebook en praat mee op Twitter.

Actuele corona maatregelen

De geldende maatregelen veranderen om de haverklap. Op de hoogte blijven van de laatste actuele stand van zaken?
Kijk op de website van de Rijksoverheid.

Copyright © 2022, Wijkberaad Vruchtenbuurt

 This email was sent to <<Email adres>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Wijkberaad Vruchtenbuurt · Abrikozenstraat 207 · Den Haag, 2564VP · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp