Copy
Overname van berichten is uitsluitend met bronvermelding
(Wijkberaad Vruchtenbuurt) toegestaan.

VruchtenMail 10, 2020

Herinrichting Mient

Het besluit dat de gemeenteraad heeft genomen over de herinrichting van de Mient blijkt hier en daar in de Vruchtenbuurt verschillend te zijn ontvangen. Zoals u weet: wanneer er verschil van mening is tussen gemeente en bewoners kiest het Wijkberaad geen positie. Wij geloven dat je vanuit een neutrale opstelling beter met beide partijen in gesprek kunt blijven. Wel proberen we overleg tussen partijen op gang te brengen en/of te faciliteren.
Zo hebben we destijds als procesbewakers deelgenomen aan het overleg tussen de gemeente en de actiegroep Laat de Laan; daarna namen we actief deel in de Klankbordgroep Parkeren, wiens eindrapport ervoor zorgde dat de bomen aan de Laan van Meerdervoort bleven staan.
Voor wat betreft de Mient
leven bij een aantal mensen gemengde gevoelens met betrekking tot de bomen; er is ook een actiegroep actief.
Nu 
kregen we afgelopen week een stuk onder ogen uit onverdachte bron, de Algemene Vereniging voor Natuurbescherming voor Den Haag. In het kader van zoveel mogelijk informeren leek het nuttig dit stuk breed te verspreiden. U vindt het hier.

 

Groen Paradijs

Tover je tuin, balkon of dakterras om tot een Groen Paradijs met deze unieke actie en bestel nu één van de geselecteerde pakketten met 65% korting!
Alle pakketten zijn inheems en zoveel mogelijk biologisch gekweekt.
Lees er hier alles over.

Openingstijden secretariaat

Vanwege de corona-maatregelen is het secretariaat niet meer elke maandag van 09.00 tot 13.00 uur geopend. Maar u kunt ons altijd bereiken per telefoon
(070-323 19 30) of mail 
info@wijkberaad-vruchtenbuurt.nl 
De wijkagent bereikt u via 0900-8844.
 

Abri te huur.

Wist u dat u het wijkgebouw De Abri ook kunt huren?
De mogelijkheden tot huur van De Abri zijn beperkter dan eerst: er geldt nu een maximum van 6 personen en de verplichting aan de huurder om de 1,5 meter regel te bewaken.
Voor meer (prijs)informatie: stuur een email aan het wijkberaad.

Iedereen een ton! 

We hebben al veel bestellingen binnen, maar voor wie onze actie nog niet kent: bewoners van de Vruchtenbuurt kunnen met korting een duurzame regenton van 200 liter aanschaffen voor in de tuin. Er is ook een kleinere regenton beschikbaar voor op het balkon. Bestellen kan tot 1 oktober, maar wees er snel bij, want op is op!
Mail voor meer informatie naar 
groen@wijkberaad-vruchtenbuurt.nl

De VruchtenPers

Supertrots zijn we nog steeds op wat wij denken het mooiste wijkmagazine van Den Haag.
Nummer 3 lag medio september bij u op de mat. Maar weet u dat u de VruchtenPers ook digitaal kunt lezen? Alle nummers vanaf 2011 zijn hier te vinden.

Hulpvragen tijdens corona

Door het coronavirus hebben veel bewoners hulpvragen, zorgen en behoefte aan een goed gesprek.
De gemeente wil u helpen gemakkelijk informatie te vinden die nu voor u als bewoner van Den Haag van belang kan zijn. Deze pagina wordt zo actueel mogelijk gehouden.
Kijk hier.

In de Vruchtenbuurt is er de VruchtenAcademie, voor en door bewoners. Ga vandaag nog hier kijken en meld je aan!

N.B.: In het laatste nummer van de VruchtenPers is door een typefout een verkeerd e-mailadres vermeld onder "Als u mee wilt doen".
Het juiste adres is
ac@wijkberaad-vruchtenbuurt.nl 

Twitter & Facebook

Het Wijkberaad is ook op Twitter en Facebook te vinden.

Volg alle actuele ontwikkelingen op de voet! Like ons op Facebook en praat mee op Twitter.

Waterfestijn

In het laatste weekend van de zomervakantie werd door enthousiaste buurtbewoners rond het Abrikozenplein de eerste editie van het ‘Waterfestijn’ georganiseerd. Vanwege de matige weersverwachting werd gekozen voor een alternatieve stormbaan. Uiteindelijk brak de zon door en werd het een geslaagde eerste editie van dit nieuwe initiatief in de wijk. Deze mooie dag werd afgesloten met een BBQ waarvoor bewoners zich hadden ingeschreven. 
Klik hier voor wat sfeerplaatjes, dank aan Rutger van der Linden.
Copyright © 2020, Wijkberaad Vruchtenbuurt

 This email was sent to <<Email adres>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Wijkberaad Vruchtenbuurt · Abrikozenstraat 207 · Den Haag, 2564VP · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp