Copy
Overname van berichten is uitsluitend met bronvermelding
(Wijkberaad Vruchtenbuurt) toegestaan.

VruchtenMail 12, 2021

Kerstdiner voor bewoners van de Vruchtenbuurt
Maandag 20 december om 16.30 uur organiseert het Wijkberaad een Kerstdiner voor bewoners van de Vruchtenbuurt. Deze keer bij Lunchroom Op de Hoek, Vlierboomstraat 521. Kosten €12.50 p.p. Aanmelden uiterlijk 10 december via email ac@wijkberaad-vruchtenbuurt.nl. Alles uiteraard afhankelijk van de dan geldende coronamaatregelen.  

 

Sluiting ABRI

Als gevolg van de ontwikkelingen rond het Corona-virus

is De Abri met onmiddellijke ingang

voor alle activiteiten gesloten.

Corona maatregelen

Deze Vruchtenmail staat vol met leuke activiteiten, van workshops tot Kerstdiner. Op deze activiteiten kunnen corona-maatregelen van toepassing zijn, zoals het verplicht dragen van een mondkapje, QR-code tonen of 1,5 meter afstand houden. Ook kan het maximum aantal deelnemers of de aanvangstijd wijzigen. Deze maatregelen kunnen snel veranderen, Check dus steeds of een activiteit wel doorgaat, en of er maatregelen van kracht zijn! Informeer zo nodig bij de Activiteitencommissie, bereikbaar via email ac@wijkberaad-vruchtenbuurt.nl.

Wijnklas Feestdagenproeverij

Sta je bij de slijter of supermarkt en weet je niet welke wijn je moet kiezen voor de Kerst? Dan is deze Wijnklas Feestdagenproeverij wat voor jou! Workshopleider Lucien Bisambhar geeft op zaterdag 4 december 2021 van 16.00 – 17.30 uur uitleg in de Abri. Uiteraard wordt er ook geproefd. Kosten: 20, euro p.p. Lees hier alle details. Informatie en aanmelden via de activiteitencommissie. NB: in verband met de sluiting van de Abri is het mogelijk dat deze workshop wordt verplaatst, aangepast of zelfs helemaal niet doorgaat. Informeer bij de organisatie of kijk op de website van het Wijkberaad.

Haags Ontmoeten in Huize Eykenburg

Haags Ontmoeten, nu ook in Huize Eykenburg. Een plek waar zelfstandig wonende ouderen of hun mantelzorgers zonder afspraak binnen kunnen lopen om buurtbewoners te ontmoeten. Kom gezellig koffie drinken of meedoen aan vele activiteiten. Huize Eykenburg, Kruisbessenstraat 12. Meer informatie in de folder en bij Desiree Bijker, 070-750 71 80 of email d.bijker@eykenburg.nl
 

Laat je niet (online) oplichten!

De Digitaal Ambassadeurs hebben op diverse plaatsen in de wijk flyers en posters rondgedeeld om het onderwerp 'veilig online' meer onder de aandacht te brengen. In deze tijd van het jaar kopen we veel cadeautjes, ook online. Helaas is niet iedereen te goeder trouw. Digitaal Ambassadeur Andre Smulders legt uit wat je moet doen als je wel een rekening krijgt, terwijl je niets hebt besteld. Lees zijn verhaal hier: "Niets besteld, wel een rekening!". Tot slot: deze tips van nu.nl en Avro/Tros helpen je voorkomen dat je wordt opgelicht door frauduleuze online webshops. Klik hier (nu.nl) en hier (AvroTros).

Secretariaat weer gesloten op maandagochtend

Het secretariaat in de ABRI is weer gesloten. Zodra de omstandigheden dat toelaten kunt u weer terecht op maandag van 09.00 tot 13.00 uur open. Dit kan natuurlijk veranderen als de corona-maatregelen wijzigen. U kunt ons altijd bereiken per telefoon: (070-323 19 30) of email info@wijkberaad-vruchtenbuurt.nl.
De wijkagent bereikt u via 0900-8844.
 

Abri te huur

Wist u dat u het wijkgebouw De Abri ook kunt huren? Ook kan op incidenteel niveau van De Abri gebruik worden gemaakt, waarbij natuurlijk het voldoen aan de corona-maatregelen een vereiste is. Voor nadere informatie over de mogelijkheden van huren kunt u bellen met het secretariaat op nummer 070-323 19 30, of mailen naar het wijkberaad.

Hulpvragen tijdens corona

Door het coronavirus hebben veel bewoners hulpvragen, zorgen en behoefte aan een goed gesprek.
De gemeente wil u helpen gemakkelijk informatie te vinden die nu voor u als bewoner van Den Haag van belang kan zijn. Deze pagina wordt zo actueel mogelijk gehouden.
Kijk hier.

 

 

Afscheid Wim !

Na twaalf jaar vertrekt Wim Abbenhuis als voorzitter van het Wijkberaad Vruchtenbuurt. Dat moet natuurlijk op een spetterende manier. Doet u mee? De receptie staat gepland voor 29 januari 2022, van 15:30-17:30, na de jaarvergadering van het Wijkberaad. Hopelijk kunnen we dan weer terecht in het voor deze gelegenheid omgedoopte Abbenhuis! U kunt zich alvast aanmelden via info@wijkberaad-vruchtenbuurt.nl.
 

Verkeershinder door werkzaamheden Stedin 

Sinds 8 november is Stedin bezig met werkzaamheden in de Appelstraat, Tomatenstraat en Thorbeckelaan. Dit geeft overlast voor het verkeer. Stedin vervangt de elektriciteitskabels om het elektriciteitsnet te verzwaren. Lees hier alles over de afsluiting van straten en de omleidingsroutes. Helaas lopen de werkzaamheden nu al uit. Zie dit bericht.

Twitter & Facebook

Het Wijkberaad is ook op Twitter en Facebook te vinden.
Volg alle actuele ontwikkelingen op de voet! Like ons op Facebook en praat mee op Twitter.

De VruchtenPers

Supertrots zijn we nog steeds op wat wij denken het mooiste wijkmagazine van Den Haag.
Maar weet u dat u de VruchtenPers ook digitaal kunt lezen? Alle nummers vanaf 2011 zijn hier te vinden.

Ook met een Nee/Nee sticker mag De VruchtenPers worden bezorgd, omdat onder anderen de gemeente en de politie via dit blad informatie verspreiden. Lees hier meer.
 

Take 4 in Lunchroom Op de Hoek op 19 december

Onder voorbehoud van de corona maatregelen spelen zij akoestische covers op zondag 19 december van 15:30 tot 17:30 in Lunchroom Op de Hoek, Vlierboomstraat 521. Kom gezellig genieten op deze sfeervolle locatie in hartje Vruchtenbuurt  

Buddy's gezocht

De ouderenconsulenten van Segbroek zijn op zoek naar vrijwilligers om aan de toenemende vraag voor vriendschappelijk huisbezoek te voldoen. Als vrijwilliger bezoekt u wekelijks een oudere die behoefte heeft aan gezelschap. De ouderenconsulenten zijn op zoek naar nieuwe vrijwilligers die een goed gesprek willen voeren en kunnen luisteren en/of bijvoorbeeld een wandeling willen maken. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de ouderenconsulent van Segbroek. Eugenie de van der Schueren: 06-394 37 725 of mailt u naar e.devanderschueren@xtra.nl

Verloot je Boompje

Het is het nog een beetje vroeg, maar wij hebben alvast nagedacht over het afscheid van de Kerstboom die u misschien binnenkort gaat aanschaffen. U kunt deze inleveren in ruil voor een lootje, waarmee u mooie prijzen kunt winnen. Vorig jaar zijn meer dan 27.000 bomen ingeleverd! De details staan vanaf 6 december op de website Verloot je Boompje.

Kerstkoormiddag Bosbeskapel

Het Vrijetijdskoor kan voor het tweede jaar op rij vanwege corona geen Kerstconcert organiseren, maar daar hebben ze iets op gevonden. Als de nieuwste maatregelen het toelaten bent u van harte welkom om naar de laatste december-repetitie te komen kijken en luisteren op 16 december van 13:30 tot 15:30 in de Boskapel. Aanmelden noodzakelijk via ottobronk53@gmail.com, Meer informatie in deze PDF.

AbriCosy Koffieochtend

Helaas kon de AbriCosy koffieochtend in november niet doorgaan en in december ziet het er ook nog niet naar uit. Normaliter is iedere Vruchtenbuurtbewoner van harte welkom op de 3e woensdag van de maand van 10.00 tot 11.30 uur om gezellig een praatje te komen maken met buurtgenoten onder het genot van een kopje koffie en gebak.
Copyright © 2021, Wijkberaad Vruchtenbuurt

 This email was sent to <<Email adres>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Wijkberaad Vruchtenbuurt · Abrikozenstraat 207 · Den Haag, 2564VP · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp