Copy
Overname van berichten is uitsluitend met bronvermelding
(Wijkberaad Vruchtenbuurt) toegestaan.

VruchtenMail 3, 2022

Activiteiten weer van start!
Hoera! De meeste corona-maatregelen zijn opgeheven! Hopelijk komt er geen kink in de kabel en kunnen alle activiteiten doorgaan volgens plan. We beginnen met een uitnodiging voor de uitgestelde jaarvergadering die nu alsnog door kan gaan. De activiteitencommissie heeft de handen vol met diverse activiteiten en lessen voor jong en oud. Ook de gezellige koffieochtenden gaan weer van start. De Vlierboomschool trekt de wijk in. En last but not least is Warm in de Wijk een offensief begonnen om de eerste 500 woningen aangesloten te krijgen op het toekomstige warmtenet. Veel plezier!

Uitnodiging voor de  Jaarvergadering van het Wijkberaad 

Op zaterdag 19 maart 2022 om 13.00 uur vindt de jaarvergadering plaats in de Abri (Abrikozenstraat 207). Als bewoner van de Vruchtenbuurt bent u van harte welkom. Het Wijkberaad nodigt u van harte uit. Agenda en stukken vind u in deze PDF.

Activiteitencommissie

De activiteitencommissie is weer druk aan het organiseren. In deze nieuwsbrief een selectie van de activiteiten. De laatste stand van zaken staat altijd op de website. 

Schilderlessen voor volwassenen in de Abri

De schilderlessen op dinsdagen van 09.30 - 12.00 uur zijn weer begonnen. Docent Rob Taal komt iedere dinsdag. Deelnemers kunnen kiezen om iedere week te komen, of om de week. De materiaalkosten zijn € 12.00 per les, contant te voldoen bij binnenkomst. Iedere deelnemer ontvangt een standaard materialen set. Alleen de ondergrond (schildersdoek of bord) moet u zelf aanschaffen. Lees meer details in deze PDF. U kunt zich aanmelden via email: ac@wijkberaad-vruchtenbuurt.nl  of direct bij Rob email: robensylviataal@gmail.com 

AbriCosy koffieochtend

Iedere Vruchtenbuurtbewoner is van harte welkom!! Een gezellig praatje maken met buurtgenoten onder het genot van een kopje koffie en gebak. Geen kosten. Woensdag 16 maart van 10.00 tot 11.30 uur.  Wijkgebouw De Abri, Abrikozenstraat 207. De koffieochtend is elke 3e woensdag van de maand.

Bridgers gezocht

De bridgeclub in het wijkcentrum Vruchtenbuurt aan de Albardastraat zoekt leden voor de maandag - en/of woensdagmiddag. Meer informatie: Ineke van Noort

Secretariaat open op maandagochtend

Het secretariaat in de ABRI is weer open op maandag van 09.00 tot 11.00 uur. Dit kan natuurlijk veranderen als de corona-maatregelen weer wijzigen. Heeft u iets te bespreken met onze secretaris, belt u dan even vooraf? U kunt ons altijd bereiken per telefoon: (070-323 19 30) of email info@wijkberaad-vruchtenbuurt.nl. De wijkagent bereikt u via 0900-8844.

Abri te huur

Wist u dat u het wijkgebouw De Abri ook kunt huren? Ook kan op incidenteel niveau van De Abri gebruik worden gemaakt, waarbij natuurlijk het voldoen aan de dan geldende corona-maatregelen een vereiste is. Voor nadere informatie over de mogelijkheden van huren kunt u bellen met het secretariaat op nummer 070-3231930, of mailen naar het wijkberaad.

Hulpvragen tijdens corona

Door het coronavirus hebben veel bewoners hulpvragen, zorgen en behoefte aan een goed gesprek.
De gemeente wil u helpen gemakkelijk informatie te vinden die nu voor u als bewoner van Den Haag van belang kan zijn. Deze pagina wordt zo actueel mogelijk gehouden. Kijk hier.

Informatiepakketten  Pioniersproject bezorgd

Warm in de Wijk heeft vaart gezet achter het vinden van 500 pioniers die als eerste willen worden aangesloten op het toekomstige Warmtenet in de Vruchtenbuurt. In het focusgebied  (grofweg de driehoek Laan van Meerdervoort - Thorbeckelaan - Mient - Abrikozenstraat - Meloenstraat - Pomonalaan - kaartje) zijn informatie pakketten rondgebracht.  Daarbij zit ook een aanmeldformulier, de 'Intentieverklaring', waarmee geïnteresseerde bewoners zich kunnen aanmelden om als eerste aan de beurt te komen. Meer informatie: Website 
Pioniersproject
 of info@warmindewijk.nl 

Inzameling voor dieren met O, o Den Haag

Van 8 tot 25 maart zijn de leerlingen van OBS De Vlierboom ondergedompeld in O, o Den Haag. Lees hier alles over dit uitgebreide project. Op vrijdag 18 maart komen zij afval ruimen in de Vruchtenbuurt! Het project eindigt met een tentoonstelling.

Onderdeel van het project is een inzamelingsactie. Voor het dierenasiel en De Haagse dierenambulance zamelen zij gedurende deze periode spullen in op school. Heeft u oude handdoeken, dierenspeeltjes, kooien, dierenvoer en dergelijke over? Doneer ze bij de school! Vlierboomstraat 366. Bekijk hier de poster met meer informatie.

Just Friends Again

Kom gezellig genieten van relaxte muziek in hartje Vruchtenbuurt. Just Friends Again komt op 20 maart van 14:30-16:30 optreden bij Lunchroom Op de Hoek, Vlierboomstraat 521. Entree is gratis en consumpties zijn voor eigen rekening. Lees hier meer over het optreden van deze 5 mans/vrouws formatie.

Bericht van de Wijkagent

Wijkagent Steven Oemar heeft onlangs een uitgebreid artikel geschreven en gepubliceerd via diverse kanalen over het reilen en zeilen in de Vruchtenbuurt. Wie het gemist heeft, kan het hier nalezen

Bent u slachtoffer van digitale criminaliteit?

De Digitaal Ambassadeurs in de Vruchtenbuurt wijzen u graag waar u terecht kunt. Denk daarbij aan WhatsApp fraude, online oplichting, identiteitsfraude of ongewenste seksueel getinte foto’s of filmpjes. Er staan ook handige links bij voor jongeren of kinderen. Klik hier.

De VruchtenPers

Supertrots zijn we nog steeds op wat wij denken het mooiste wijkmagazine van Den Haag.
Maar weet u dat u de VruchtenPers ook digitaal kunt lezen? Alle nummers vanaf 2011 zijn hier te vinden.

Ook met een Nee/Nee sticker mag De VruchtenPers worden bezorgd, omdat onder anderen de gemeente en de politie via dit blad informatie verspreiden. Lees hier meer.
 

Twitter & Facebook

Het Wijkberaad is ook op Twitter en Facebook te vinden.
Volg alle actuele ontwikkelingen op de voet! Like ons op Facebook en praat mee op Twitter.

Actuele corona maatregelen

De geldende maatregelen veranderen om de haverklap. Op de hoogte blijven van de laatste actuele stand van zaken? Kijk op de website van de Rijksoverheid.

Actuele corona maatregelen

De geldende maatregelen veranderen om de haverklap. Op de hoogte blijven van de laatste actuele stand van zaken? Kijk op de website van de Rijksoverheid.
Copyright © 2022, Wijkberaad Vruchtenbuurt

 This email was sent to <<Email adres>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Wijkberaad Vruchtenbuurt · Abrikozenstraat 207 · Den Haag, 2564VP · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp