Copy
Is this email not displaying correctly?View it in your browser.
Van Stad naar bos!
 
Terwijl u genoot van de feestperiode en welverdiende rust, bleven wij verder werken om u ook in het aankomende jaar een mooi programma te bieden. Vers van de pers: een nieuw dagprogramma in Gent en de Vlaamse Ardennen en één in de waaierige kreken van het Meetjesland.
 

‘Van Calvinisten tot Geuzen – van stad naar bos’ (dagprogramma in Gent en Korsele)
Reservatie via info@gandante.be
 
500 jaar geleden ontketende Luther met zijn 95 stellingen de grootste revolte tegen de katholieke kerk tot dan toe. In zijn kielzog groeide het protest en in geen tijd ontvlamde de strijd tussen katholieken en protestanten. De Nederlanden vielen uiteen en deze streek was de breuklijn van het conflict. We voeren u mee naar een razend interessante episode uit de Westerse historie.

In de voormiddag bezoeken we Gent, waar een calvinistisch bewind het katholicisme vijf eeuwen geleden wou uitroeien. Maar de rebelse droom spat uit elkaar door interne meningsverschillen en een te harde aanpak van andersdenkenden, waardoor onze streken weer onder gezag van de katholieke Spaanse kroon komen. Onze gids toont u vele achtergebleven sporen.
 
Vervolgens gaan we naar de groene heuvels van de Vlaamse Ardennen voor een heerlijke lunch. Maar niet alleen de mooie zichten voeren ons hierheen: de streek was ooit een toevluchtsoord voor vluchtende Geuzen, die er protestantse gemeenschappen stichtten in de plooien tussen de heuvels. Eén gemeenschap kon overleven: het unieke Korsele.
 
Onze gids neemt u op sleeptouw door dit piepkleine plekje van grote historische waarde. U bezoekt de kerken aan weerszijden van het stemmigste kerkhof van Vlaanderen en luistert naar de geschiedenis van deze protestantse enclave. Ook het museum gewijd aan bijbels en volksschrijver Abraham Hans wordt bezocht
 
‘Van Calvinisten tot Geuzen’ is een samenwerking tussen Gandante en Vlaamse Ardennen Gidsen Extra. De twee onderdelen van dit dagprogramma kunnen ook apart geboekt worden. Voor prijzen en meer uitleg, mailt u naar info@gandante.be
 

‘Langs water en wind’ (dagprogramma in Watervliet en Sint-Laureins)
Reservatie via info@meetjeslandsegidsen.be
 
Een winterse wandeling die u als herboren zal doen voelen. Onze gids wacht u op aan de kerk van Watervliet, de majestueuze ‘kathedraal van het Noorden. Het dorpje verdween in 1377 nog onder de zeegolven, maar dankzij enkele families werd het in ere hersteld. En hoe. In 2008 werd Watervliet bij de 15 mooiste dorpen van Vlaanderen gerekend. Onze gids leidt u rond in de mooie kerk en de schilderachtige omgeving.
 
Hierna is het uiteraard hoog tijd om de honger te stillen, en dat doen we met enkele streekspecialiteiten in een restaurant in de buurt van het dorpje. U zal de versterking nodig hebben, dat geven we op een blaadje.
 
Want na de middag troont onze gids u mee naar het krekengebied in Sint-Jan-in-Eremo voor een avontuurlijke tocht. De richting van de tocht wordt bepaald door de wind, zodat deelnemers de weersomstandigheden ten volle ervaren en de tocht op voorhand moeilijk te voorspellen is. Halverwege wordt gestopt voor een warme opkikker en nadien keren we langs een ander pad terug naar de startplaats.
 
Ondertussen onderhoudt onze bevlogen gids uw gezelschap met oude volksverhalen. De meeste zijn echt gebeurd, andere konden dan weer gebeuren, maar werden in de loop der jaren aangedikt tot pittige anekdotes. Wie hoorde nog niet van Paster Sies of Albert de champetter?
 
Water, wind, aarde aan de schoenzolen en een gids die vol vuur vertelt: alle elementen zijn aanwezig om deze daguitstap onvergetelijk te maken. De twee onderdelen van dit dagprogramma kunnen ook apart geboekt worden. Mail naar info@meetjeslandsegidsen.be voor meer uitleg en prijzen.


Artoria bvba - Woestijnegoedlaan 16, 9032 Wondelgem
info@artoria.be - 09/375 31 61
 This email was sent to divah@myonline.be
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Artoria bvba · Woestijnegoedlaan 16 · Gent 9032 · Belgium

Email Marketing Powered by Mailchimp