Copy
Nyhetsbrev fra Oslo Jazzfestival
Jazz i Operaen: TORD GUSTAVSEN - Extended Circles

Mandag 11. august 2014 er det igjen klart for Oslo Jazzfestivals åpningskonsert i Den Norske Opera & Ballett. Denne gang er det komponist og pianist Tord Gustavsen som har fått det ærefulle oppdraget å være konsertens hovedperson. Mottakere av Oslo Jazzfestivals nyhetsbrev kan sikre seg billetter før ordinær salgstart.
Trykk på linken: http://burl.dk/oslojazz

Åpningskonserten 2014
Konserten tar utgangspunkt i det varme lydbildet fra publikumssuksessen Tord Gustavsen Trio (Tord Gustavsen - piano, Mats Eilertsen - kontrabass, Jarle Vespestad - slagverk) og beveger seg videre til et bestillingsverk der Gustavsen spiller med den unge vokalisten Synne Sanden. Ensemblet utvides med flere sterke lyriske stemmer, deriblant trompeteren Arve Henriksen og andre som annonseres senere. Musikalsk kan dette peke mot kammerjazz, lyrisk minimalisme, sterke melodier, åpne lydlandskaper, subtil groove og abstrakt gospel. Vi møter Gustavsens univers på en måte som både er gjenkjennelig og ny.

Tord Gustavsen
Gustavsen er født i Oslo i 1970 og har allerede en lang karriere i norsk jazzliv. Han vant Spellemannsprisen i 2009 og har mottatt en rekke kritikerutmerkelser i USA, Frankrike, Tyskland, Storbritannia og Australia. Ved siden av å spille i forskjellige grupper med bl.a. Carl Petter Opsahl og Kåre Nymark, har han vært en ettertraktet akkompagnatør og jobbet med jazzsangere som Kristin Asbjørnsen, Susanna Wallumrød, Silje Nergaard og Solveig Slettahjell. Under eget navn står Tord Gustavsen med 5 utgivelser på det tyske plateselskapet ECM, og i januar 2014 slippes den nye platen ‘Extended Circle’, som kompletterer en dobbel trilogi med trio- og ensembleutgivelser.
www.tordgustavsen.com


Synne Sanden
I en alder av 23 år er Synne Sanden et nytt og spennende navn for Oslo Jazzfestivals publikum. Hun har såvidt vært innom festivalen tidligere på showcase-scenen i 2009 og 2010. Etter å ha mottatt mye ros for sitt melankolske debutalbum "When Nobody´s Around" med bl.a. Bugge Wesseltoft bak spakene, tok hun en aldri så liten helomvending med "Climbing The Rainbow" i 2013. Her får vi servert lidenskapelig pop som flyr både høyt og lavt, hardt og tandert, ærlig og kompromissløst, og hun samarbeider med Thomas Dybdahl og Susanna Wallumrød m.fl. som gjestevokalister. Synne ble nr. 2 i Urørt-finalen på P3 i 2013 og regnes som en av de mest særpregede og uttrykkssterke vokalistene på den spennende unge norske musikkscenen.

Forhåndskjøp av billetter:
Mottakere av nyhetsbrevet kan nå forhåndskjøpe billetter før ordinær salgstart. 
Trykk på linken: http://burl.dk/oslojazz
Billetter kjøpes ellers via Den Norske Opera & Ballett på www.operaen.no eller 21 42 21 21 fra og med onsdag 18.desember 2013. 

God jul fra oss i Oslo Jazzfestival!

 
Like Nyhetsbrev fra Oslo Jazzfestival: TORD GUSTAVSEN - Extended Circles on Facebook

                  
Copyright © 2013 Oslo Jazzfestival, All rights reserved.