OM OS   STØT   KONTAKT  

Glade skolepiger i Mali fortsætter skolegang - med en fødselsattest doneret af Giv en pige ret

Julehilsen - tak for din støtte og opbakning


Kære <<First Name>>
 
Julen er over os og det er derfor på høje tid med en hilsen fra Giv en pige ret kampagnen.

MUSONET i Mali har brugt året 2015 på at brede Giv en pige ret kampagnen ud til flere nye områder og samarbejdsparter, ligesom de flittigt har afholdt ceremonier med undervisning i rettigheder, diverse program med lokalteater m.v. og selvfølgelig uddeling af identitetsbeviser til endnu flere piger og kvinder.
Med udgangen af 2015 forventes kampagnen siden dens start at have uddelt rundt regnet 2500 identitetsbeviser til piger og kvinder i Mali.

Desværre er også Mali er berørt af uroligheder og terror. Senest med gidseldramaet i hovedstaden Bamako 20. november, ugen efter terroranslaget i Paris. På trods af den dybt tragiske begivenhed, med 22 dræbte og mange sårede, forsikrede MUSONET os om, at de ikke var direkte berørt, og at deres og medlemsorganisationernes aktiviteter, og samarbejdet med KULU vil fortsætte som hidtil. Ugen efter valgte MUSONET og en række andre kvindeorganisationer og netværk samles om en tredages konference i Bamako med emnet "Kvinders rolle i konsolideringen af fred". Migrant- og flygtningekvinder i Mali var også budt med som deltagere på konferencen.

På kanten af året afholder MUSONET flere uddelinger af fødselsattester for at runde det lovede annoncerede mål om 1000 uddelte fødselsattester i 2015.
I Danmark har julesæsonen bragt nye initiativer til fordel for Giv en pige ret indsamlingen, godt støttet af de mange lokale initiativer som søsættes af enkeltpersoner og foreninger rundt i landet. Men KULU har også brug for flere medlemmer og bidrag for at arbejdet kan fortsætte.
 
KULU siger tak til jer alle for en flot og solid opbakning til Giv en pige ret-kampagnen i 2015.

 

 

Giv en pige ret kampagnen når ud i nye hjørner - til glæde for flere skolepiger
 

I løbet af efteråret 2015 har kampagnen ikke alene udmøntet sig i flere uddelinger af fødselsattester til glæde for skolepiger og deres forældre, men også i lanceringen af nye samarbejder med nye medlemsorganisationer og lokalsamfund.

Således i Kalaban Coura, Niamakoro, en landkommune i udkanten af Bamako.
Her fik 100 skolepiger ved en ceremoni d. 7. november overrakt fødselsattester, og et nyt samarbejde blev indledt med organisationen PROMODEF, der arbejder for  børns og kvinders juridiske og økonomiske rettigheder.


Arrangementet havde deltagelse af en af de lokale viceborgmestre, den lokale Imam, flere lokale skoledere samt andre myndigheds-repræsentanter fra lokalområdet og Bamako.

Endnu en ceremoni fandt sted på skolen i Kalaban d. 13. december i år. Her fik yderligere 128 piger overrakt fødselsattester.

 
Repræsentanter for PROMODEF og lokalsamfundet ses her sammen med MUSONETs Mama Koite DoumbiaFlere ceremonier på stribe


I september gennemførte MUSONET en ceremoni i samarbejde med organisationen WILDAF i landkommunen Bancoumana, godt 60 km sydvest for Bamako.

Ligeledes med deltagelse af repræsentanter for lokalsamfund og skoler.

100 piger fik ved denne lejlighed overrakt fødselsattester, så de kan fortsætte deres skolegang.

Nok en uddelingsceremoni fandt sted d. 9. november i samarbejde med organisationen COFEM i Ngabakoro, nord-øst for Bamako, med uddeling af endnu 100 fødselsattester til skolepiger. 

Og arbejdet fortsætter, forsikrer Mama Koite, der har udmeldt flere ceremonier inden årsskiftet.
Men ingen fremgang - uden knubs og forhindringer på vejen. MUSONET er som KULU stærkt afhængig af frivillige hænder og arbejdskraft. Derfor var det med beklagelse, at Mama Koite Doumbia måtte melde, at tre af hendes dygtige og dedikerede medarbejdere på projektet havde fundet lønnet arbejde andetsteds, og fremover ikke kunne lægge samme indsats i projektet.
Mama selv mistede sin mand midt i december efter lang tids kamp mod en kræftsygdom. Vore tanker går til hende og hendes familie i den svære tid!
 
Som bekendt var fremstødet i efteråret og frem mod årsskiftet planlagt til at finde sted i fem forskellige byer/områder i Mali, i samarbejde med fem lokalt forankrede MUSONET medlemsorganisationer - og at runde de 1000 uddelte fødselsattester i 2015. For at nå i mål kræves dog et solidt forarbejde med at få alle lokale samarbejdsparter med om bord, samt at mange både dedikerede frivillige og lønnede kræfter lægger en fælles vedholdende indsats for det.
 
 


Flette, flette julestjerner - til fordel for Giv en pige ret kampagnen

I ugerne frem mod jul har der heldigvis været godt gang i indsamlingen til Giv en pige ret. Mange vælger at give et identitetsbevis som gave, eller på anden måde at støtte kampagnen og KULUs samarbejde med MUSONET i Mali.


I november startede Mona Nylander sit helt eget en-kvindes initiativ, hvor hun har hygget sig med at flette julestjerner og sælge dem til fordel for Giv en pige ret kampagnen.

Hun har bl.a. skrevet om initiativet på hendes blog på http://www.guldstiletter.dk/giv-en-pige-ret og på Facebook, og har dermed også bidraget til at gøre reklame for Giv en pige ret til følgere, venner og bekendte.

KULU siger varmt tak for denne kreative håndsrækning!
 
Flot indsamlingsresultat for Soroptimisterne i 2015

Som vi tidligere har omtalt har Soroptimist-klubber over hele landet været særdeles aktive med indsamlingsinitiativer over hele landet - med afsæt i markeringen af 100-året for kvinders valgret i Danmark - og ceremonier med plantning af en 'Kvindernes Eg' i deres hjemby. Det har man bl.a.kunnet læse om i en artikel af Anne Marie Balle, kampagneambassadør og præsident for Soroptimist International Danmark.

Vi bringer her et par glimt fra Soroptimisternes festlige reception på Sønderborg Rådhus 3. oktober 2015:
 
                                                                               
   Fotos: Ole Kæhler              


Soroptimisterne giver 25.000 kr. til piger i Mali

KULUs forkvinde, Janice G. Førde, var inviteret til reception på Sønderbog Rådhus d. 3. oktober, hvor Soroptimist International Sønderborg donerede 25.000 kr til projektet ”Giv en pige ret.” Pengene var overskuddet fra et Soroptimist modeshow i foråret. Efter receptionen blev 100 balloner sendt op som et symbol på hver pige, der nu vil få identitetspapirer.
 
Soroptimisterne har i 2015 indsamlet mere end 70.000 kr. ind til Giv en pige ret kampagnen, og arbejdet fortsætter i 2016. Læs mere om klubbernes indsamlingssucces på Soroptimisternes hjemmeside.

 

Støt KULU med et medlemskab eller bidrag - Giv en håndsrækning

KULU har brug for din håndsrækning for at sikre arbejdet et solidt fundament - også i 2016.
Da KULU arbejder så godt som udelukkende på baggrund af indsamlede midler, er vi afhængige af, at kunne leve op til de formelle krav for skattefradrag for vore bidragydere og for adgang til at søge tipsmidler. Således skal KULU i 2015 have minimum 300 betalende medlemmer og modtage mindst 100 gavebidrag på minimum 200 kr. pr. år for at bevare sin godkendelse hos Skat.

Derfor lyder bønnen: Tegn et medlemskab, hvis du ikke allerede er medlem. Forær et medlemskab som gave.
Et støttemedlemskab fås helt ned til 50 kr. - Se mere i webshoppen.

Giv et bidrag - Alle bidrag fra 1 kr. og op til 15.000 kr. kan trækkes fra i skat!

Vi håber du vil være med til at sikre, at KULUs arbejde til fordel for piger og kvinder i DR Congo og Mali kan fortsætte, og gerne med fornyet styrke. Sæt gerne jungletrommerne i gang, så vi inden årsskiftet kan blive mange nok - både medlemmer og bidragydere!

Nu flere måder at støtte på: Du kan nu vælge mellem at benytte swipp nr.: 20 56 28 02 - Mobile pay: 40 41 05 70 - direkte på netbank til KULUs konto i Nordea Reg. nr. 2191 Kt.nr. 8968 139 453 eller til giro +01 +9 00 55 01 eller via webshoppen
 
KULU siger tak for din vigtige håndsrækning 2015!
 

Vi ønsker alle en rigtig glædelig jul

& et godt nytår!
 

 
 

 

  Giv en pige ret - og adgang til uddannelse 

  - Doner et identitetspapir til en pige i Mali

Sæt kryds i kalenderen

For mere info om vores events, se Facebook eller www.kulu.dk

22. januar 2016: Kom til nytårskur hos KULU kl. 15.00 til 18.30
Hold øje med kalenderen på www.kulu.dk
Med venlig hilsen

Kvindernes U-landsudvalg

Redaktionen sluttede den 12/23/2015
Ansvarshavende: Forkvinde Janice G. Førde
Redaktion: Redaktør og skribent Helle Nielsen.
Oversættelse af tekster fra Mali ved seniorkonsulent Hanne Liveng.
Email Marketing Powered by Mailchimp
Kvindernes U-landsudvalg 2015: 39 år for kvinders rettigheder
Bryd fattigdommen - Bak op om kvinders egne initiativer - Støt kvinders rettigheder

Kvindernes U-landsudvalg • Thoravej 13. 2. tv. , 2400 København NV • Tlf.: 33 15 78 70 • Fax: 33 32 53 30 • Email: kulu@kulu.dkwww.givenpigeret.dk
Nordea reg. nr.: 2191 kontonr: 8968 139 453 • Giro: +01 +9 00 55 01 • Swipp: 20 56 28 02 • Mobile pay: 40 41 05 70 • CVR-nr.: 83 76 75 10 • Kvindernes Bygnings Fond støtter www.givenpigeret.dk