OM OS   STØT   KONTAKT  

Nyhedsbrev januar 2015 
 

Kære <<First Name>>

Kommentar DK Indsamling 
Den 31. januar 2015 arrangerer DR1 den årlige Danmarks Indsamling.
KULU er ikke blandt de 12 organisationer, der bliver samlet ind til. Alligevel
er KULU glad for, at der igen i år bliver rettet fokus på udviklingsbistand.
KULU´s forkvinde, Janice Goodson Førde, har skrevet en kommentar,
som du kan læse her

Uddeling af identitetspapirer i  Mali
Siden 2008 har KULU støttet arbejdet med at få udarbejdet og udstedt
fødselsattester og andre identitetspapirer til piger og kvinder i Mali. Arbejdet
foregår i tæt samarbejde med KULUs lokale partner MUSONET. I januar
2015 blev der uddelt 143 fødselsattester i forbindelse med ceremonier i Narena
og Banconi. Se de flotte billeder her
 
COP20 i LIMA 
I december 2014 deltog Martha Salazar, der er medlem af KULU Køn, klima og miljøarbejdsgruppen og tidligere bestyrelsesmedlem, i FNs klimatopmøde - COP20 - i Peru. Læs mere her

KULUs nytårskur - nye initiativer på bedding 
Den 16. januar 2015 afholdt KULU nytårskur for medlemmer og venner af organisationen. Samtidig var der mulighed for at sige tillykke til KULUs forkvinde Janice Goodson Førde, der fyldte 65 år i samme uge. Læs mere her


Støttekoncert den 8. marts 2015 
I forbindelse med kvindernes internationale kampdag den 8. marts 2015 arrangerer KULU en støttekoncert. Sophia Mai Andresen, frivillig og initiativtager fortæller: 

"Vi vil gerne fejre dagen og hylde alle stærke kvinder og det arbejde, der bliver gjort for kvinders rettigheder overalt i verden (bl.a. af Kvindernes U-landsudvalg).

Derfor arrangerer vi en støttekoncert for Kvindernes U-landsudvalg.

En række
unge talentfulde klassiske musikere vil hver især med deres fortolkning af et stykke musik lukke publikum ind i musikkens rum. At blive grebet af stemningen i et stykke musik minder én om, hvordan vi kan mærke, at vi lever - og hvor vigtigt det er, at vi kæmper for lige rettigheder for kvinder overalt i verden.

Musikerne er fra Sankt Annæ Musikalske Grundkursus, der er et forberedende kursus til konservatorierne. De spiller på forskellige instrumenter (så der vil både være klaver, cello, violin og fløjte), forskelligt repertoire og både solo som sammen i trioer.

Så vi håber, at I har lyst til at komme til koncert d. 8. marts 2015." 
Nærmere information følger. 


Støttebackgammonturnering den 18. april 2015 
Den 18. april 2015 afholder KULU en støttebackgammonturnering med henblik på at indsamle midler til organisationen. Turneringen kommer til at foregå på Oehlenschlægergades Skole på Vesterbro. Kun medlemmer af Dansk Backgammon Forbund kan deltage, men alle er velkomne til at kigge forbi. Når vi nærmer os datoen, vil der komme yderligere informationer i KULU´s facebook-gruppe. 

 
 


Kort Nyt 
Den danske FN-ambassadør, Ib Petersen, er blevet valgt som formand for bestyrelsen for UN Women. Læs mere her.

Post-2015: "Fremtiden er en pige - hvordan ser hendes liv ud i 2030?"
I midten af januar 2015 afholdt UN Women et velbesøgt møde i New York, hvor der blev fokuseret på at udrydde uligheder mellem kønnene gennem Post-2015 dagsordenen.  Læs mere her

      


 
  

Læs mere på Kvindernes U-landsudvalg (KULU) her! 
 
Kalender: sæt kryds i kalenderen: 

Søndag den 8. marts 2015 afholder KULU en støttekoncert i forbindelse med kvindernes internationale kampdag. Koncerten arrangeres i samarbejde med unge, talentfulde musikere fra Sankt Annæ Musikalske Grundkursus. Nærmere info følger. 

Søndag den 8. marts 2015 arrangerer KULU en facebook-begivenhed med henblik på at indsamle midler til organisationen. Det kommer ikke til at være en egentlig aktivitet - Tiltaget er blot en måde at skabe opmærksomhed på, så folk får mulighed for at sende et bidrag, hvis de gerne vil støtte KULU´s arbejde for kvinderne i udviklingslandene. 

Lørdag den 18. april 2015 afholder KULU en støttebackgammonturnering med henblik på at indsamle midler til organisationen. Turneringen kommer til at foregå på Oehlenschlægergades Skole på Vesterbro. Kun medlemmer af Dansk Backgammon Forbund kan deltage, men alle er velkomne til at kigge forbi.


 
                                                                                                                                                                                      
Med venlig hilsen

Kvindernes U-landsudvalg

Redaktionen sluttede den 01/27/2015
Ansvarshavende: Forkvinde Janice G. Førde
Redaktion: Taus Bøytler
Foto: Kvindernes U-landsudvalg og MUSONET
Email Marketing Powered by Mailchimp
Kvindernes U-landsudvalg 2014: 38 år for kvinders rettigheder
Bryd fattigdommen - Bak op om kvinders egne initiativer - Støt kvinders rettigheder

Kvindernes U-landsudvalg • Teklavej 2,1. 2400 København NV • Tlf.: 33 15 78 70 • Fax: 33 32 53 30 • Email: kulu@kulu.dk www.givenpigeret.dk
Nordea reg. nr.: 2191 kontonr: 8968 139 453 • Giro: +01 +9 00 55 01 • CV-nr.: 83 76 75 10 • Kvindernes Bygnings Fond støtter www.givenpigeret.dk