OM OS   STØT   KONTAKT  


Kære <<First Name>>

Nyhedsbrevet er tilbage med godt nyt fra vores samarbejdspartner MUSONET i Mali.
Takket være Giv en pige ret-kampagnen får flere piger fødselsattester og opbakning til at gennemføre grundskolen.
Men der lyder også bekymrende toner fra Mali, hvor der er tegn på at børneægteskaber er et stigende problem. Det sætter KULU fokus på i dette års MORS dag kampagne.
En glædelig nyhed er, at Giv en pige ret-kampagnen har fået sin egen udstilling, som nu skal i brug ved arrangementer og andet i løbet af året.
God læselyst!

 


 
Mors dag - del budskabet
Giv en pige ret - til ikke at blive mor som barn.

I anledning af Mors dag sætter KULU fokus på forebyggelse af børneægteskaber og at piger ikke bliver mødre, imens de selv er børn.
Når en pige modtager sin fødselsattest igennem Giv en pige ret-kampagnen, lover forældrene at  pigen  skal blive i skolen til hun er færdig med grundskolen.
Dermed forebygges børneægteskaber og tidlige graviditeter. Pigerne får mulighed for at færdiggøre deres skolegang, og de sikres afgørende rettigheder.
I tiden omkring Mors dag lancerer KULU en ny udstilling om Giv en pige ret-projektet i Mali. Første stop bliver Professionshøjskolen Metropol's campus i Sigurdsgade i  København.
Mere om Mors dag kampagnen senere.
Vi håber, at vore ambassadører og kampagnepartnere og andre vil gøre brug af udstillingen, og fx kombinere det med et foredrag om Giv en pige ret-kampagnen i Mali.
 
 
Det går godt for Giv en pige ret kampagnen
1550 piger fik sidste år  fødselsattester gennem kampagnen

En dugfrisk rapport fra MUSONET beretter, at i alt 1550 piger fik glæde af Giv en pige ret kampagnen i løbet af 2016 og de første to måneder af 2017.
I samarbejde med seks medlemsorganisationer uddelte MUSONET fødselsattester i ni forskellige lokalområder i Mali. I Gao-provinsen, som fortsat er påvirket af konflikten Mali, fik 300 piger i november fødselsattester, så de kan komme i skole. Arbejdet fortsætter i Gao og andre steder i Mali.
Skal de gode resultater fortsætte, kræver det fortsat opbakning om KULUs arbejde med kampagnen i Danmark. Læs mere
 
 

Piger og kvinder i Mali på vej
Ny Giv en pige ret-kampagne udstilling

Gennem billeder og korte tekster viser udstillingen, hvad kampagnen arbejder med og hvordan den på lokalt plan skaber resultater for piger og kvinder i Mali.
Udstillingen er skabt på seks dobbelte roll ups med store og små billeder samt tekster, og  tager os igennem de hovedtemaer kampagnen berører: at skaffe piger og kvinder en legal identitet, og rettigheder som borger og i ægteskabet. Identitetspapirer i sig selv er de fysiske beviser på pigers og kvinders papir på deres ret, men kampagnen går langt dybere med sine budskaber og langsigtede arbejde for ændrede holdninger til pigers og kvinders muligheder i samfundet, og ikke mindst at skabe selvværd.
Udstillingen er alene baseret på billedmateriale og uddrag fra interviews fra den maliske samarbejdspartner MUSONET og deres lokale samarbejdspartnere. Billederne er fra felten, og derfor snapshots og dokumentation for det arbejde, MUSONET har udført over flere år. Billederne rummer derfor en autencitet, der afspejler det solide, langsigtede arbejde den maliske samarbejdspartner MUSONET lægger i Giv en pige ret kampagnen. Udstillingen er støttet af CISU og 3Fs Mediefond. - Kontakt KULUs sekretariat, hvis du er interesseret i udstillingen og et tilhørende foredrag.


 


Giv en pige ret - og sikker adgang til skole 

  Doner et identitetspapir til en pige i Mali her

KULUs arbejde baserer sig næsten udelukkende på indsamlede midler. Store som små bidrag er derfor afgørende for vores indsats for piger og kvinders rettigheder i Mali og DR Congo: Et medlemskab fås helt ned til 50 kr. Alle bidrag fra 1 kr. og op til 15.000 kr. kan trækkes fra i skat. Desuden kan MobilePay benyttes. Se mere i webshoppen
 


Sæt kryds i kalenderen


1 maj, Karens Minde i Sydhavnen
KULU deltager med bod.
Meld dig til kulu@kulu.dk, hvis du har lyst til at give en hånd med.

16. maj, Kvindernes U-landsudvalgs repræsentantskabsmøde
Tid: kl. 17.00 - 19.00
Sted: Kvindernes U-landsudvalg, Thoravej 13, 2. sal, 2400 København NV
Læs mereHold øje med vores kalender og events på Facebook eller www.kulu.dk 
Med venlig hilsen

Kvindernes U-landsudvalg

Redaktionen sluttede den 04/09/2017
Ansvarshavende: Forkvinde Janice G. Førde
Redaktion: Pernille Johnsen, Josefine Mølbjerg Dueholm og Marianne Frederiksen
Email Marketing Powered by Mailchimp
Kvindernes U-landsudvalg 2017: 41 år for kvinders rettigheder
Bryd fattigdommen - Bak op om kvinders egne initiativer - Støt kvinders rettigheder

Kvindernes U-landsudvalg • Thoravej 13. 2. tv. , 2400 København NV • Tlf.: 33 15 78 70 • Fax: 33 32 53 30 • Email: kulu@kulu.dkwww.kulu.dk
Nordea reg. nr.: 2191 kontonr: 8968 139 453 • Giro: +01 +9 00 55 01 • Mobile pay: 40 41 05 70 • CVR-nr.: 83 76 75 10 • Kvindernes Bygnings Fond støtter www.givenpigeret.dk