OM OS   STØT   KONTAKT  

Giv en pige ret - giv en julegave for livet


Kære Helle

Julen er lige om hjørnet, og vi udsender hermed årets sidste Giv en pige ret nyhedsbrev. Vi vil gerne sige tak for jeres interesse og opbakning til Giv en pige ret kampagnen, og håber I vil fortsætte med at følge og støtte KULUs samarbejde med MUSONET Mali i det nye år.

Vi ønsker alle en rigtig glædelig jul og et godt nytår!

 

Flyvende start for nyt samarbejde om Giv en pige ret-kampagnen

Under overskriften "Giv en Pige Ret - stemmeret til 500 kvinder i Mali" valgte Soroptimisterne i efteråret at gå i samarbejde med KULU, med det mål at samle ind til 500 identitetsbeviser til piger og kvinder i Mali.
Kvindeorganisationen Soroptimist International Danmark, der organiserer ca. 1.700 medlemmer i Danmark, har valgt indsamlingsprojektet i anledning af fejringen af 100-året for kvinders stemmeret i Danmark.
Projektet fik en flyvende start med en indsamling i anledning af en rund fødselsdag, der resulterede i en donation på hele 12.500 kr. Beløbet blev sammen med andre bidrag overrakt til MUSONET Malis forkvinde Mama Koite Doumbia under et offentligt møde i PH Cafeen, da hun i oktober deltog i KULUs Beijing+20 konference- og møde aktiviteter i København.
 

Giv en pige ret: 143 piger får identitetskort i 'julegave'

Den flotte donation fra Soroptimisterne samt andre indsamlede bidrag betyder nu, at 143 piger får overrakt et identitetskort, der kan sikre dem skolegang, en fremtid og en stemme i samfundet. KULUs samarbejdspartner Mama Koite Doumbia melder, at de er i fuld gang med at planlægge ceremonier for overrækkelse af certifikaterne i Bamako og i Narena i slutningen af december måned 2014.

 

Nye ambassadører for Giv en pige ret

I ambassadørrækkerne for Giv en pige ret har Farmakonomforeningen udpeget deres ny formand Christina Durinch, som afløser for Susanne Engstrøm. KULU siger stort tak til Susanne Engstrøm, og byder velkommen til Farmakonom-foreningens ny ambassadør for Giv en pige ret-kampagnen!
Endelig byder vi velkommen til Anne Marie Boile Nielsen, Unionspræsident for Soroptimist International Danmark.

 

Farv dit globale nabolag orange - FNs 16 dages kampagne mod vold mod kvinder og piger

Under sloganet ‘Orange your global neighboorhood’ støttede KULU årets FN 16 dages kampagne mod vold mod kvinder og piger 25. november til 10.december med en facebook kampagne i samarbejde med vore samarbejdspartnere i Mali, Congo og KULUs medlemsorganisationer.
Mama Koite lagde ud med at sende et billede af sig selv klædt i orange, og fulgte senere op med en kraftig opfordring til at huske på de 234 skolepiger, der blev kidnappet af Boko Haram i Nigeria, og stadig efter 234 dage lever i fangenskab. De få piger, som det er lykkedes at flygte, har forfærdende beretninger om vold, voldtægt, trafficking og tvangsægteskaber. Læs mere.
Mme Elysée YOHAL, leder af FPDH – Kvinder for Fred og Menneskerettigheder (KULUs Congo partner) deltog med en udtalelse, vores hjemlige medlemsorganisation Kvinders Internationale Liga bidrog med en kommentar m.v. Endelig inviterede KULU til offentligt møde med nyt om KULUs partnere i Mali og DRC, den 1. december i Kvindernes Bygning i København. - Alle indlæg kan læses på KULUs facebookside.

Mama Koite Doumbia iført sin flotte kampagnerobe 

Tegn en aktie - Invester i ulandskvinders rettigheder

På kanten af det gamle år lancerer KULU et nyt indsamlingsinitiativ til støtte for det langsigtede samarbejde med MUSONET Mali og Kvinder for Fred og Menneskerettigheder, FPDH i DR Congo.
”Vi har nået gode resultater med kampagnen Giv en pige ret, som på nuværende tidspunkt har skaffet 1500 piger og kvinder i Mali fødselsattester og id-kort, samtidig med at de oplyses om deres grundlæggende rettigheder som borgere i samfundet”, fortæller Janice Førde, der ved selvsyn har oplevet den enorme interesse MUSONETs uddelingsceremonier skaber i lokalsamfundet i Mali.
Det vigtige arbejde skal fortsætte, men MUSONET og KULU ser gerne at kampagnen for pigers og kvinders rettigheder forankres til et bredere arbejde for at sikre kvinder en stemme i lokalsamfundet og repræsentation i beslutningstagende organer. Det kræver uddannelse, netværksopbygning og penge til at konsolidere aktiviteterne gennem kampagner og uddannelsesprogrammer. Læs mere om Tegn en aktie-kampagnen

Hvordan kan du bidrage:  

Sæt kryds i kalenderen

Nytårskur – sæt kryds i kalenderen d. 16. januar 2014
KULU byder alle repræsentanter, medlemmer og samarbejdspartnere velkommen til Nytårskur fredag d. 16. januar 2015 kl. 15-18.00 i vores sekretariat i Theklavej 2. 1. sal, 2400 Nordvest.
Anne Marie Boile, præsident for Soroptimist International Danmark, og  Christina Durinck, formand for Farmakonomforeningen, vil fortælle om deres engagement i Giv en pige ret-kampagnen.
Sophia Mai Andresen, en af KULUs nye unge frivillige, vil fortælle om tankerne bag den kommende støttekoncert med unge klassiske musikere op til 8. marts 2015. Nærmere program følger.
Med venlig hilsen

Kvindernes U-landsudvalg

Redaktionen sluttede den 12/22/2014
Ansvarshavende: Forkvinde Janice G. Førde
Redaktion: Ruth Ejdrup Olsen & Helle Nielsen
Email Marketing Powered by Mailchimp
Kvindernes U-landsudvalg 2014: 38 år for kvinders rettigheder
Bryd fattigdommen - Bak op om kvinders egne initiativer - Støt kvinders rettigheder

Kvindernes U-landsudvalg • Theklavej 2, 1., 2400 København NV • Tlf.: 33 15 78 70 • Fax: 33 32 53 30 • Email: kulu@kulu.dkwww.givenpigeret.dk
Nordea reg. nr.: 2191 kontonr: 8968 139 453 • Giro: +01 +9 00 55 01 • CV-nr.: 83 76 75 10 • Kvindernes Bygnings Fond støtter www.givenpigeret.dk