OM OS   STØT   KONTAKT  

 

Kære <<First Name>>

Nyhedsbrevet er tilbage efter en lang sommerferie, og vi nærmer os årets 16-dageskampagne mod vold mod kvinder, som i år har fokus på at sikre piger i Mali en sikker skolegang. Kampagnen løber 16 dage fra 25. november ligesom FN's 16-dageskampagne. Men så længe kan vi slet ikke vente her på KULU, så den internationale Pigens dag den 11. oktober markerer starten på vores optakt til kampagnen. Det bliver begivenhedsrigt, læs med nedenfor. 

Hej så længe og mange hilsner, Kvindernes U-landsudvalg. 

 


 

Pigens dag - del budskabet
Skal ligestillingen mellem køn og retten til egen identitet, som er blandt FN’s 17 udviklingsmål, lykkes, er det nødvendigt at fokusere allerede på pigerne. Og i et post-konfliktområde som Gao-regionen i Mali, hvor KULUs 'Giv en pige ret'-program er udvidet til i september i år, er piger og kvinder særligt udsatte. Derfor håber vi, du vil være med til at dele budskabet om pigers rettigheder på Pigens FN-dag den 11. oktober, fx på de sociale medier med #sikkerskolegangtilMalispiger og #givenpigeret. Læs mere om KULUs indsats her.
 
 
Flere piger får papir på deres identitet 
I første halvår af 2016 er der uddelt 1000 fødselsattester til piger i fem forskellige områder i Mali, heriblandt et nyt distrikt i Bamako: Yirimadio Diatoula. Det fortæller KULUs partner i Mali, MUSONET. Uddelingerne er sket i samarbejde med en ny MUSONET-medlemsorganisation.  

Kom og hør mere om kampagnen for at skaffe fødselsattester og sikre pigers skolegang i Mali, når forkvinde Mama Koite Doumbia og forkvinde Bintou Founé Samaké fra henholdsvis MUSONET og WiLDAF gæster KULU i november. Se mere i kalenderen nederst i nyhedsbrevet. 
 

Kvinder og piger som flygter 
KULU har fulgt FN's topmøde om flygtningekrisen tæt. Her blev den såkaldte New York-erklæring vedtaget, som ifølge FN's enhed for ligestilling, UN Women, er et godt afsæt for en flygtninge- og migrationsindsats med øje for kvinders rettigheder, ressourcer og ligestilling. Det glæder KULU sig over. Omvendt er vi utilfredse med den danske regerings afvisning af FN's kvoteflygtninge og har kvitteret på Mellemfolkeligt Samvirkes underskriftsindsamling her.
 


Giv en pige ret - og sikker adgang til skole 

  Doner et identitetspapir til en pige i Mali her

KULUs arbejde baserer sig næsten udelukkende på indsamlede midler. Store som små bidrag er derfor afgørende for vores indsats for piger og kvinders menneskerettigheder i Mali og DR Congo: Et medlemskab fås helt ned til 50 kr. Alle bidrag fra 1 kr. og op til 15.000 kr. kan trækkes fra i skat. Desuden kan både MobilePay og Swipp benyttes. Se mere i webshoppen
 


Sæt kryds i kalenderen


16. november, Støtteshow med Lotte Heise
Som del af optakten til 16-dageskampagnen taler 'Giv en pige ret'-ambassadør Lotte Heise om vigtigheden af en sikker skolegang for piger i Mali.

23. november, Sikker skolegang for Malis piger
Mama Koite Doumbia og Bintou Founé Samake fortæller om kampagnen for uddeling af fødselsattester og sikker skolegang for piger i Mali. Det sker på Det franske Institut i København - Institut français du Danemark - kl. 19.30. Bemærk at arrangementet foregår på fransk.

25. november, debat på DIIS + kulturarrangement 
Debatten handler om FN-resolution 1325 i det nordlige Mali, og blandt talerne er KULUs samarbejdspartnere i Mali; forkvinde for MUSONET Mama Koite Doumbia og forkvinde for WiLDAF Bintou Founé Samaké. Debatten skyder 16-dageskampagnen i gang, hvilket vi om aftenen fejrer i Ansgarkirkens lokaler i København med fællesspisning og kunstneriske bidrag.

19. - 26. november, Dialogbesøg
I anledning af 16-dageskampagnen får KULU besøg af vores samarbejdspartnere i Mali, forkvinde for MUSONET Mama Koite og forkvinde for WiLDAF Bintou Samake, som vil deltage i paneldebatten på DIIS og andre af kampagnens arrangementer. Dialogbesøget af sponsoreret af Danida.  

Hold øje med vores kalender og events på Facebook eller www.kulu.dk 
Med venlig hilsen

Kvindernes U-landsudvalg

Redaktionen sluttede den 09/30/2016
Ansvarshavende: Forkvinde Janice G. Førde
Redaktion: Helle Nielsen & Sarah Piil.
Email Marketing Powered by Mailchimp
Kvindernes U-landsudvalg 2015: 40 år for kvinders rettigheder
Bryd fattigdommen - Bak op om kvinders egne initiativer - Støt kvinders rettigheder

Kvindernes U-landsudvalg • Thoravej 13. 2. tv. , 2400 København NV • Tlf.: 33 15 78 70 • Fax: 33 32 53 30 • Email: kulu@kulu.dkwww.givenpigeret.dk
Nordea reg. nr.: 2191 kontonr: 8968 139 453 • Giro: +01 +9 00 55 01 • Swipp: 20 56 28 02 • Mobile pay: 40 41 05 70 • CVR-nr.: 83 76 75 10 • Kvindernes Bygnings Fond støtter www.givenpigeret.dk