Copy
Over kwaliteit en informatiebeveiliging, management 3.0, comprovisaties en een interessante kortingsactie. 
E-zine van cibit academy | inspearit
Case: Kwaliteit en informatiebeveiliging bij IS Enterprise


Case: Kwaliteit en informatiebeveiliging bij IS Enterprise
Consultant en docent informatiebeveiliging Paul Peursum: “Voor ieder bedrijf is gecertificeerde informatiebeveiliging een must. Je moet er bijvoorbeeld toch niet aan denken dat als er geen back-ups van je gegevens zijn, de data niet kan worden teruggehaald of dat er gegevens lekken. Jouw kapitaal zit in die data; hoe groot je onderneming ook is.”

Sinds 2009 helpt Paul de processen van IS Enterprise, één van de grootste onafhankelijke zakelijke hosting dienstverleners in Nederland, te verbeteren en op de norm te houden van drie ISO-certificeringen: ISO/IEC 20000:2011, 27001:2005 en ISO 9001:2008.
Lees verderManagement 3.0 cursus uitstekend bevallen

Management 3.0 cursus uitstekend bevallen

Op 25 en 26 oktober gaf management guru Jurgen Appelo bij cibit academy zijn wereldwijd bekende cursus Management 3.0. De deelnemers van de drukbezochte cursus kregen uitgebreid inzicht in state-of-the-art agile management ideeën, modellen en boeken.
Lees verderBlog: Duurzame verandering – een comprovisatie
Jasper Doornbos: "In mijn loopbaan heb ik vele organisatieveranderingen gezien. Sommige leidden tot succes, maar er waren er ook die jammerlijk faalden. In die laatste categorie vielen strak geplande veranderingen omdat er geen ruimte was voor wijzigingen die nodig waren om te anticiperen op veranderende omstandigheden. Maar ook veel vrijere vormen, zonder vooropgezet plan, faalden, omdat medewerkers geen idee hadden wat er van hen werd verwacht! Welke aanpak maximaliseert nu de kans op een succesvolle verandering?"
Lees verderActie: 13% korting op opleidingen in ‘13
Alléén voor lezers van onze e-zine en volgers op social media: boek in dit jaar nog een opleiding voor volgend jaar en ontvang 13% korting. Vermeld de code CYBER13 bij ‘bijzonderheden’ tijdens het inschrijven (deze actie kan niet gecombineerd worden met andere kortingen of acties).http://www.cibit.nl/nl/nieuws/gastcollege-op-avans-hogeschool/

Gastcollege Daniel Mast

Afgelopen donderdag gaf docent en consultant Daniël Mast een gastcollege op Avans Hogeschool in Breda. De aanleiding was zijn blog post The No-Network Order. Het thema sloot precies aan bij de opdrachten van de studenten. Zij moesten namelijk een onderzoek naar onder andere:

 • Waarborging veiligheid nutsvoorziening bij groei cyberterrorisme
 • Risk mangement bij bijvoorbeeld Project X
 • Invloed van de patriot act op cloud computing in Nederland
 • Digitale spionage en spyware
 • Problemen rondom cookies en de cookie-wetgeving
 • Kritische succesfactoren voor veilige invoering van het EPD
Kennisdeling vinden we erg belangrijk bij het uitvoeren adviesopdrachten en natuurlijk bij onze opleidingen. En als de gelegenheid zich voordoet vertellen we ook graag over onze praktijk aan aankomend IT-professionals.
 

Opleidingen in de spotlights

 1. Cursus Enterprise Application Integration
  Krijg in korte tijd meer inzicht in het integreren van applicaties en leer de voor- en nadelen van bepaalde stijlen herkennen. Eerste volgende uitvoering is op 4 december.
   
 2. Training TOGAF 9.1 examen
  Leer de basisprincipes van TOGAF 9.1 en bereid je via deze training slim en effectief voor op het TOGAF 9.1-examen (Foundation en Certified). Eerste volgende uitvoering is op 3 en 17 december.
   
 3. Cursus Scrum master
  In projecten wordt steeds vaker voor een agile of Scrum aanpak gekozen. Sneller en goedkoper betere systemen realiseren is het doel. Evenals een optimale aansluiting bij de wensen van de opdrachtgever. De Scrum Master helpt het team om steeds meer agile te worden. Hij faciliteert de teamsessies en is actief op zoek naar belemmeringen en risico’s. Wil je inzicht en vaardigheid? De valkuilen van Scrum voorkomen? Volg dan deze Scrum Master cursus, je bent dan in staat Scrum succesvol toe te passen in projecten. Eerste volgende uitvoering is op 13 en 14 december. 

 

PON paper

Innovatie bij outsourcing

Eind vorig jaar gaven inspearit consultant Harm Spoor en Alan Steele Nicholson (Mitopics) een lezing aan het Platform Outsourcing Nederland (PON) over de moeilijkheden bij de stimulering van innovatie binnen een uitsourcingrelatie. Het concrete probleem was de ervaring van veel van de PON-leden dat er vaak iets in een uitsourcingscontract staat over het feit dat de partijen "moeten" innoveren tijdens het uitbestedingsproces, maar weinig innovatie gebeurt. De vraagstelling hierachter is a) is innovatie überhaupt mogelijk tijdens een uitbesteding en b) zo ja, zijn er best practices ontwikkeld (bijv. voor contracteren, voor het management binnen een uitbestedende partij, voor het management van de relatie tussen uitbesteder en supplier) om innovatie te stimuleren in deze omstandigheden? Een werkgroep deed grondig onderzoek en kwam tot praktische en begrijpbare best practices. Die zijn nu gebundeld tot een whitepaper.
 
Meer weten over innovatie bij outsourcing en de gebundelde best practices? Neem contact op met Harm Spoor.
 

Winnaar InfoSecurity beurs
Op woensdag 31 oktober en donderdag 1 november was cibit academy | inspearit aanwezig op de InfoSecurity beurs in Jaarbeurs te Utrecht. We deelden een stand met onze opleidingspartner (ISC)2, bekend van onder andere de officiële CISSP certificering. We hadden een leuke actie waarmee één van de aanwezigen kans maakte op een opleidingsbudget van €1250,-. De winnaar is uiteindelijk geworden: Heng Yiu Chau.

We verwachten dat hij het budget gaat gebruiken om zich CISSP te laten certificeren. Ben je ook geïnteresseerd in informatiebeveiliging? Neem dan kennis van onze opleidingstrajecten, opleidingen en cursussen op dit vakgebied.

 

@cibitacademy

Volg ons op Twitter

Wil je op de hoogte blijven van blogs, nieuws over opleidingen en leuke acties? Volg ons dan op Twitter: @cibitacademy